- Kuracie stehná
- Marináda: jogurt, mletá kurkuma, mletý koriander, mletý kmin, mletá paprika, mletý korenie, soľ, citrónová šťava
- Ananás (nakrájaný na kúsky)
- Olivový olej
- Cibuľa (najemno nakrájaná)
- Cesnak (nasekaný)
- Paradajková omáčka
- Smotana na varenie (podľa chuti)
- Soľ a korenie (napr. kari korenie, červená paprika)
- Čerstvé bylinky (napr. koriander na ozdobu)
Indické kuracie stehná s ananásom
Postup:
- V miske si pripravte marinádu tým, že zmiešate jogurt, mletú kurkumu, mletý koriander, mletý kmin, mletú papriku, mleté korenie, soľ a citrónovú šťavu. Kuracie stehná vložte do tejto marinády a nechajte ich odpočívať aspoň hodinu, ideálne v chladničke cez noc.
- Prehrejte rúru na 180 stupňov Celzia.
- Kuracie stehná vyberte z marinády a otrepte ich nadbytočnú marinádu.
- Na panvici zohrejte olej a opečte kurcie stehná z oboch strán, kým nebudú zlatisto hnedej farby. Potom ich odložte stranou.
- Do tej istej panvice pridajte nakrájanú cibuľu a orestujte ju do zlatista. Pridajte nasekaný cesnak a orestujte ešte chvíľu.
- Pridajte paradajkovú omáčku a smotanu na varenie. Nechajte zmes krátko povariť, aby sa spojili chute.
- Pridajte kari korenie a červenú papriku podľa chuti, môžete pridávať postupne a ochutnávať.
- Vložte opečené kurcie stehná späť do omáčky, pridajte kúsky ananásu a nechajte všetko spoločne dusiť na miernom ohni, kým sa stehná dobre prevaria a omáčka sa zredukuje.
- Podávajte s čerstvými bylinkami a prílohou podľa výberu (ryža, chlieb, cestoviny).
Skvelý recept, určite vyskúšam!
Tento recept mi vyzerá super, milujem indické korenie!
Ďakujem za nápad na večeru, už sa teším, kým to vyskúšam!
Recept znie skvele a ešte lepšie chutí!