Už si ani nepamätám, kedy som ju robila naposledy. Dúfam, že sa nám ju podarí pripraviť spoločne.
Hovädzia roštenka s hubami
Hovädzia roštenka s hubami je vynikajúce jedlo, ktoré si zaslúži vašu pozornosť v kuchyni. Tu je jednoduchý recept, ktorý vám uľahčí jej prípravu:
Suroviny:
- 500 g hovädziny (roštenka)
- 200 g čerstvých húb
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice oleja
- Soľ a korenie na ochutnanie
- Bravčový alebo hovädzí vývar (približne 300 ml)
Príprava:
- Hovädzie mäso dobre umyte a nakrájajte na približne 1,5 cm hrubé plátky.
- Hríby starostlivo očistite a nakrájajte na tenké plátky.
- Malé kocky, či plátky, aj takto môžete spracovať cesnak.
- Na panvici rozohrejte olej a na ňom opekajte cibuľu a cesnak, kým nezmäknú.
- Pridajte huby a dusíme ich s cibuľou asi 5 minút.
- Do zmesi pridajte mäso a opečte ho z každej strany, kým nezhnedne.
- Postupne pridávajte vývar a varte jedlo na miernom ohni asi 30 – 40 minút, kým mäso nebude mäkké.
- Podľa chuti dosolte a okoreňte.
- Servírujte hovädziu roštenku s hubami teplú, s prílohou, ako je ryža alebo zemiaková kaša.
Dúfam, že vám tento recept pomôže vytvoriť vynikajúce jedlo. Prajem dobrú chuť!
2) Hovädzia roštenka s hríbami
Hovädzia roštenka patrí medzi najlahodnejšie kúsky mäsa, ktoré si môžete pripraviť doma. Kombináciou s hubami vytvárate dokonalú súhru chutí, ktorá poteší vašu rodinu aj priateľov. V tomto recepte vám ukážem, ako pripraviť tento skvost pomocou jednoduchých a dostupných surovín.
Ingrediencie potrebné na hovädziu roštenku
Na prípravu hovädzej roštenky s hubami budete potrebovať tieto ingrediencie:
- 800 g hovädzej roštenky
- 250 g čerstvých húb (napríklad šampiňónov)
- 2 stredné cibule
- 3 strúčiky cesnaku
- 300 ml hovädzieho vývaru
- soľ a korenie na ochutnanie
- 1 lyžica olivového oleja
- čerstvá petržlenová vňať na ozdobu
Postup prípravy hovädzej roštenky
Začnite tým, že mäso ochutíte soľou a korením. Na panvici rozohrejte olivový olej a opečte roštenku na zlatohnedú farbu z oboch strán. Potom mäso vyberte a na tej istej panvici osmahnite nakrájanú cibuľu a cesnak. Pridajte nakrájané hríby a restujte, kým sa nezmäknú.
Vložte späť roštenku do panvice, zalejte hovädzím vývarom a varte na nízkej teplote asi 1,5 hodiny, kým mäso nebude krásne jemné. Potom podávajte s pestom a čerstvou petržlenovou vňaťou. Bon appétit!
Dúfam, že tento recept vám pomôže pripraviť vynikajúce jedlo. Dobrú chuť!
Hovädzia roštenka je jedným z najchutnejších kusov mäsa, ktoré si môžete pripraviť doma.
Hovädzia roštenka s hríbami je skvelé jedlo, ktoré si zaslúži pozornosť v kuchyni.