Jasný vývar tvorí základ pre tradičnú hokkaido polievku. Na jej prípravu budete potrebovať nasledujúce suroviny:
– 1 malá hokkaido tekvica
– 1 veľká cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 mrkvy
– 2 zemiaky
– 1 pór
– 1 liter zeleninového vývaru
– Soľ a korenie podľa chuti
– Olej na opraženie
Hokkaido polievka – Fotorecept
Postup:
1. Hokkaido tekvicu umyte, odstráňte semienka a nakrájajte ju na drobnejšie kúsky. Ak chcete, môžete nechať aj kúsok tekvice so šupkou na dekoráciu polievky.
2. Cibuľu a cesnak nakrájajte na drobno. Mrkvu, zemiaky a pór olúpte a nakrájajte na menšie časti.
3. Do hrnca nalejte zeleninový vývar a pridajte všetku nakrájanú zeleninu.
4. Polievku varte na miernom ohni, kým bude zelenina dostatočne mäkká.
5. Medzitým si môžete pripraviť prílohu. Či už ako bohatú polievku.
6. Keď bude zelenina mäkká, dochuťte polievku soľou a korením podľa vlastnej chuti.
7. Horká kyslá polievka je pripravená na podávanie. Naložte si do taniera alebo si ju vychutnajte so zemiakovou polievkou.
8. Hotovú polievku môžete dozdobiť kúskom hokkaido tekvice, ktorú ste si odložili.
Hokkaido polievku môžete servírovať ako hlavný chod s prílohou alebo ako predjedlo pred hlavným jedlom. Prajeme dobrú chuť!