Hrnečková krtková torta na plechu
Na cesto:
– 250 g hladkej múky
– 200 g masla
– 100 g práškového cukru
– 1 vajce
Hrnčeková krtková torta na plechu
Na krém:
– 500 ml mlieka
– 1 vanilkový puding
– 100 g cukru
– 200 g masla
Na polevu:
– 100 g varenej čokolády
– 50 g masla
Postup:
1. V miske spojujte múku, maslo, cukor a vajce. Uhnietite cesto a umiestnite ho na plech vyložený papierom na pečenie. Prejdite vidličkou po povrchu.
2. Pečte pri teplote 180 stupňov približne 20 minút, alebo pokým cesto nezíska zlatohnedú farbu.
3. Pre krém: V hrnci zohrejte mlieko spolu s pudingom a cukrom a varte, až kým hustota neprimerane vzrastie. Nechajte vychladnúť.
4. Maslo prešľahajte do peny a postupne, pri nepretržitom miešaní, pridajte vychladnutý puding.
5. Na polevu: Roztopte čokoládu s maslom nad vodným kúpeľom.
6. Na vychladené cesto rozotrite krém a polejte polevou.
7. Odkrojte okraje a nakrájajte na štvorčeky.
Dobrú chuť!