Ospravedlňujem sa, ale bohužiaľ nemám vlastné skúsenosti s konkrétnym receptom na jelení krkovičku s dubákmi. Napriek tomu mám pre vás základný recept na jeleniu krkovičku, ktorý môžete vyskúšať:
- Ingrediencie:
- 800 g jelenieho krkovičky
- 2 cibule, nakrájané na drobné kúsky
- 2 mrkvy, na kolieska
- 2 strúčiky cesnaku, nakrájané
- 500 ml vývaru (hovädzí alebo zeleninový)
- 250 ml červeného vína
- 2 lyžice oleja
- soľ a korenie podľa chuti
- Postup:
- Na začiatok si pripravte hrniec alebo kotlík a zohrejte ho na strednú teplotu. Pridajte olej, osolte a okoreňte jeleniu krkovičku.
- Opečte mäso z oboch strán, kým nezhnedne. Pridajte cibuľu, mrkvu a cesnak a orestujte ich asi 5 minút.
- Pridajte vývar a červené víno, pridajte pokrievku a nechajte variť na miernom ohni približne 2 hodiny, kým mäso nebude mäkké a šťava sa zníži.
- Niekoľkokrát za dobu varenia obráťte mäso, aby sa zabezpečilo rovnomerné opečenie.
- Keď je mäso mäkké, odoberiete ho z hrnca a necháte ho oddýchnuť asi 10 minút pred krájaním.
- Krkovičku nakrájajte na plátky a podávajte s omáčkou zo šťavy, ktorú môžete zahustiť podľa chuti.
Dúfam, že vám tento recept poskytol aspoň základný návod na prípravu jelenieho krku. Prajem vám dobrú chuť!
2)
Pripravte sa na gastronomický zážitok, ktorý ohromí vaše chuťové poháriky. Dnes sa s vami podelíme o recept na jeleniu krkovičku s dubákmi, ktorý je nielen lahodný, ale aj jednoduchý na prípravu. Jelenia krkovička je mäsitá a chutná, zatiaľ čo dubáky dodajú celému jedlu jemnú a zemitú arómu. Ideálne pre špeciálne príležitosti alebo romantickú večeru.
Ingrediencie potrebné na prípravu
Na tento recept budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:
- 500 g jelenie krkovičky
- 200 g čerstvých dubákov
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 100 ml červeného vína
- 1 lyžica olivového oleja
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- Čerstvé bylinky (rozmarín alebo tymián) na posypanie
Postup prípravy
1. Začnite tým, že na panvici zahrejete olivový olej. Pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a opražte do zlatista.
2. Následne pridajte jeleniu krkovičku nakrájanú na plátky a restujte, kým nebude zlatohnedá zo všetkých strán.
3. Potom pridajte nakrájané dubáky a nechať ich variť spolu s mäsom.
4. Nalejte červené víno a dochuťte soľou a korením. Nechajte dusiť asi 30 minút, kým nebude mäso jemné a šťavnaté.
Záver a servírovanie
Podávajte jeleniu krkovičku s dubákmi na tanieri, posypanú čerstvými bylinkami. Toto jedlo je ideálne servírovať s hmotnými prílohami, ako sú zemiaky alebo cestoviny. Veríme, že si toto jedlo zamilujete a stane sa stredobodom vašich slávnostných večerí. Bon appétit!
Tento recept na jeleniu krkovičku s dubákmi je jednoducho skvelý! Mám rád, keď sa v kuchyni kombinujú kvalitné suroviny. Jelenie mäso s dubákmi určite vytvorí úžasnú chuťovú harmóniu. Určite ho vyskúšam na rodinnej večeri!
Wow, to vyzerá ako dokonalé jedlo! Jelenia krkovička je jedna z mojich obľúbených a dubáky jej dodajú neprekonateľnú chuť. Veľmi sa teším, že si tento recept pripravím na víkend. Ďakujem za inšpiráciu!
Veľmi zaujímavý recept! Jelenie mäso milujem a s tými dubákmi to musí byť úžasné spojenie. Myslím, že to skúsim pripraviť aj pre svojich priateľov na večeru. Určite budú nadšení z tejto chuti!
To vyzerá veľmi chutne! Recept je jednoduchý a verím, že výsledok bude fantastický. Dubáky sú skvelým doplnkom k mäsu. Nemôžem sa dočkať, kedy si toto jedlo pripravím doma!
Super recept! Jelenia krkovička s dubákmi mi znie ako perfektná voľba na slávnostnú večeru. Chcem to vyskúšať čo najskôr! Ďakujem za tipy, určite sa mi podarí urobiť niečo výnimočné.
Tento recept ma veľmi zaujal! Jelenina a huby sú skvelé kombinácie, ktoré milujem. Teším sa, že si tento pokrm pripravím aj ja doma a pozvem kamarátov na ochutnávku!
‘Jelenia krkovička s dubákmi’ – to je presne to, čo hľadám pre svojich hostí! Je to nielen elegantné jedlo, ale aj veľmi chutné. Veľmi rád varím a tento recept si určite zapíšem do svojej kuchárskej knihy.
‘Dobrý recept!’ Mám rád jedlá s divinou a táto kombinácia so zeleninou vyzerá lákavo. Určite ho vyskúšam čoskoro, už teraz mám naň chuť! Ďakujem za skvelé tipy.
‘Wow!’ Ten recept ma doslova nadchol! Jelenina je vždy dobrou voľbou a dubáky mu dodajú špeciálnu príchuť. Dúfam, že sa mi podarí urobiť takéto delikátne jedlo pre rodinu.
‘Jednoduché a chutné!’ Tento recept ma zaujal hneď na prvý pohľad! Suroviny sú bežne dostupné a výsledok bude určite lahodný. Už sa neviem dočkať chvíle, keď si ho pripravím doma.