Ak máte záujem o recept na králika domáceho v smotanovej omáčke, tu je jednoduchý návod:
Ingrediencie:
- 1 králik rozkrájaný na kusy
- 2 polievkové lyžice oleja
- 1 veľká cibuľa (najlepšie jarná alebo biela)
- 2 strúčiky cesnaku
- 250 ml smotany na varenie
- soľ a korenie podľa preferencií
- čerstvé bylinky na dekoráciu (napríklad petržlen)
Králik domáci v smotanovej omáčke
Príprava:
- Králika rozkrájame na kusy a ochutíme soľou a korením podľa potreby.
- Na panvici zahrejeme olej a pridáme nakrájanú cibuľu spolu s pretlačeným cesnakom. Smažíme, kým nezískajú zlatistú farbu.
- Pridáme králika a opekáme ho z oboch strán, až kým nezozlatne. Potom ho vyberieme a odložíme na tanier.
- Do panvice následne nalejeme smotanu a necháme ju variť približne 5 minút, kým sa trošku nezahustí.
- Potom králika vložíme späť do panvice a necháme dusiť v smotane približne 15-20 minút, kým nie je mäso jemné a šťavnaté.
- Podávame s cestovinami, zemiakmi alebo ryžou. Na záver môžeme pokrájaného králika poliať omáčkou, ktorá vznikla pri dusení, a ozdobiť čerstvými bylinkami.
Verím, že tento recept na králika domáceho v smotanovej omáčke vám bude chutiť!