Králik na špenáte

Ak sa snažíte nájsť recept na „králika s špenátom“, tu je jeden tip:

Ingrediencie:

  • 1 králik (očistený a rozdelený na kúsky)
  • 500 g čerstvého špenátu (umytého a nasekaného)
  • 2 cibule (nasekané na drobno)
  • 4 strúčiky cesnaku (roztlačené)
  • 250 ml mäsového vývaru
  • 2 polievkové lyžice oleja
  • soľ a čierne korenie podľa preferencií

Králik so špenátom

Návod na prípravu:

Kuracie prsia restované

Kuracie prsia restované

Čítať viac »

  1. Rozohrejte olej v hrnci na strednom ohni. Pridajte nasekanú cibuľu a cesnak a restujte ich do zlatistej farby.
  2. Vložte kúsky králika do hrnca a smažte ich, kým sa nezafarbia do zlatista.
  3. Potom znížte teplotu a pridajte špenát. Dôkladne ho premiešajte, kým sa nezmenší a nezmäkne.
  4. Pridajte mäsový vývar, soľ a korenie. Zakryte hrniec a nechajte dusiť približne 40-50 minút, kým sa králik úplne uvarí.
  5. Servírujte králika so špenátom s prílohou podľa vlastného uváženia, napríklad s pečenými zemiakmi alebo cestovinami.

Dúfam, že vás tento recept inšpiruje pri príprave skvelého a lahodného jedla s králikom a špenátom. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *