Králik domáci na smotane

Ak máte záujem o recept na králika domáceho v smotanovej omáčke, tu je jednoduchý návod:

Ingrediencie:

  • 1 králik rozkrájaný na kusy
  • 2 polievkové lyžice oleja
  • 1 veľká cibuľa (najlepšie jarná alebo biela)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 250 ml smotany na varenie
  • soľ a korenie podľa preferencií
  • čerstvé bylinky na dekoráciu (napríklad petržlen)

Králik domáci v smotanovej omáčke

Príprava:

Veganské bolonské špagety

Veganské bolonské špagety

Čítať viac »

  1. Králika rozkrájame na kusy a ochutíme soľou a korením podľa potreby.
  2. Na panvici zahrejeme olej a pridáme nakrájanú cibuľu spolu s pretlačeným cesnakom. Smažíme, kým nezískajú zlatistú farbu.
  3. Pridáme králika a opekáme ho z oboch strán, až kým nezozlatne. Potom ho vyberieme a odložíme na tanier.
  4. Do panvice následne nalejeme smotanu a necháme ju variť približne 5 minút, kým sa trošku nezahustí.
  5. Potom králika vložíme späť do panvice a necháme dusiť v smotane približne 15-20 minút, kým nie je mäso jemné a šťavnaté.
  6. Podávame s cestovinami, zemiakmi alebo ryžou. Na záver môžeme pokrájaného králika poliať omáčkou, ktorá vznikla pri dusení, a ozdobiť čerstvými bylinkami.

Verím, že tento recept na králika domáceho v smotanovej omáčke vám bude chutiť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *