Kapustníky s kyslou kapustou

Slovenský recept na kapustníky s kyslou kapustou:

Ingrediencie:

  • 300 g hladkej múky
  • 1 vajce
  • 150 ml vody
  • 1/2 čajovej lyžičky soli
  • 400 g kyslej kapusty
  • 1 cibuľa
  • 2 polievkové lyžice oleja
  • 1 čajová lyžička kmínu
  • soľ a korenie podľa chuti

 

Kapustníky s kyslou kapustou

Postup:

  1. Najprv si pripravte cesto na kapustníky. Zmiešajte múku, vajce, vodu a 1/2 čajovej lyžičky soli a vypracujte hladké cesto. Nechajte ho odpočívať aspoň 30 minút.
  2. Medzitým si pripravte náplň. Na jemno nakrájajte kyslú kapustu a cibuľu.
  3. Na panvici rozohrejte olej a orestujte na ňom nakrájanú cibuľu, kým nezhnedne. Pridajte kyslú kapustu a kmín a orestujte spolu asi 5 minút. Osolte a okoreňte podľa chuti.
  4. Rozvaľkajte cesto na tenký plát a vykrajujte z neho kolieska (o priemere asi 8-10 cm). Na jednu polovicu každého kolieska nadajte trochu náplne z kyslej kapusty.
  5. Kolieska s náplňou preklopte a okraje dobre stlačte, aby sa kapusta nevytekala.
  6. Na rozpálenej a predtým posypanej múkou panvici opečte kapustníky z oboch strán dozlatova.
  7. Hotové kapustníky môžete podávať ako samostatné jedlo alebo ich doplniť napríklad smotanou či kečupom.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *