Jablkovo-marhuľové pyré

 

Samozrejme! Tu je jednoduchý recept na pyré z jablka a marhule:

Potrebné ingrediencie:

  • 4 kusy jabĺk
  • 2 kusy marhúľ
  • 1/4 šálky vody alebo šťavy

 

Pyré z jabĺk a marhúľ

Postup prípravy:

  1. Jablká a marhule dôkladne umyte, odstráňte šupku a vyberte jadierka. Nakrájajte na menšie kúsky.
  2. V hrnci spojte nakrájané jablká, marhule a vodu (prípadne šťavu) a priveďte k varu na strednom ohni.
  3. Potom znížte teplotu a varte približne 15 – 20 minút, kým ovocie nezmäkne.
  4. Keď je ovocie mäkké, stiahnite hrniec z ohňa a nechajte zmes chvíľu vychladnúť.
  5. Následne použite mixér alebo ponorný mixér na zmes, aby ste ju premenili na hladké pyré.
  6. Nechajte pyré úplne vychladnúť, a potom ho môžete servírovať alebo uchovávať v chladničke.

Pyré z jabĺk a marhúľ chutí skvele samo osebe, alebo ho môžete použiť ako prísadu do dezertov, smoothies či kaší pre deti. Prajem vám dobrú chuť!

Jablkovo-marhuľové pyré-2

Ako uvariť varené víno?

Ako uvariť varené víno?

Čítať viac »

2) Jablkovo-marhuľové pyré

Pyré z jabĺk a marhúľ je chutný a výživný prídavok, ktorý si obľúbi celá rodina. Skvele sa hodí ako desiata, do koláčov, ale aj ako samostatný dezert. V tomto návode vám ukážeme, akým spôsobom jednoducho pripraviť toto zdravé pyré doma.

Ingrediencie na pyré z jabĺk a marhúľ

Predtým, než začnete s prípravou, pripravte si nasledovné ingrediencie:

  • 4 stredne veľké jablká
  • 500 g marhúľ (čerstvé alebo mrazené)
  • 50 g cukru (podľa chuti)
  • 1 čajová lyžička citrónovej šťavy
  • prášok soli (štipka)

Postup prípravy pyré z jabĺk a marhúľ

Teraz, keď máte všetky potrebné ingrediencie, prejdime na prípravu:

  1. Jablká dôkladne umyte, ošúpte a nakrájajte na drobné kocky.
  2. Marhule umyte a odkôstkujte, ak sú čerstvé. Pri mrazených marhuliach ich nechajte najprv rozmraziť.
  3. Do hrnca dajte nakrájané jablká a marhule, pridajte cukor, citrónovú šťavu a štipku soli.
  4. Hrniec položte na stredný plameň a varte 20-30 minút, kým ovocie nezmäkne.
  5. Nakoniec zmes rozmixujte na jemné pyré pomocou ponorného mixéra alebo v klasickom mixéri.
  6. Pyré ochutnajte a podľa potreby upravte jeho sladkosť pridaním ďalšieho cukru.

Teraz je pyré z jabĺk a marhúľ pripravené na servírovanie alebo uskladnenie v uzavretých nádobách v chladničke. Užite si ho čerstvé a zdravé!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

2 Komentáre

  1. Jan Kosikova píše:

    Super recept! Mám dve malé deti a toto pyré im určite spravím. Je zdravé a chutné.

  2. Ivan71 píše:

    Ďakujem za skvelý post! Toto pyré vyzerá naozaj chutne, určite to skúsim.