Na prípravu hrnčekového jablkového dezertu s pudingom budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:
– 2 veľké jablká
– 1 pohár hladkej múky
– 1 pohár cukru
– 1 pohár mlieka
– 1 balenie vanilkového pudingu
– 1 balenie kypriaceho prášku
– 2 vajcia
– maslo na vymastenie plechu
Hrnčekový jablkový dezert s pudingom
Postup:
1. Jablká ošúpeme, dôkladne umyjeme a nakrájame na tenké plátky, potom ich odložíme stranou.
2. V miske spojíme múku, cukor a kypriaci prášok.
3. V inej miske rozšľaháme vajcia do penového stavu a pridáme mlieko. Postupne vmiešame suché ingrediencie a všetko dôkladne premiešame.
4. Do vzniknutej zmesi pridáme nastrúhané jablká a jemne premiešame, aby sa ingrediencie spojili.
5. Plech na pečenie vymastíme maslom a nalejeme doň cesto s jablkami.
6. Pudingový prášok rozpustíme vo vode podľa pokynov na obale a rovnomerne ho nalejeme na cesto s jablkami.
7. Koláč pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov približne 30-40 minút, alebo do momentu, keď získa zlatohnedú farbu a bude upečený.
Po upečení necháme dezert vychladnúť a môžeme ho servírovať teplý alebo studený. Prajeme dobrú chuť!