Karbonárske makaróny

Karbonárske makaróny sú skvelou voľbou pre milovníkov talianskej kuchyne. Tu je recept, ktorý vám pomôže pripraviť si túto výnimočnú pochúťku:

Ingrediencie:

  • 300 g špagiet
  • 150 g pancetty (italianske slaniny), nakrájanej na hrubé kúsky
  • 3 vajcia
  • 100 g parmezánu, strúhaného
  • čerstvý korenie (mleté čierne korenie alebo mletý biely korenie) podľa chuti
  • soľ na dochutenie

 

Karbonárske makaróny

Postup:

  1. V hrnci uvaríme špagety v osolenej vriacej vode podľa pokynov na obale, až kým nie sú al dente (tj. mierne tvrdé). Potom ich scedíme a necháme stranou.
  2. Na panvici opražíme pancettu, až kým nie je pekná a chrumkavá. Ak chcete, môžete pridať aj niekoľko strúčikov cesnaku pre extra chuť.
  3. V miske rozšľaháme vajcia a pridáme do nich polovicu strúhaného parmezánu. Premiešame, až kým sa zmes nezjednotí.
  4. Do panvice s opečenou pancettou pridáme uvarené špagety a miešame, kým sa všetko dobre prepojí.
  5. Zmiešame špagety s pancettou so zmesou vajec a parmezánu. Miešame, kým sa všetko dobre prepojí.
  6. Dochutíme soľou a korením podľa chuti.
  7. Na záver osypeme karbonárske makaróny zvyškom strúhaného parmezánu a podávame ešte horúce.

Takto pripravené karbonárske makaróny sú vynikajúcou voľbou na rýchly a chutný obed či večeru. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *