Ak sa snažíte nájsť recept na „králika s špenátom“, tu je jeden tip:
Ingrediencie:
- 1 králik (očistený a rozdelený na kúsky)
- 500 g čerstvého špenátu (umytého a nasekaného)
- 2 cibule (nasekané na drobno)
- 4 strúčiky cesnaku (roztlačené)
- 250 ml mäsového vývaru
- 2 polievkové lyžice oleja
- soľ a čierne korenie podľa preferencií
Králik so špenátom
Návod na prípravu:
- Rozohrejte olej v hrnci na strednom ohni. Pridajte nasekanú cibuľu a cesnak a restujte ich do zlatistej farby.
- Vložte kúsky králika do hrnca a smažte ich, kým sa nezafarbia do zlatista.
- Potom znížte teplotu a pridajte špenát. Dôkladne ho premiešajte, kým sa nezmenší a nezmäkne.
- Pridajte mäsový vývar, soľ a korenie. Zakryte hrniec a nechajte dusiť približne 40-50 minút, kým sa králik úplne uvarí.
- Servírujte králika so špenátom s prílohou podľa vlastného uváženia, napríklad s pečenými zemiakmi alebo cestovinami.
Dúfam, že vás tento recept inšpiruje pri príprave skvelého a lahodného jedla s králikom a špenátom. Dobrú chuť!