Na prípravu hruškovej polievky budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

– 6 hrušiek
– 2 cibule
– 2 stonky zeleru
– 2 mrkvy
– 1 zemiak
– 1 polievková lyžica oleja
– soľ, čierne korenie
– 1 liter zeleninového vývaru
– 200 ml smotany na varenie

 

Hrušková polievka

Postup:

1. Na oleji orestujte na kocky nakrájanú cibuľu, zeler a mrkvu.
2. Pridajte olúpané a na kocky nakrájané hrušky a zemiak.
3. Zalejte zeleninovým vývarom a povaríte, kým zelenina nezmäkne.
4. Zmiešajte všetko blenderom na krémovú konzistenciu.
5. Dochutite soľou a čiernym korením.
6. Pridajte smotanu na varenie a dobre premiešajte.
7. Podávajte teplú so čerstvým chlebom.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *