Kôprová omáčka bez smotany

Omáčka z kôpru bez smotany, áno, opäť sme tu. V poslednej dobe je smotana menej vyžadovaná, čím sa recepty bez jej použitia tešia veľkej obľube. Osobne ich uprednostňujem, a preto si dnes pripravíme kôprovú omáčku. Kôprovka je vynikajúca a určite ju využijete, ak máte kôpor na záhradke.

Na výrobu kôprovej omáčky bez smotany budete potrebovať:

– 1 väčšiu cibuľu
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 lyžice oleja
– 1 lyžicu hladkej múky
– 2 lyžice kôprových semienok
– 250 ml zeleninového vývaru
– soľ a korenie podľa chuti

Kôprová omáčka bez smotany

Postup:

1. Cibuľu a cesnak nasekajte na malé kúsky.
2. Na panvici zohrejte olej a opražte cibuľu s cesnakom, kým cibuľa nezmäkne.
3. Pridajte hladkú múku a kôprové semienka a krátko nechajte restovať.
4. Pomaly prilievajte zeleninový vývar, stále miešajúc, aby sa nevytvorili hrudky.
5. Varíme omáčku asi 10 minút, kým sa nezahustí.
6. Dochutíme soľou a korením podľa vlastných preferencií.

Kôprová omáčka je pripravená a môžete ju podávať k mäsu, zemiakom alebo zeleninovým jedlám. Prajem dobrú chuť!

Kôprová omáčka bez smotany-2

Pennoni giganti s opečenými šampiňónmi slaninkou a nivovou

Pennoni giganti s opečenými šampiňónmi slaninkou a nivovou

Čítať viac »

2) Kôprová omáčka bez smotany

Kôprová omáčka bez smotany predstavuje chutný a osviežujúci doplnok mnohých jedál. Tento recept je vhodný pre tých, ktorí sa chcú vyhnúť smotane, no napriek tomu si prajú vychutnať jedinečnú chuť klasickej omáčky. Kôpor dodáva omáčke špecifickú arómu, ktorá sa skvele hodí k rybám, mäsu alebo vareným zemiakom.

Ingrediencie na kôprovú omáčku

Na prípravu kôprovej omáčky budete potrebovať nasledujúce suroviny:

  • 1 hrnček čerstvého alebo sušeného kôpru
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 menšia cibuľa, nasekaná na jemno
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 2 hrnčeky zeleninového vývaru
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • soľ a čierne korenie podľa chuti

Postup prípravy kôprovej omáčky

Začnite tým, že na panvici zohrejete olivový olej a pridáte nasekanú cibuľu. Smažte ju, kým nezíska zlatistú farbu a nie je mäkká. Potom vmiešajte hladkú múku a dôkladne premiešajte, aby sa ingrediencie spojili. Postupne prilievajte zeleninový vývar, neustále miešajúc, aby sa nevytvorili hrudky. Do omáčky pridajte nakrájaný kôpor a citrónovú šťavu a varte, kým omáčka nedosiahne požadovanú konzistenciu. Na záver dochuťte soľou a čiernym korením podľa vlastného gusta.

Podávajte teplú kôprovú omáčku bez smotany a užívajte si jej chuť so svojimi obľúbenými jedlami. Prajem dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

3 Komentáre

  1. Dsoltisova píše:

    Kôprová omáčka bez smotany, tak to je super recept! Určite si ho vyskúšam, znie to veľmi chutne.

  2. Rpavlikovsky píše:

    Ďakujem za skvelý recept na kôprovú omáčku bez smotany. Rád experimentujem v kuchyni a tento recept určite vyskúšam.

  3. Holubova Radovan píše:

    Vďaka za skvelý recept! Rada varím a nové jedlá s obľubou vyskúšam. Tento recept na kôprovú omáčku bez smotany znie veľmi lákavo.