Kokosové curry s cícerom a špenátom

Kokosové curry s cícerom a špenátom.

Ingrediencie:

Na curry:

  • 1 hrnček uvareného cíceru (prípadne 1 plechovka, dobre scedená)
  • 2 hrnčeky čerstvého špenátu, nasekaného na malé kúsky
  • 1 veľká cibuľa, nakrájaná na drobno
  • 3 strúčiky cesnaku, nasekané na jemno
  • 1 lyžička čerstvo nastrúhaného zázvoru
  • 1 lyžička kari korenia
  • 1/2 lyžičky kurkumy
  • 1 lyžička mletého koriandra
  • 1/2 lyžičky mletej kurkumy
  • 1 lyžička garam masala
  • 1 konzerva kokosového mlieka
  • 2 lyžice olivového oleja
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • Čerstvá koriandrová vňať na dekoráciu

Na servírovanie:

  • Dlhozrnná ryža alebo placky na servírovanie

 

Zapekané kuracie rezne so smotanou

Zapekané kuracie rezne so smotanou

Čítať viac »

Kokosové curry s cícerom a špenátom

Postup:

  1. Príprava curry:
    • Na strednom ohni zohrej olivový olej v hrnci. Pridaj nakrájanú cibuľu a smaž ju, až kým nezíska zlatohnedú farbu.
    • Potom pridaj nasekaný cesnak a zázvor. Opraž ich približne 1-2 minúty, kým sa uvoľní aróma.
    • Potom pridaj všetky koreniny: kari, kurkumu, mletý koriander, mletú kurkumu a garam masalu. Dobre premiešaj a smaž ešte asi 1 minútu, kým sa koreniny spojí.
    • Vhoď uvarený cícer a nakrájaný špenát. Premiešaj a nechaj zeleninu zmäknúť, čo potrvá asi 3-4 minúty.
    • Zalej celú zmes kokosovým mliekom a nechaj povariť približne 5-7 minút. Prípadne pridaj vodu na zriedenie omáčky a dochuť soľou a čiernym korením.
  2. Podávanie:
    • Kokosové curry servíruj s dlhozrnnou ryžou alebo plackami.
    • Ozdob pokrm čerstvou nasekanou koriandrovou vňaťou.

Toto kokosové curry je bohaté na zeleninu a exotické koreniny, ktoré vytvárajú pestrú chuťovú paletu. Je to skvelá voľba pre vegetariánov, ale aj pre tých, ktorí preferujú rastlinnú stravu.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Jeden komentár