Ak túžite po recepte na jahodovú ľadovú kávu v štýle Dalgona, tu je jednoduchý návod:
Ingrediencie:
- 2 lyžice instantnej kávy
- 2 lyžice cukru
- 2 lyžice teplej vody
- 1 šálka mlieka (môžete sa rozhodnúť pre kravské, sójové alebo mandľové mlieko)
- niekoľko jahôd na dekoráciu
Jahodová ľadová káva (Dalgona)
Príprava:
- Do misy nalejte instantnú kávu, cukor a horúcu vodu a dôkladne premiešajte.
- Vyšľahajte zmes pomocou elektrického mixéra na maximálnu rýchlosť po dobu asi 3-5 minút, až kým sa nevytvorí hustá a hladká pena.
- Do pohára s mliekom vložte niekoľko kociek ľadu.
- Na vrch naskladnite pripravenu kávovú penu.
- Na záver ozdobte jahodami a servírujte.
Užite si túto osviežujúcu a chladivú jahodovú ľadovú kávu!
2) Jahodová ľadová káva (Dalgona)
Chcete osviežujúci nápoj, ktorý vás ochladí v teplých letných dňoch? Jahodová ľadová káva, známa aj ako Dalgona, je ideálna kombinácia chutí, ktorá vás očarí. Táto varianta s jahodami dodáva ovocný nádych a textúru, ktorá vás zasvätí. Pozrime sa na jednoduchý recept, ako si ju môžete pripraviť doma!
Ingrediencie na jahodovú ľadovú kávu
Na prípravu tejto chutnej jahodovej ľadovej kávy budete potrebovať nasledujúce súčasti:
- Instantná káva – 2 polievkové lyžice
- Teplá voda – 2 polievkové lyžice
- Cukor – 2 polievkové lyžice
- Jahody – 1 šálka (čerstvé alebo mrazené)
- Mlieko alebo jeho alternatíva (napr. mandľové) – 1 šálka
- Ľad – podľa preferencií
Príprava
Pripravte si svoju jahodovú ľadovú kávu podľa týchto krokov:
- Začnite s vytvorením Dalgona peny. V miske zmiešajte kávu, teplú vodu a cukor. Pomocou elektrického mixéra šľahajte na veľkých otáčkach, až kým sa nevytvorí hustý a krémový stav.
- Medzitým sa postarajte o jahody. Pokiaľ máte čerstvé jahody, umyte ich a nakrájajte na menšie kusy. Mrazené jahody je možné rozmixovať v mixéri.
- Do pohára pridajte ľad a naplňte ho mliekom po okraj, následne pridajte vrstvu pripraveného Dalgona krému. Na vrch môžete posypať trochou kakaa alebo čokoládovej drte pre extra chuť.
Vychutnajte si túto osviežujúcu jahodovú ľadovú kávu a nezabudnite sa o ňu podeliť s priateľmi! Každý si ju obľúbi.