Nasledujúci recept je na králika, ktorý je dusený s cibuľou a pivom:
Suroviny:
- 1 králik (delený na porcie)
- 2 cibule (nakrájané na tenké prúžky)
- 3 strúčiky cesnaku (nasekané)
- 2 plechovky piva
- 2 lyžice hladkej múky
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- 2 lyžice olivového oleja
- čerstvé bylinky (napr. petržlen na ozdobenie)
Králik na cibuli a pive
Postup:
- Králika porcujte na menšie kúsky a osolte a okorente podľa chuti.
- V hrnci zohrejte olivový olej a orestujte cibuľu a cesnak, kým nezmäknú a nestanú sa zlatisté.
- Pridajte k nim kúsky králika a orestujte ich zo všetkých strán, až kým nebudú zlatisté.
- Pridajte múku a premiešajte, aby sa králika obalila a múka sa opražila.
- Zmiešajte pivá a pridajte ich do hrnca, postupne ich primiešajte, aby vznikla omáčka.
- Zakryte hrniec a nechajte dusiť na miernom ohni približne 1 až 1,5 hodiny, alebo kým sa králik úplne neprevarí a zmäkne.
- Omáčku prípadne dochuťte soľou a korením podľa chuti.
- Podávajte králika s cibuľou a pivom posypané čerstvými bylinkami a napríklad s dusenou zeleninou či vareným zemiakom.
Dúfam, že tento recept vám chutí! Ak máte akékoľvek otázky, neváhajte sa mi ozvať. Dobrú chuť!