Jablčník Kamily Magálovej

Jablčník Kamily Magálovej… Tento recept vás ponorí do rozprávania o chutiach a vôňach, ktoré zostanú nezabudnuteľné. Kamil Magála, renomovaná slovenská cukrárka, obohatí vaše pečenie o elegantnosť a jednoduchosť.

Jablčník, ktorý vám dnes predstavím, je chutný a osviežujúci dezert, ideálny na každú príležitosť, či už ide o nedeľný obed, rodinnú oslavu alebo len tak ako sladká prestávka.

Ingrediencie

Na cesto:

  • 250 g hladkej múky
  • 125 g masla (alternatívne rastlinný margarín)
  • 100 g práškového cukru
  • 1 vajce
  • 1/2 balíčka prášku do pečiva
  • Štipka soli

Na jablkovú plnku:

  • 1 kg jabliek (najlepšie kyslosladkých, napríklad Golden Delicious alebo Jonagold)
  • 100 g cukru (prispôsobte chuti)
  • 1 ČL mletej škorice
  • 1/2 citrónu (šťava a kôra)
  • 1 vanilkový cukor
  • 50 g strúhanky

Na posypanie:

Kuracie prsia na prírodno so zemiakmi a tymiánom

Kuracie prsia na prírodno so zemiakmi a tymiánom

Čítať viac »

  • Práškový cukor na posypanie
  • Orechy alebo mandle (voliteľne, nasekané)

 

Jablčník Kamily Magálovej

Postup

  1. Príprava cesta: Začneme s prípravou cesta. V miske zmiešajte hladkú múku, prášok do pečiva a štipku soli. Na pracovnej ploche alebo v miske vytvorte s maslom a práškovým cukrom jemnú zmes. Pridajte vajce a poriadne premiešajte. Potom postupne pridávajte suché ingrediencie, až kým nevznikne homogénne cesto. Zabalte ho do potravinovej fólie a nechajte oddychovať v chladničke aspoň 30 minút. Týmto spôsobom sa cesto stane pružnejším a ľahšie sa s ním naloží.
  2. Príprava jabĺk: Medzitým sa pustíme do jablkovej plnky. Jablká umyte, olúpte a odstráňte jadierka. Následne ich nakrájajte na tenké plátky alebo kocky. Na panvici zmiešajte nakrájané jablká s cukrom, škoricou, citrónovou šťavou a strúhankou. Kôra z citrónu pridá jablkám príjemnú chuť a arómu, preto sa snažte získať čo najlepší výsledok. Nechajte zmes na strednom ohni len niekoľko minút, aby sa jablká trošku zjemnili, ale nie úplne. Následne ich nechajte vychladnúť.
  3. Pečenie jablčníka: Rúru predhrejte na 180 °C. Cesto vyberte z chladničky a rozdeľte na dve časti – jednu väčšiu a jednu menšiu. Väčšiu časť rozvaľkajte a vyložte ňou dno vymastenej a múkou posypanej formy na pečenie (ideálne s rozmermi 25×35 cm). Potom rovnomerne rozložte vychladenú jablkovú plnku na cesto. Menšiu časť cesta rozvaľkajte a použitím ju pokryte vrch jablkovej plnky. Môžete vytvoriť mriežku alebo cesto jednoducho položiť. Na povrchu môžete opäť posypať troškou strúhanky pre dokonalú chrumkavosť.
  4. Pečenie: Pečte v predhriatej rúre približne 30-40 minút, alebo dokým cesto nezíska zlatistú farbu. Po upečení nechajte jablčník vychladnúť vo forme, následne preneste na krájaciu dosku.
  5. Podávanie: Pred servírovaním posypte jablčník práškovým cukrom a voliteľne nasekanými orechmi alebo mandľami. Jablčník Kamily Magálovej je najlepšie podávať ešte teplý alebo pri izbovej teplote. Môžete ho kombinovať s kopčekom zmrzliny alebo šľahačky, čo dodá dezertu na výnimočnosti.

Záver

Jablčník Kamily Magálovej je lahodný dezert, ktorý si určite získa srdcia v každej domácnosti. Svoju kombináciou jednoduchých ingrediencií a chutných jabĺk osloví všetkých milovníkov sladkého. Nezabudnite si tento recept uložiť a podeliť sa oň s rodinou a priateľmi! Prajem dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

24 Komentárov

  1. Tothova Andrea píše:

    Super recept! Určite vyskúšam a poteším svojich blízkych!

  2. Hugo Karolcikova píše:

    Výborný návod, konečne niečo jednoduché a chutné na pečenie. Ďakujem za recept!

  3. Jazvec123 píše:

    Tento recept je naozaj skvelý! Jablčník vyzerá veľmi chutne a určite ho vyskúšam. Kamil Magálová je úžasná cukrárka, jej dezerty sú vždy výnimočné. Veľmi sa teším na pečenie!

  4. Srdiečko píše:

    Jablčník Kamily Magálovej znie fantasticky! Milujem jablká a tento dezert si musím pripraviť. Určite sa stane hitom na našich rodinných stretnutiach. Ďakujem za recept!

  5. Bublina píše:

    Wow, tento jablčník vyzerá tak osviežujúco! Mám rád sladké jedlá a tento dezert ma láka vyskúšať ho. Určite ho pripravím na víkendovú oslavu!

  6. Kocúrko píše:

    Skvelý recept, veľmi sa mi páči jednoduchosť prípravy! Jablčník určite pripravím pre svojich priateľov, verím, že si pochutnajú. Teším sa na tú vôňu v kuchyni!

  7. MalýRybár píše:

    Tento jablčník vyzerá úžasne! Jablká a škorica sú perfektnou kombináciou. Už sa neviem dočkať, kedy si ho upečiem. Ďakujem za inšpiráciu!

  8. ZelenýTrpaslík píše:

    Jablčník Kamily Magálovej ma nadchol! Mám rád pečenie a tento recept bude určite medzi mojimi obľúbenými. Teším sa na to, ako vonia čerstvo upečené cesto!

  9. Kvetinka píše:

    Toto je presne to, čo potrebujem na víkendový dezert! Jablčný koláč s takými jednoduchými ingredienciami je skvelý nápad. Určite vyskúšam a podelím sa s rodinou!

  10. PohodovýMacko píše:

    ! Super recept! Milujem jablkové dezerty a tento jablčník mi hneď padol do oka. Dúfam, že bude chutiť rovnako dobre ako vyzerá.

  11. !PodivnýSvet! píše:

    ! Tento jablčník znie fantasticky! Musím ho určite vyskúšať, keďže milujem všetko, čo obsahuje jablká. Vďaka za tento skvelý tip!

  12. Jolly123 píše:

    Tento jablčník vyzerá fantasticky! Určite ho vyskúšam na víkend, keď prídu rodina. Kamil Magálová je skvelá cukrárka a jej recepty sú vždy úspechom. Teším sa na tú lahodnú chuť jabĺk a škorice!

    1. SweetiePie píše:

      Aj ja sa na to teším! Musím si kúpiť všetky ingrediencie, aby som mohla pripraviť tento dezert pre moju rodinu.

    2. Bubbles píše:

      Super, že zdieľate takéto skvelé recepty! Jablčník mám veľmi rada, určite ho vyskúšam.

  13. SunnyDay píše:

    Recept na jablčník je úžasný! Milujem kombináciu jabĺk a škorice. Nemôžem sa dočkať, kedy ho upečiem a prekvapím svojich priateľov!

  14. CharmingFox píše:

    Tento jablčník vyzerá ako z rozprávky! Kamil Magálová vie presne, ako spraviť dezert dokonalým. Vďaka za recept!

    1. StarryNight píše:

      Súhlasím! Už sa teším na to voňavé pečenie v kuchyni.

  15. #HappyBaker píše:

    Pripravujem sa na pečenie tohto jablčníka už od rána! Určite bude chutiť famózne!

  16. _PinkCupcake_ píše:

    ‚Jablčník Kamily Magálovej‘ znie lákavo! Hneď si zapíšem ingrediencie a pustím sa do toho.

  17. @LittleChef píše:

    ‚Dobrú chuť!‘ je presne to, čo chcem povedať po upečení tohto dezertu. Těší ma, že sú tu také jednoduché recepty!

  18. !HappyTaste! píše:

    ‚Jabĺčka a škorica sú najlepšie!‘ Jablčník vyzerá tak chutne. Musím ho urobiť čo najskôr!

  19. Miloš42 píše:

    Tento recept na jablčník vyzerá naozaj úžasne! Milujem, keď sa spojí chuť sladkých jabĺk a škorice. Určite ho vyskúšam, najmä na rodinnej oslave! Kamil Magálová je skutočne šikovná cukrárka. Myslím, že sa všetkým bude páčiť. Nezabudnem si ho odložiť a zdieľať s priateľmi! Dobrú chuť všetkým!

    1. ZuzanaM píše:

      Súhlasím s Milošom! Tento jablčník musí byť vynikajúci, už sa teším, kedy ho upečiem doma. Je super, že je recept tak jednoduchý a pritom tak chutný. Kto by odolal teplému dezertu s kopčekom zmrzliny? Odporúčam každému!

    2. Laco_90 píše:

      Takéto recepty sú najlepšie! Jablká milujem a keď vidím to množstvo škorice, okamžite mi ide voda na ústa. Vďaka za zdieľanie tohto skvostu! Už mám nápad na víkendový dezert pre rodinu.