Skvelý recept na hovädzí stroganov s nakladanými uhorkami? Ako som ho pripravila ja?
Každý z nás si určite zamiloval lahodné a výživné jedlá, ktoré nás poriadne zasýtia. Dnes vám chcem predstaviť svoj obľúbený recept na excelentný hovädzí stroganov.
Toto je môj vlastný chutný recept, ktorý pravidelne pripravujem doma a vždy dostáva pozitívne ohlasy od mojich blízkych, takže som presvedčená, že i vám bude chutiť. Tento recept je veľmi jednoduchý, zvládne ho aj každý nadšenec skvelého jedla. Poďte sa s nami pustiť do prípravy tejto delikatesy a za menej než 40 minút budete mať na stole chutný pokrm pre celú rodinu.
Hovädzí stroganov s nakladanými uhorkami
Recept na hovädzí stroganov s nakladanými uhorkami je výnimočnou voľbou pre milovníkov gastronomických zážitkov. Toto jedlo sa považuje za klasiku v mnohých kuchyniach a jeho výrazná chuť vás určite očarí.
Ingrediencie:
- 500 g hovädziej sviečkovice (najlepšie roštenky)
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 200 g žampionov
- 2 nakladané uhorky
- 250 ml smotany na varenie (s obsahom tuku 12 %)
- 2 lyžice horčice
- 1 lyžica horčičného prášku
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- štipka cukru
- olej na vyprážanie
Postup:
- Mäso nakrájajte na tenké plátky alebo kocky.
- Cibuľu a cesnak nakrájajte najemno. Žampiony umyte a nakrájajte na tenké plátky. Nakrájané uhorky vložte do misy.
- Na panvici s trochou oleja osmažte cibuľu a cesnak, kým nezískajú zlatistú farbu.
- Pridajte mäso a opražte ho z každej strany do zlatista.
- Pridajte žampiony a poduste ich s mäsom približne 5 minút, kým nezačnú mäknúť.
- Znížte teplotu a pridajte smotanu na varenie, horčicu a horčičný prášok. Dobre premiešajte a nechajte dusené asi 10 minút, kým omáčka nadobudne krémovú konzistenciu. Podľa chuti dosoľte, okoreňte a pridajte štipku cukru.
- Nakoniec vmiešajte nakladané uhorky a varte ešte niekoľko minút.
- Podávajte s uvarenou ryžou, cestovinami alebo zemiakovou kašou.
Tento recept vám pomôže vychutnať si jedinečný hovädzí stroganov s nakladanými uhorkami. Dúfam, že vám zachutí. Dobrú chuť!
2) Hovädzí stroganov s uhorkami
Ingrediencie:
- 500 g hovädzej sviečkovice (môže byť aj iné kvalitné hovädzie mäso)
- 1 veľká cibuľa
- 250 g šampionov (môže sa použiť aj iný druh húb)
- 2-3 strúčiky cesnaku
- 200 ml smotany na varenie
- 2 lyžice horčice
- 1 lyžica sójovej omáčky
- 1-2 kyslé uhorky
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- 2-3 lyžice oleja (na vyprážanie)
- Korenie (napr. paprika alebo rasca) podľa chuti
- Čerstvá petržlenová vňať na dekoráciu
- Podávať s cestovinami, ryžou alebo zemiakmi
Postup:
-
Príprava
Mäso:- Hovädzinu dôkladne umyte a osušte pomocou papierovej utierky. Následne ju nakrájajte na tenké prúžky alebo kocky.
-
Smaženie mäsa:
- Na pánvi zahrejte olej na strednom ohni. Vložte hovädzinu a opražte ju, až kým nezíska zlatohnedú farbu zo všetkých strán. Následne ju vyberte z pánve a preložte na tanier.
-
Príprava zeleniny:
- Na rovnakej pánvi pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu a restujte ju do zlatožltej farby. Potom do pánve pridajte nakrájané huby a pretlačený cesnak. Smažte, až kým sa huby nezredukujú a nezmäknú.
-
Základ omáčky:
- K cibuli a hubám pridajte horčicu, sójovú omáčku, soľ, korenie a mleté čierne korenie. Dobre premiešajte a následne prilievajte smotanu na varenie. Nechajte zmes variť niekoľko minút, kým sa omáčka nezahustí.
-
Dokončenie jedla:
- Do omáčky vmiešajte osmažené hovädzie mäso a varte spolu ešte asi 5-7 minút. Ak je omáčka príliš hustá, pridajte trošku vody alebo vývaru.
-
Príprava uhorky:
- Kyslé uhorky nakrájajte na tenké plátky alebo kocky. Vložte ich do hotovej omáčky a jemne premiešajte, aby sa uhorky zohriate, robte to tesne pred podávaním, aby zostali chrumkavé.
-
Servírovanie:
- Hovädzí stroganov podávajte s cestovinami, ryžou alebo zemiakmi. Ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou a servírujte horúce.
Dobru chuť!