Hovädzia roštenka s hríbami

Už si ani nepamätám, kedy som ju robila naposledy. Dúfam, že sa nám ju podarí pripraviť spoločne.

Hovädzia roštenka s hubami

Hovädzia roštenka na hubách | Roman Paulus | Kuchyna Lidla

Hovädzia roštenka s hubami je vynikajúce jedlo, ktoré si zaslúži vašu pozornosť v kuchyni. Tu je jednoduchý recept, ktorý vám uľahčí jej prípravu:

Suroviny:

  • 500 g hovädziny (roštenka)
  • 200 g čerstvých húb
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice oleja
  • Soľ a korenie na ochutnanie
  • Bravčový alebo hovädzí vývar (približne 300 ml)

Príprava:

  1. Hovädzie mäso dobre umyte a nakrájajte na približne 1,5 cm hrubé plátky.
  2. Hríby starostlivo očistite a nakrájajte na tenké plátky.
  3. Malé kocky, či plátky, aj takto môžete spracovať cesnak.
  4. Na panvici rozohrejte olej a na ňom opekajte cibuľu a cesnak, kým nezmäknú.
  5. Pridajte huby a dusíme ich s cibuľou asi 5 minút.
  6. Do zmesi pridajte mäso a opečte ho z každej strany, kým nezhnedne.
  7. Postupne pridávajte vývar a varte jedlo na miernom ohni asi 30 – 40 minút, kým mäso nebude mäkké.
  8. Podľa chuti dosolte a okoreňte.
  9. Servírujte hovädziu roštenku s hubami teplú, s prílohou, ako je ryža alebo zemiaková kaša.

Dúfam, že vám tento recept pomôže vytvoriť vynikajúce jedlo. Prajem dobrú chuť!

Hovädzia roštenka s hríbami-2

2) Hovädzia roštenka s hríbami

Hovädzia roštenka patrí medzi najlahodnejšie kúsky mäsa, ktoré si môžete pripraviť doma. Kombináciou s hubami vytvárate dokonalú súhru chutí, ktorá poteší vašu rodinu aj priateľov. V tomto recepte vám ukážem, ako pripraviť tento skvost pomocou jednoduchých a dostupných surovín.

Vodka kalórie

Vodka kalórie

Čítať viac »

Ingrediencie potrebné na hovädziu roštenku

Na prípravu hovädzej roštenky s hubami budete potrebovať tieto ingrediencie:

  • 800 g hovädzej roštenky
  • 250 g čerstvých húb (napríklad šampiňónov)
  • 2 stredné cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 300 ml hovädzieho vývaru
  • soľ a korenie na ochutnanie
  • 1 lyžica olivového oleja
  • čerstvá petržlenová vňať na ozdobu

Postup prípravy hovädzej roštenky

Začnite tým, že mäso ochutíte soľou a korením. Na panvici rozohrejte olivový olej a opečte roštenku na zlatohnedú farbu z oboch strán. Potom mäso vyberte a na tej istej panvici osmahnite nakrájanú cibuľu a cesnak. Pridajte nakrájané hríby a restujte, kým sa nezmäknú.

Vložte späť roštenku do panvice, zalejte hovädzím vývarom a varte na nízkej teplote asi 1,5 hodiny, kým mäso nebude krásne jemné. Potom podávajte s pestom a čerstvou petržlenovou vňaťou. Bon appétit!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

3 Komentáre

  1. Avatar of Njurina Njurina píše:

    Dúfam, že tento recept vám pomôže pripraviť vynikajúce jedlo. Dobrú chuť!

  2. Avatar of Upetrovicky Upetrovicky píše:

    Hovädzia roštenka je jedným z najchutnejších kusov mäsa, ktoré si môžete pripraviť doma.

  3. Avatar of Anonym píše:

    Hovädzia roštenka s hríbami je skvelé jedlo, ktoré si zaslúži pozornosť v kuchyni.