Koložvárska kapusta s kuracím mäsom

 

Vyskúšajte tento recept na koložvársku kapustu: Najlepší osvedčený postup na prípravu koložvárskej kapusty.

Koložvárska kapusta s kuracím mäsom

VIDEO RECEPT na chutnú koložvársku kapustu

Hľadáte skvelý recept na koložvársku kapustu s kuracím mäsom? Tu je jednoduchý a chutný návod:

Ingrediencie:

  • 500 g kyslej kapusty
  • 300 g kuracieho mäsa (môžu byť prsia alebo stehná)
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice oleja
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • 1 lyžica mletej papriky
  • 1 lyžička mletej rasce
  • 1 lyžička kari korenia
  • 1 lyžička mletého kmínu
  • 1 lyžička majoránky
  • 1 lyžička cukru

Postup:

  1. Na panvici rozohrejte olej na strednom ohni. Pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak, a opražte ich, až kým nezískajú zlatistú farbu.
  2. Do hrnca vložte kuracie mäso nakrájané na kocky a restujte, kým nie je na všetkých stranách dobre prepečené.
  3. Pridajte kyslú kapustu a dôkladne premiešajte, aby sa chute spojili. Potom pridajte mletú papriku, rascu, kari korenie, mletý kmín, majoránku, soľ, korenie a cukor. Všetky ingrediencie dôkladne zmiešajte.
  4. Teplotu znížte na minimum a zakryte hrniec pokrývkou. Nechajte dusiť približne 45 minút, pričom občas premiešajte, aby sa ingrediencie dobre prepojili.
  5. Po uplynutí 45 minút je koložvárska kapusta s kuracím mäsom hotová. Podávajte ju s knedľou alebo čerstvým chlebom.

Dúfam, že si tento recept obľúbite!

 

Koložvárska kapusta s kuracím mäsom - 2

2) Koložvárska kapusta s kuracím mäsom

Ingrediencie:

  • 500 g kuracieho mäsa (prsia alebo stehná)
  • 1 hlávka kyslej kapusty (asi 800 g)
  • 2 stredne veľké cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2-3 lyžice slnečnicového oleja
  • 1 lyžička mletej papriky
  • 1 lyžička sušeného oregana
  • 1-2 bobkové listy
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 200 g kyslej smotany (na podávanie)
  • čerstvá petržlenová vňať (na ozdobenie)

Postup:

Ako uvariť opekance?

Ako uvariť opekance?

Čítať viac »

  1. Príprava kuracieho mäsa: Kuracie prsia alebo stehná dôkladne umyte a nakrájajte na kocky. Osoľte a okoreňte podľa vlastných preferencií.

  2. Smaženie cibule: Na panvici rozohrejte slnečnicový olej a pridajte nakrájanú cibuľu. Smažte na strednom ohni, kým nie je zlatohnedá.

  3. Pridanie kuracieho mäsa: K cibuli pridajte kuracie mäso a restujte, až je na zlatisté a dobre prepečené. Počas smaženia tiež pridajte nasekané strúčiky cesnaku, mletú papriku a oregano.

  4. Príprava kapusty: Kyslú kapustu dôkladne prepláchnite, aby sa znížila jej kyslosť, a jemne ju vyžmýkajte. K kapuste pridajte bobkové listy a premiešajte.

  5. Zloženie jedla: Do veľkého hrnca alebo zapekacej misy uložte vrstvu kuracieho mäsa a na ňu vrstvu kyslej kapusty. Tento proces opakujte, kým vám nezostanú žiadne ingrediencie. Posledná vrstva by mala byť kapusta.

  6. Dusením: Hrniec zakryte a dusíme na miernom ohni približne 30-40 minút. Počas dusenia môžete občas premiešať, aby sa jedlo nepripálilo.

  7. Podávanie: Hotovú koložvársku kapustu servírujte teplú, preliatu kyslou smotanou a posypanú nasekanou petržlenovou vňaťou. Môžete ju podávať aj s čerstvým chlebom.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

14 Komentárov

  1. Xenia Tatarka píše:

    Mňam, znie to veľmi chutne! Určite vyskúšam tento recept.

  2. Liska Koloman píše:

    Koložvárska kapusta je moja obľúbená. Ďakujem za skvelý recept!

  3. Slava Dostal píše:

    Neskutocne chutny recept! Uz sa tesim, kym si ho vyskusam!

  4. Brigita25 píše:

    Dakujem za recept! Milujem kyslu kapustu a kuracie maso, takze toto je skvely napad!

  5. Janko123 píše:

    Tento recept na koložvársku kapustu je skvelý! Nikdy som si nemyslel, že to bude také jednoduché. Všetko sa krásne spojilo a chutí to fantasticky. Určite ho vyskúšam znovu a odporučím aj svojim kamarátom. Ďakujem za tento úžasný tip!

  6. ZlatáMačka píše:

    Wow, táto koložvárska kapusta vyzerá naozaj lákavo! Mám rád recepty, ktoré sú rýchle a chutné. Určite sa pustím do varenia a dúfam, že sa mi podarí pripraviť takéto delikátne jedlo ako je tu popísané. Teším sa na výsledok!

  7. Slniečko88 píše:

    Tento článok ma veľmi potešil! Koložvárska kapusta s kuracím mäsom je jedno z mojich obľúbených jedál a tento recept vyzerá tak jednoducho! Už sa neviem dočkať, kedy ho vyskúšam doma. Ďakujem za skvelý návod!

  8. KocúrKryštof píše:

    Vynikajúci recept na koložvársku kapustu! Milujem, keď sú pokrmy také jednoduché na prípravu a pritom tak chutné. Vďaka za presné kroky, určite to vyskúšam čoskoro. Veľmi sa teším na tú vôňu v kuchyni!

  9. PetríkRybka píše:

    Toto je presne to, čo som hľadal! Koložvárska kapusta s kuracím mäsom je perfektné jedlo pre moju rodinu. Už teraz si predstavujem, ako všetci budeme sedieť pri stole a vychutnávať si toto delikátne jedlo. Ďakujem za inšpiráciu!

  10. MačkaMia píše:

    Recept je skutočne úžasný! Koložvársku kapustu som už dávno nemala a teraz mám chuť ju pripraviť znova. Postup je jasný a jednoduchý, takže verím, že sa mi podarí urobiť ju presne tak ako je napísané. Už sa neviem dočkať!

  11. ChrumkavýBuchty píše:

    Skvelý článok plný chutných informácií! Koložvárska kapusta so všetkými tými ingredienciami vyzerá fantasticky. Mám rád variabilitu v receptoch a tento má všetko potrebné pre úspech v kuchyni. Ďakujem za zdieľanie tohto receptu!

  12. FrajerskyTomáš píše:

    ‚Koložvárska kapusta‘ mi vždy pripomína domov a rodinné stretnutia. Tento recept má všetko – jednoduchosť aj bohatú chuť! Dnes večer ju určite pripravím pre moju rodinu a teším sa na ich reakcie!

  13. _JasnýOheň_ píše:

    ‚Dobrú chuť!‘ To sú slová, ktoré chcem počuť po tom, čo pripravím túto úžasnú koložvársku kapustu! Rád varím pre svojich priateľov a tento recept bude určite hitom večera. Veľká vďaka za skvelý tip.

  14. _Chutný_Zajačik_ píše:

    ‚Dnes večer mám plány s varením!‘ Tento recept ma doslova nadchol. Jednoduché suroviny kombinované dokopy vytvorili niečo výnimočné – koložvársku kapustu s kuracím mäsom! Neviem sa dočkať výsledku – verím, že to bude skvelé.