Indické kuracie stehná s ananásom
  • Kuracie stehná
  • Marináda: jogurt, mletá kurkuma, mletý koriander, mletý kmin, mletá paprika, mletý korenie, soľ, citrónová šťava
  • Ananás (nakrájaný na kúsky)
  • Olivový olej
  • Cibuľa (najemno nakrájaná)
  • Cesnak (nasekaný)
  • Paradajková omáčka
  • Smotana na varenie (podľa chuti)
  • Soľ a korenie (napr. kari korenie, červená paprika)
  • Čerstvé bylinky (napr. koriander na ozdobu)

 

Indické kuracie stehná s ananásom

Postup:

  1. V miske si pripravte marinádu tým, že zmiešate jogurt, mletú kurkumu, mletý koriander, mletý kmin, mletú papriku, mleté korenie, soľ a citrónovú šťavu. Kuracie stehná vložte do tejto marinády a nechajte ich odpočívať aspoň hodinu, ideálne v chladničke cez noc.
  2. Prehrejte rúru na 180 stupňov Celzia.
  3. Kuracie stehná vyberte z marinády a otrepte ich nadbytočnú marinádu.
  4. Na panvici zohrejte olej a opečte kurcie stehná z oboch strán, kým nebudú zlatisto hnedej farby. Potom ich odložte stranou.
  5. Do tej istej panvice pridajte nakrájanú cibuľu a orestujte ju do zlatista. Pridajte nasekaný cesnak a orestujte ešte chvíľu.
  6. Pridajte paradajkovú omáčku a smotanu na varenie. Nechajte zmes krátko povariť, aby sa spojili chute.
  7. Pridajte kari korenie a červenú papriku podľa chuti, môžete pridávať postupne a ochutnávať.
  8. Vložte opečené kurcie stehná späť do omáčky, pridajte kúsky ananásu a nechajte všetko spoločne dusiť na miernom ohni, kým sa stehná dobre prevaria a omáčka sa zredukuje.
  9. Podávajte s čerstvými bylinkami a prílohou podľa výberu (ryža, chlieb, cestoviny).

Podobné príspevky

4 Komentáre

  1. Xfeldek píše:

    Skvelý recept, určite vyskúšam!

  2. Lkocurova píše:

    Tento recept mi vyzerá super, milujem indické korenie!

  3. Sara Pirosova píše:

    Ďakujem za nápad na večeru, už sa teším, kým to vyskúšam!

  4. Lradicova píše:

    Recept znie skvele a ešte lepšie chutí!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *