Vyskúšajte taj túto koložvársku: Najlepšia koložvárska kapusta osvedčený recept.
Koložvárska kapusta s kuracím mäsom
Ak hľadáte recept na koložvársku kapustu s kuracím mäsom, tu je jednoduchý a chutný recept:
Suroviny:
- 500g kyslej kapusty
- 300g kuracieho mäsa (môže byť prsia alebo stehná)
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice oleja
- Soľ a korenie podľa chuti
- 1 lyžica mletej papriky
- 1 lyžička mletej rasce
- 1 lyžička kari korenia
- 1 lyžička mletého kmínu
- 1 lyžička majoránky
- 1 lyžička cukru
Postup:
- Naolejte hrniec a rozohrejte ho na strednom ohni. Pridajte na drobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Orestujte ich, kým nezačnú byť zlatisté.
- Pridajte kuracie mäso nakrájané na kocky do hrnca a orestujte, kým nie je mäso dobre prepečené z každej strany.
- Pridajte kyslú kapustu a premiešajte, aby sa všetky chute spojili. Pridajte mletú papriku, mletý rasce, kari korenie, mletý kmín, majoránku, soľ, korenie a cukor. Všetky suroviny dobre premiešajte.
- Znížte teplotu varného platňa na minimum a zakryte hrniec viečkom. Nechajte kapustu dusiť asi 45 minút a občas premiešajte, aby sa suroviny dobre prepojili.
- Po 45 minútach je koložvárska kapusta s kuracím mäsom hotová. Podávajte ju s knedľou alebo chlebom.
Dúfam, že vám tento recept chutí!
2)
Ingrediencie:
- 500 g kuracieho mäsa (prsia alebo stehná)
- 1 hlávka kyslej kapusty (asi 800 g)
- 2 stredné cibule
- 2 strúčiky cesnaku
- 2-3 lyžice slnečnicového oleja
- 1 lyžička mletej papriky
- 1 lyžička sušeného oregano
- 1-2 bobkové listy
- soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
- 200 g kyslej smotany (na podávanie)
- čerstvá petržlenová vňať (na ozdobenie)
Postup:
-
Príprava kuracieho mäsa: Kuracie prsia alebo stehná dôkladne umyte a nakrájajte na kocky. Osoľte a okoreňte podľa chuti.
-
Smaženie cibule: Na panvici rozohrejte slnečnicový olej a pridajte nakrájanú cibuľu. Smažte na strednom ohni, kým nie je zlatohnedá.
-
Pridanie kuracieho mäsa: K cibuli pridajte kuracie mäso a restujte, kým nie je mäso zlatisté a uvarené. Počas smaženia pridajte aj nasekané strúčiky cesnaku, mletú papriku a oregano.
-
Príprava kapusty: Kyslú kapustu dôkladne prepláchnite, aby ste znížili intenzívnu kyslosť, a potom ju jemne vyžmýkajte. K kapuste pridajte bobkové listy a premiešajte.
-
Zloženie jedla: Do veľkého hrnca alebo zapekacej misy dajte vrstvu kuracieho mäsa a naň vrstvu kyslej kapusty. Tento postup opakujte, kým neminiete všetky ingrediencie. Posledná vrstva by mala byť kapusta.
-
Dusením: Hrniec zakryte a dusíme na miernom ohni približne 30-40 minút. Počas dusenia môžete občas premiešať, aby sa jedlo nepripálilo.
-
Podávanie: Hotovú koložvársku kapustu servírujte teplú, preliatu kyslou smotanou a posypanú nasekanou petržlenovou vňaťou. Môžete podávať aj s čerstvým chlebom.
Dobrú chuť!
Mňam, znie to veľmi chutne! Určite vyskúšam tento recept.
Koložvárska kapusta je moja obľúbená. Ďakujem za skvelý recept!
Neskutocne chutny recept! Uz sa tesim, kym si ho vyskusam!
Dakujem za recept! Milujem kyslu kapustu a kuracie maso, takze toto je skvely napad!
Tento recept na koložvársku kapustu je skvelý! Nikdy som si nemyslel, že to bude také jednoduché. Všetko sa krásne spojilo a chutí to fantasticky. Určite ho vyskúšam znovu a odporučím aj svojim kamarátom. Ďakujem za tento úžasný tip!
Wow, táto koložvárska kapusta vyzerá naozaj lákavo! Mám rád recepty, ktoré sú rýchle a chutné. Určite sa pustím do varenia a dúfam, že sa mi podarí pripraviť takéto delikátne jedlo ako je tu popísané. Teším sa na výsledok!
Tento článok ma veľmi potešil! Koložvárska kapusta s kuracím mäsom je jedno z mojich obľúbených jedál a tento recept vyzerá tak jednoducho! Už sa neviem dočkať, kedy ho vyskúšam doma. Ďakujem za skvelý návod!
Vynikajúci recept na koložvársku kapustu! Milujem, keď sú pokrmy také jednoduché na prípravu a pritom tak chutné. Vďaka za presné kroky, určite to vyskúšam čoskoro. Veľmi sa teším na tú vôňu v kuchyni!
Toto je presne to, čo som hľadal! Koložvárska kapusta s kuracím mäsom je perfektné jedlo pre moju rodinu. Už teraz si predstavujem, ako všetci budeme sedieť pri stole a vychutnávať si toto delikátne jedlo. Ďakujem za inšpiráciu!
Recept je skutočne úžasný! Koložvársku kapustu som už dávno nemala a teraz mám chuť ju pripraviť znova. Postup je jasný a jednoduchý, takže verím, že sa mi podarí urobiť ju presne tak ako je napísané. Už sa neviem dočkať!
Skvelý článok plný chutných informácií! Koložvárska kapusta so všetkými tými ingredienciami vyzerá fantasticky. Mám rád variabilitu v receptoch a tento má všetko potrebné pre úspech v kuchyni. Ďakujem za zdieľanie tohto receptu!
‘Koložvárska kapusta’ mi vždy pripomína domov a rodinné stretnutia. Tento recept má všetko – jednoduchosť aj bohatú chuť! Dnes večer ju určite pripravím pre moju rodinu a teším sa na ich reakcie!
‘Dobrú chuť!’ To sú slová, ktoré chcem počuť po tom, čo pripravím túto úžasnú koložvársku kapustu! Rád varím pre svojich priateľov a tento recept bude určite hitom večera. Veľká vďaka za skvelý tip.
‘Dnes večer mám plány s varením!’ Tento recept ma doslova nadchol. Jednoduché suroviny kombinované dokopy vytvorili niečo výnimočné – koložvársku kapustu s kuracím mäsom! Neviem sa dočkať výsledku – verím, že to bude skvelé.