Králik na portugálsky spôsob

 

Predstavujeme vám jednoduchý recept na králika v portugalskom štýle:

Zloženie:

  • 1 kus králika
  • 2 kusy cibule
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2 kusy mrkvy
  • 1 pór
  • 2 kusy paradajok
  • 1 pohár bieleho vína
  • 1 polievková lyžica olivového oleja
  • soľ a korenie podľa preferencií
  • čerstvá petržlenová vňať na dekoráciu

 

Králik po portugalsky

Postup prípravy:

  1. Králika dôkladne umyte, očistite a nakrájajte na menšie časti.
  2. Do hrnca vlejte olivový olej a zahrejte na strednom stupni.
  3. Pridajte cibuľu a cesnak a restujte, až kým nezískajú zlatohnedú farbu.
  4. Do hrnca vložte kusy králika a opražte ich zo všetkých strán, až kým nezhnednú.
  5. Pridajte pokrájanú mrkvu, pór a paradajky a dusíme približne 5 minút.
  6. Prilejte biele víno, posypte soľou a korením a nechajte zovrieť.
  7. Teplotu znížte a králika duste asi 45 – 60 minút, kým nie je mäso mäkké a šťavnaté.
  8. Servírujte s varenými zemiakmi a ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

Králik na portugálsky spôsob-2

Špagety s červenou šošovicou

Špagety s červenou šošovicou

Čítať viac »

2) Králik na portugálsky spôsob

Králik v portugalskom štýle je vynikajúce a aromatické jedlo, ktoré si získalo srdcia mnohých milovníkov jedla. Tento recept ponúka jedinečnú zmes chuťových a textúrnych zážitkov, ktoré si môžete vychutnať pri rodinnej večeri alebo obede s priateľmi. Inšpirujte sa preslávenou portugalskou kuchyňou, ktorá vám prinesie domov nádych južnej Európy.

Ingrediencie

Na prípravu králika po portugalsky si zabezpečte nasledujúce ingrediencie:

  • 1 králik (približne 1,5 kg)
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 cibuľa
  • 2 mrkvy
  • 3 zemiaky
  • 300 ml bieleho vína
  • 100 ml olivového oleja
  • 1 zväzok čerstvého tymiánu
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti

Príprava králika

Začnite s očistením a nakrájaním králika na kusy. Na panvici zohrejte olivový olej a pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak. Restujte do zlatista, potom vložte kusy králika. Opražte ich zo všetkých strán, aby sa zatiahli a udržali šťavu.

Následne pridajte na kolieska pokrájané mrkvy a na kocky nakrájané zemiaky. Dobre premiešajte a zalejte bielym vínom. Varíme, kým králik nie je dostatočne prepečený a zelenina zmäkne. Na záver pridajte tymián, soľ a korenie podľa chuti.

Servírujte teplé s čerstvým chlebom a užívajte si chutný pokrm, ktorý vám pripomenie slnkom zaliatu Portugalsko.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

4 Komentáre

  1. Pita píše:

    Ani som nevedela, že sa dá pripraviť na nejaký portugalský spôsob.

  2. Poravcova píše:

    Skvelý recept! Určite si ho vyskúšam.

  3. Berta95 píše:

    Toto je presne ten typ receptu, ktorý som hľadala. Vďaka!

  4. Ekusnirova píše:

    Neviem sa dočkať, kým si to uvarím. Znie to neskutočne lahodne.