Úplne chápem, že hľadáte recept na kapustový šalát. Tu je jednoduchý a chuťový recept, ktorý môžete vyskúšať:
Ingrediencie
- 1/2 hlávky bielej kapusty (cca 500g)
- 1 veľká mrkva
- 1 veľká cibuľa
- 2 lyžice oleja (napr. slnečnicového)
- 3 lyžice octu (napr. jablčného)
- 1 lyžička cukru
- soľ a korenie podľa chuti
Kapustový šalát recept
Postup
- Kapustu očistite a nastrúhajte na jemné rezance do väčšej misy.
- Mrkvu olúpte a nastrúhajte na hrubšie rezance alebo pokrájajte na tenké pásiky. Pridajte ju k nakrájanej kapuste.
- Cibuľu očistite, nakrájajte na polkruhy a tiež pridajte do misy.
- V miske si pripravte zálievku: zmiešajte olej, ocot, cukor, soľ a korenie.
- Zálievku nalejte do misy s kapustou, mrkvou a cibuľou.
- Všetko dôkladne premiešajte, aby sa zálievka dostala do všetkých ingrediencií.
- Nechajte šalát chvíľu odpočívať v chladničke, aby sa chute prepojili.
- Podávajte chladený kapustový šalát ako osviežujúcu prílohu k rôznym jedlám.
Dúfam, že vám tento recept pomôže vytvoriť výborný a osviežujúci kapustový šalát! Ak máte ďalšie otázky alebo sa chcete opýtať na niečo iné, rád vám pomôžem.
2)
Kapustový šalát je vynikajúcim doplnkom k mnohým jedlám a patrí medzi najzdravšie možnosti, ako zahrnúť zeleninu do svojho jedálnička. Tento recept je jednoduchý, chutný a rôznorodý, takže si ho môžete prispôsobiť podľa svojich preferencií.
Ingrediencie potrebné na kapustový šalát
Aby ste si pripravili chutný kapustový šalát, budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:
- 1 hlávka bielej kapusty
- 2 mrkvy
- 1 cibuľa
- 1 čajová lyžička soli
- 3 polievkové lyžice octu (jablkového alebo bieleho)
- 4 polievkové lyžice olivového oleja
- korenie podľa chuti (napr. čierne korenie, rascu)
- voliteľne: čerstvý petržlen na ozdobenie
Postup prípravy
Príprava kapustového šalátu je veľmi jednoduchá. Najprv si pripravte všetky ingrediencie. Kapustu umyte, odstráňte vonkajšie listy a nakrájajte na tenké prúžky. Mrkvu ošúpte a nastrúhajte nahrubo. Cibuľu nakrájajte na jemno.
V hlbokej miske zmiešajte kapustu, mrkvu a cibuľu. Pridajte soľ a poriadne premiešajte, aby sa soľ dobre rozložila. Následne pridajte ocot a olivový olej, opäť poriadne premiešajte. Nakoniec podľa chuti okoreňte a ak máte radi, môžete ozdobiť nasekaným petržlenom.
Nechajte šalát odležať 15-30 minút v chladničke, aby sa chute spojili. Pred podávaním ho ešte raz zamiešajte. Dobrú chuť!
Ďakujem za skvelý recept! Určite vyskúšam.
Tento recept znie super, rada ho vyskúšam!
Super recept, kapustový šalát je skvelá príloha.