Jelenia krkovička s dubákmi

Prepáčte, ale bohužiaľ nemám osobné skúsenosti s konkrétnym receptom na jelení krkovičku s dubákmi. Napriek tomu mám pre vás základný návod na prípravu jelenieho krku, ktorý môžete otestovať:

  • Prísady:
    • 800 g jelenieho krkovičky
    • 2 cibule, nakrájané na drobné kúsky
    • 2 mrkvy, nakrájané na kolieska
    • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
    • 500 ml vývaru (hovädzí alebo zeleninový)
    • 250 ml červeného vína
    • 2 lyžice oleja
    • soľ a korenie podľa preferencií

 

  • Postup:
    1. Na začiatku si pripravte hrniec alebo kotlík a zohrejte ho na strednom ohni. Pridajte olej a osolte a okoreňte jeleniu krkovičku.
    2. Opečte mäso z oboch strán, až kým nezhnedne. Pridajte cibuľu, mrkvu a cesnak, a krátko ich restujte, približne 5 minút.
    3. Pridajte vývar a červené víno, zakryjte pokrievkou a varte na miernom ohni približne 2 hodiny, kým mäso nezmäkne a šťava sa nezredukuje.
    4. Počas varenia niekoľkokrát otočte mäso, aby sa opekanie prebehlo rovnomerne.
    5. Akonáhle je mäso mäkké, vyberte ho z hrnca a nechajte oddýchnuť asi 10 minút pred krájaním.
    6. Krkovičku nakrájajte na plátky a podávajte s omáčkou so šťavy, ktorú môžete zahustiť podľa vlastnej chuti.

Dúfam, že vám tento recept poskytol aspoň základný prehľad na prípravu jelenieho krku. Prajem vám chutné varenie!

 

Jelenia krkovička s dubákmi - 2

2) Jelenia krkovička s dubákmi

Pripravte sa na gastronomický zážitok, ktorý ohromí vaše chuťové receptory. Dnes sa s vami podelíme o recept na jeleniu krkovičku s dubákmi, ktorý je nielen chutný, ale aj ľahký na prípravu. Jelenia krkovička je mäsitá a lahodná, zatiaľ čo dubáky dodajú celému pokrmu jemnú a zemitú vôňu. Ideálne na špeciálne príležitosti alebo romantické večere.

Na tento recept budete musieť získať nasledujúce prísady:

Polievka cícerová so zeleninou a zemiakmi

Polievka cícerová so zeleninou a zemiakmi

Čítať viac »

  • 500 g jelenie krkovičky
  • 200 g čerstvých dubákov
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 100 ml červeného vína
  • 1 lyžica olivového oleja
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Čerstvé bylinky (rozmarín alebo tymián) na posypanie

 

Pokyny na prípravu

1. Začnite tým, že na panvici rozohrejete olivový olej. Pridajte nasekanú cibuľu a cesnak, a opražte ich na zlatistú farbu.
2. Potom pridajte jeleniu krkovičku nakrájanú na plátky a restujte, dokým nebude zlatohnedá zo všetkých strán.
3. Následne pridajte nakrájané dubáky a nechajte ich variť spolu s mäsom.
4. Nalejte červené víno a dochuťte soľou a korením. Nechajte dusiť asi 30 minút, kým mäso nezjemnie a nebude šťavnaté.

Záver a servírovanie

Podávajte jeleniu krkovičku s dubákmi na tanieri, posypanú čerstvými bylinkami. Toto jedlo je vynikajúce servírovať s hutnými prílohami, ako sú zemiaky alebo cestoviny.

Veríme, že si toto jedlo zamilujete a stane sa stredobodom vašich slávnostných večerí. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

10 Komentárov

  1. Jasná hviezda píše:

    Tento recept na jeleniu krkovičku s dubákmi je jednoducho skvelý! Mám rád, keď sa v kuchyni kombinujú kvalitné suroviny. Jelenie mäso s dubákmi určite vytvorí úžasnú chuťovú harmóniu. Určite ho vyskúšam na rodinnej večeri!

  2. Zelený trpaslík píše:

    Wow, to vyzerá ako dokonalé jedlo! Jelenia krkovička je jedna z mojich obľúbených a dubáky jej dodajú neprekonateľnú chuť. Veľmi sa teším, že si tento recept pripravím na víkend. Ďakujem za inšpiráciu!

  3. Srdiečko123 píše:

    Veľmi zaujímavý recept! Jelenie mäso milujem a s tými dubákmi to musí byť úžasné spojenie. Myslím, že to skúsim pripraviť aj pre svojich priateľov na večeru. Určite budú nadšení z tejto chuti!

  4. Kocúrko74 píše:

    To vyzerá veľmi chutne! Recept je jednoduchý a verím, že výsledok bude fantastický. Dubáky sú skvelým doplnkom k mäsu. Nemôžem sa dočkať, kedy si toto jedlo pripravím doma!

  5. MickeyMouse90 píše:

    Super recept! Jelenia krkovička s dubákmi mi znie ako perfektná voľba na slávnostnú večeru. Chcem to vyskúšať čo najskôr! Ďakujem za tipy, určite sa mi podarí urobiť niečo výnimočné.

  6. Malá veverička píše:

    Tento recept ma veľmi zaujal! Jelenina a huby sú skvelé kombinácie, ktoré milujem. Teším sa, že si tento pokrm pripravím aj ja doma a pozvem kamarátov na ochutnávku!

  7. Veselý Bobor píše:

    ‚Jelenia krkovička s dubákmi‘ – to je presne to, čo hľadám pre svojich hostí! Je to nielen elegantné jedlo, ale aj veľmi chutné. Veľmi rád varím a tento recept si určite zapíšem do svojej kuchárskej knihy.

  8. Šťastný medveď píše:

    ‚Dobrý recept!‘ Mám rád jedlá s divinou a táto kombinácia so zeleninou vyzerá lákavo. Určite ho vyskúšam čoskoro, už teraz mám naň chuť! Ďakujem za skvelé tipy.

  9. _Radosť_94_ píše:

    ‚Wow!‘ Ten recept ma doslova nadchol! Jelenina je vždy dobrou voľbou a dubáky mu dodajú špeciálnu príchuť. Dúfam, že sa mi podarí urobiť takéto delikátne jedlo pre rodinu.

  10. _Cukrový_puding_ píše:

    ‚Jednoduché a chutné!‘ Tento recept ma zaujal hneď na prvý pohľad! Suroviny sú bežne dostupné a výsledok bude určite lahodný. Už sa neviem dočkať chvíle, keď si ho pripravím doma.