Ak hľadáte recept na “králika na špenáte”, tu je jeden návrh:

Suroviny:

  • 1 králik (vyčistený a rozrezaný na kúsky)
  • 500 g čerstvého špenátu (oprany a nakrájaný)
  • 2 cibule (nasekané)
  • 4 strúčiky cesnaku (rozdrvené)
  • 250 ml mäsového vývaru
  • 2 lyžice oleja
  • soľ a čierne korenie podľa chuti

Králik na špenáte

Postup:

  1. Rozohrejte olej v hrnci na strednom ohni. Pridajte cibuľu a cesnak a orestujte ich dozlatova.
  2. Pridajte kúsky králika do hrnca a opiekajte ich, kým nezískajú zlatú farbu.
  3. Znížte teplotu a pridajte špenát. Pomaly ho miešajte, kým nezmenší svoj objem a zmäkne.
  4. Pridajte mäsový vývar, soľ a korenie. Zakryte hrniec a nechajte dusiť asi 40-50 minút, kým sa králik neuvarte.
  5. Podávajte králika na špenáte s prílohou podľa vašej chuti, napríklad s opekanými zemiakmi alebo cestovinami.

Dúfam, že vám tento recept pomôže pri príprave výborného a chutného jedla s králikom a špenátom. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *