kolac z hladkej muky bez vajec

Horkú čokoládu rozlomte na malé kusy a roztopte ju na vodnom kúpeli alebo v mikrovlnnej rúre, kým nebude úplne hladká.

  • Suché ingrediencie: V samostatnej miske kombinujte hladkú múku, prášok do pečiva, kakao a soľ. Dobre premiešajte, aby sa všetky suroviny spojili.
  • Mokré prísady: V inej miske premiešajte rastlinný olej, rastlinné mlieko, vanilkový extrakt a roztopenú čokoládu. Dôkladne premiešajte, aby boli ingrediencie homogénne.
  • Spojenie zmesí: Mokré ingrediencie pomaly pridávajte do suchej zmesi a miešajte, kým nevznikne hladké cesto bez hrudiek.
  • Pečenie: Predhrejte rúru na 180 stupňov Celzia. Cesto preneste do vymastenej a múkou posypanej formy a pečte približne 30-40 minút, alebo kým koláč nie je dokonale prepečený a špajdľa vložená do stredu nevyjde suchá.
  • Chladenie a servírovanie: Po upečení nechajte koláč na chvíľu vychladnúť vo forme, potom ho preložte na mriežku, aby úplne vychladol. Môžete ho podávať posypaný práškovým cukrom alebo s obľúbeným dezertným toppingom.
  • Roztopte horúcu čokoládu v parnom kúpeli alebo v mikrovlnke. Nezabudnite ju miešať, aby sa nespálila.

  • Zmes surovín: V miske kombinujte múku, kakao, prášok do pečenia, cukor a soľ. V inej miske premiešajte rastlinný olej, mlieko, vanilkový extrakt a rozohriatu čokoládu.
  • Spojenie ingrediencií: Pridajte mokré prísady do suchej zmesi a dobre premiešajte, aby vznikalo dokonale hladké cesto.
  • Pečenie: Rúru predhrejte na 180 stupňov Celzia. Cesto vložte do vymastenej formy a pečte približne 30-40 minút, alebo kým koláč nie je hotový a špajdľa, ktorú vložíte do stredu, nevyjde suchá.
  • Chladenie a servírovanie: Nechajte koláč vychladnúť, a potom ho môžete posypať práškovým cukrom alebo ozdobiť čokoládovou polevou.
  • Záver

    Koláče bez mäkkého múky bez vajec sú nielen ľahké na prípravu, ale aj veľmi variabilné. Každý recept poskytuje iný zážitok a chuť, takže môžete vybrať ten, ktorý vám najviac vyhovuje. Nezabudnite variabilne experimentovať s príchuťami a surovinami podľa vašej fantázie. Prajem vám mnoho úspechov pri pečení a delikátne zážitky!

     

    Alternatívny recept

    Suroviny:
    – 300 g hladkej múky
    – 1 balenie prášku do pečenia
    – 200 g masla
    – 150 g cukru
    – 1 balenie vanilkového cukru
    – 250 ml mlieka
    – kôra z 2 citrónov
    – štipka soli

    Postup:
    1. V miske skombinujte múku s práškom do pečenia a soľou.
    2. V inej miske spojte maslo, cukor a vanilkový cukor, kým nezískate krémovú zmes.
    3. Postupne pridávajte múku a mlieko do zmesi s maslom, pričom neustále miešate, až kým nezískate hladké cesto bez hrudiek.
    4. Pridajte citrónovú kôru a dôkladne premiešajte.
    5. Cesto vylejte do vymastenej a vysypanej formy na pečenie.
    6. Pečte v predhriatej rúre na 180°C asi 40-45 minút, alebo kým koláč nezačne zlatisto zarážať.

    Ako šikovne nakrájať ľadový šalát?

    Ako šikovne nakrájať ľadový šalát?

    Čítať viac »

    Po upečení nechajte koláč vychladnúť a podávajte podľa vlastného uváženia so šľahačkou, ovocím alebo posypaný práškovým cukrom. Dobrú chuť!

    Podobné príspevky

    Pridaj komentár

    Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

    Jeden komentár

    1. Bubbles píše:

      Článok je celkom zaujímavý, aj keď nemám skúsenosti s koláčmi bez vajec. Možno vyskúšam ten jablkový, vyzerá to jednoducho. Chcel by som vedieť, aké sú náhrady za vajcia v iných receptoch.