Jablkovo-marhuľové pyré

Určite! Tu je jednoduchý recept na jablkovo-marhuľové pyré:

Potrebné suroviny:

  • 4 jablká
  • 2 marhule
  • 1/4 šálky vody alebo džúsu

 

Jablkovo-marhuľové pyré

Postup:

  1. Jablká a marhule opláchnite a olúpte. Odstráňte im jadierka a nakrájajte na menšie kúsky.
  2. V hrnci spojte nakrájané jablká, marhule a vodu (alebo džús). Priveďte k varu na strednom ohni.
  3. Znížte teplotu a nechajte zmes variť asi 15 – 20 minút, kým sa ovocie nezmäkne.
  4. Keď je ovocie mäkké, odstráňte hrniec z ohňa a nechajte zmes trochu vychladnúť.
  5. Potom môžete použiť mixér alebo ponorný mixér na zmiešanie a rozmixovanie zmesi na hladké pyré.
  6. Nechajte pyré dokonale vychladnúť a potom ho môžete podávať alebo skladovať v chladničke.

Toto jablkovo-marhuľové pyré je lahodné samo osebe alebo ho môžete použiť ako prídavok do dezertov, smoothies alebo kaší pre vaše deti. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *