Hrncekovy koláč s tvarohom a kyslou smotanou

Kyslá smotana, či už v pokrmoch alebo dezertoch, predstavuje skutočne zaujímavú ingredienciu. Nikdy by mi nenapadlo, že ju začnem používať v koláčoch a sladkostiach. Doteraz som ju brala len ako zložku do kysnutého cesta alebo do ovocných pohárov. Určite nie ako prísadu do koláčov.

Ale po niekoľkých rokoch som si uvedomila, aká je to skvelá ingrediencia. Ako tínedžerka mi to pripadalo absolútne šialené. Každopádne, musíme si priznať, že ide o niečo úžasné.

Koláč v hrnčeku s tvarohom a kyslou smotanou

 

Tvarohový koláč s ovocím, hrnčekový overený recept

Koláč v hrnčeku s tvarohom a kyslou smotanou je výnimočný dezert, ktorý môžete veľmi rýchlo a bez problémov pripraviť.

 

Hrncekovy koláč s tvarohom a kyslou smotanou - 2

Tento koláč ponúka originálne chute a fantastickú textúru, ktorú vytvára kombinácia tvarohu a kyslej smotany. Navyše, recept je skvelý aj pre nováčikov a môžete ho upraviť podľa svojich osobných preferencií.

Ak sa chystáte pripraviť hrnčekový koláč s tvarohom a kyslou smotanou, budete potrebovať nasledujúce suroviny:

  • 1 hrnček hladkej múky
  • 1 hrnček tvarohu
  • 1 hrnček kyslej smotany
  • 1 hrnček cukru
  • 1/2 hrnčeka rastlinného oleja
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 štipka soli
  • 2 vajíčka

Postup prípravy koláča

Na začiatku si nastavte rúru na 180 °C. Potom vezmite veľkú misku a skombinujte tvaroh, kyslú smotanu, vajíčka a olej. Tieto zložky dôkladne premiešajte, aby sa prepojili.

V druhej miske zmiešajte múku, cukor, prášok do pečiva, vanilkový cukor a soľ. Múkovú zmes potom pridajte k mokrej zmesi a dobre premiešajte.

Keď sú všetky ingrediencie dokonale prepojené, preneste cesto do formy, ktorú ste predtým vymazali maslom alebo vystlali papierom na pečenie.

Ako dlho sa varí bravčový guľáš?

Ako dlho sa varí bravčový guľáš?

Čítať viac »

Pečte približne 30-40 minút, alebo kým koláč nezíska zlatohnedú farbu a špajľa, ktorú zapichnete, zostane čistá. Po upečení nechajte koláč vychladnúť, potom ho nakrájajte a podávajte. Tento dezert je ideálny na akúkoľvek príležitosť a môžete si byť istí, že si ho zamilujete!

 

Hrnčekový koláč s tvarohom a kyslou smotanou - 2

2) Hrnčekový koláč s tvarohom a kyslou smotanou

Koláč v hrnčeku je skvelý spôsob, ako si rýchlo pripraviť sladkú pochúťku bez zbytočného stresu. Tento recept je veľmi jednoduchý a využíva tvaroh a kyslú smotanu, čo dodáva koláču jemnú krémovú konzistenciu. Vhodný ako dezert po obede alebo ako neodolateľná sladkosť na víkend.

Na prípravu koláča v hrnčeku s tvarohom a kyslou smotanou budete potrebovať nasledujúce suroviny:

  • 1 hrnček polohrubej múky
  • 1 hrnček tvarohu
  • 1/2 hrnčeka kyslej smotany
  • 1/2 hrnčeka cukru
  • 1/2 hrnčeka rastlinného oleja
  • 3 vajíčka
  • 1 prášok do pečiva
  • trocha vanilkového cukru

Postup prípravy

Takto pripravíte koláč v hrnčeku s tvarohom a kyslou smotanou:

  1. Najprv si rúru nastavte na 180 °C a pripravte plech, ktorý vymažte maslom alebo vystlite papierom na pečenie.
  2. V miske zmiešajte tvaroh, kyslú smotanu a cukor. Pridajte vajíčka a dôkladne premiešajte, aby sa ingrediencie spojili.
  3. Do zmesi pridajte múku, rastlinný olej a prášok do pečiva. Po dobrej konzumácii by mala vzniknúť homogénna zmes.
  4. Následne zmes vylejte do pripraveného plechu a uhladťe povrch.
  5. Pečte v predhriatej rúre približne 30-40 minút, alebo kým koláč nezíska zlatohnedú farbu a špajľa zasunutá do stredu vyjde čistá.

Nezabudnite, že koláč v hrnčeku je najchutnejší, keď je vychladený. Môžete ho ozdobiť práškovým cukrom alebo ovocím podľa svojich preferencií.

 

 

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

20 Komentárov

  1. Janka123 píše:

    Tento recept na hrnčekový koláč s tvarohom a kyslou smotanou je naozaj skvelý! Nikdy by som si nemyslela, že kyslá smotana môže tak vylepšiť chuť. Určite ho vyskúšam, zdá sa to veľmi jednoduché a chutné!

  2. Kocurik88 píše:

    Veľmi ma prekvapilo, ako dobre môže kyslá smotana chutiť v koláči! Tento recept je ideálny pre začiatočníkov. Znie to jednoducho a rýchlo sa to pripraví. Teším sa na to, až ho upečiem pre rodinu!

  3. Radoslavik píše:

    Hrnčekový koláč s tvarohom a kyslou smotanou vyzerá naozaj lákavo! Veľmi sa mi páči, že je tak jednoduchý. Som si istý, že to bude skvelý dezert po obede. Ďakujem za zdieľanie receptu!

  4. ZuzkaKucharka píše:

    Tento recept je fantastický! Hrnčekový koláč s tvarohom a kyslou smotanou je niečo, čo musím určite vyskúšať. Mám rada jednoduché recepty a tento vyzerá ako perfektný spôsob, ako potešiť svojich blízkych.

  5. Svetlonos píše:

    Som nadšený z myšlienky pridať kyslú smotanu do koláča! Znie to originálne a verím, že výsledok bude skvelý. Už sa neviem dočkať, kedy ho upečiem podľa tohoto jednoduchého receptu!

  6. MačkyLáska píše:

    Na tento hrnčekový koláč s tvarohom som počula len samé pozitívne recenzie! Kyslá smotana dodáva dezertom jedinečný nádych. Verím, že tento koláč bude nielen chutný ale aj veľmi obľúbený u našich hostí.

  7. PetrikMaly píše:

    ‚Hrnčekový koláč‘ – už len názov ma láka! Kyslá smotana vo varení ma vždy fascinovala a teraz ju chcem vyskúšať aj v pečení. Ďakujem za úžasný recept a inšpiráciu!

  8. -Lucia-09 píše:

    ‚Wow!‘ Tento hrnčekový koláč vyzerá jednoducho úžasne! Nikdy by ma nenapadlo použiť kyslú smotanu v dezertoch. Rada by som ho vyskúšala počas víkendu na rodinnej oslave!

  9. _Bublinka_ píše:

    ‚Mmm!‘ Hrnčekový koláč s tvarohom znie ako skvelé spojenie ingrediencií. Určite chcem skúsiť tento recept na najbližšiu rodinnú oslavu – verím, že všetkým zachutí!

  10. @Rybka1234 píše:

    ‚Tento článok ma nadchol!‘ Hrnčekový koláč s tvarohom a kyslou smotanou vyzerá nielen dobre ale aj ľahko sa pripravuje. Neviem sa dočkať výsledku – určite ho upečem čo najskôr!

  11. Bublinka píše:

    Tento koláč vyzerá fantasticky! Kyslá smotana v dezertoch je naozaj skvelý nápad. Milujem, keď sa dá niečo pripraviť rýchlo a jednoducho. Určite to vyskúšam a pochválim sa priateľom!

  12. SlnečnýDník píše:

    Wow, neverila som, že kyslá smotana môže tak ozvláštniť koláč! Tento recept je veľmi jednoduchý a určite ho skúsim na víkend. Teším sa na ten úžasný výsledok!

  13. Kocúrko píše:

    Hrnčekový koláč s tvarohom a kyslou smotanou? To znie ako dokonalý dezert! Určite ho pripravím pre rodinu. Už teraz sa teším na tú krémovú chuť. Super tip!

  14. ZelenýJablko píše:

    Tento recept je skvelý pre každého, kto má rád sladké! Kyslá smotana dodáva koláču úžasnú textúru a chuť. S radosťou ho pripravím a zdieľam s priateľmi. Ďakujem za inšpiráciu!

  15. Cukríček92 píše:

    Mňam! Hrnčekový koláč vyzerá ako skvelý spôsob, ako si spríjemniť deň. Kyslá smotana pridáva neodolateľnú krémovosť. Urobím ho pre návštevu, určite to ocenia!

  16. FialováVlaštovka píše:

    Tento dezert ma úplne očaril! Nikdy by ma nenapadlo použiť kyslú smotanu do koláča, ale teraz chcem vyskúšať tento recept čo najskôr. Ďakujem za úžasný tip!

  17. JasnéNebe píše:

    ‚Hrnčekový koláč‘ znie tak jednoducho a chutne! Kyslá smotana je super ingrediencia, ktorú si musím zapamätať. Zaručene poteší mojich blízkych na oslave!

  18. _Macko_ píše:

    ‚Fantastický dezert‘ – presne to hľadám! Recept je jednoduchý a výsledok určite bude stáť za to. Už teraz plánujem pečenie na víkend s rodinou.

  19. _TajomnáRuža_ píše:

    ‚Hrnčekový koláč s tvarohom‘ vyzerá tak lákavo! Vďaka za recept, už mám chuť na niečo sladké. Dúfam, že sa podarí rovnako dobre ako vyzerá!

  20. _VeselýSrdiečko_ píše:

    ‚Kyslá smotana‘ v koláči? To znie fantasticky! Som nadšený z myšlienky pripraviť tento hrnčekový dezert pre moju rodinu – určite budem hviezdou večera.