Cestovinový šalát s jablkami

Recept: Cestovinový šalát s jabĺčkami, sýrom a špenátom.

Ingrediencie:

  • 250 g cestovín podľa vlastného výberu
  • 1 veľké jablko
  • 100 g syra (preferujte syry so vyšším obsahom tuku)
  • 2 hrste čerstvého špenátu
  • 3 lyžice extra panenského olivového oleja
  • 1 lyžička medu
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • soľ a korenie podľa chuti

 

Cestovinový šalát s jablkami, so syrom a špenátom

Postup:

  1. Uvaríme cestoviny podľa inštrukcií na obale a necháme ich vychladnúť.
  2. Jabĺčko umyjeme a nastrúhame na hrubom strúhadle. Vložíme ho do veľkej misy.
  3. Syr nakrájame na malé kocky a pridáme ho k jabĺčkam.
  4. Pridáme aj čerstvý špenát do misy. Ak je listový, môžeme ho natrhať na menšie kúsky.
  5. Pripravíme dresing v miske. Zmiešame olivový olej, citrónovú šťavu, med, soľ a korenie.
  6. Do misy s jabĺčkami, syrom a špenátom pridáme vychladnuté cestoviny.
  7. Prelejeme cestovinový šalát dresingom a dôkladne premiešame, aby sa všetky ingrediencie spojili.
  8. Podľa chuti dochutíme soľou a korením.
  9. Cestovinový šalát môžeme podávať teplý alebo studený. Na ozdobu môžeme pridať čerstvé bylinky alebo pražené semienka.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *