Pokud máte záujem o pokrm s názvom „Králik na víne“, tu je jednoduchý návod na jeho prípravu:
Zloženie:
- 1 králik (rozdelený na časti)
- 1 cibuľa (nakrájaná na tenké krúžky)
- 2 strúčiky cesnaku (jemne nasekané)
- 200 ml červeného vína
- 200 ml hovädzieho vývaru
- 2 lyžice oleja
- Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa preferencie
- 1 lyžička cesnakového prášku
- 1 lyžička mletej sladkej papriky
- 2 lyžice hladkej múky
- 2 lyžice masla
Králik na víne
Procedúra:
- V hrnci zahrejte olej a pridajte cibuľu. Orestujte ju do zlata.
- Pridajte nasekaný cesnak a kúsky králika. Opekajte ich z každej strany, až získajú zlato-hnedú farbu.
- Prilejte červené víno a nechajte zmes vrieť, kým sa alkohol neodparí.
- Pridajte hovädzí vývar, soľ, čierne korenie, cesnakový prášok a sladkú papriku. Znížte teplotu, zakryte hrniec a nechajte králika dusiť asi 1,5 – 2 hodiny, kým nie je mäso krehké.
- Po dosiahnutí mäkkej konzistencie, vyberte mäso z hrnca a udržte ho v teple.
- V tukovom separátore z hrnca odoberte niekoľko lyžíc tekutiny a zmiešajte ju s hladkou múkou, kým nevznikne hustá pasta.
- Vráťte zmes späť do hrnca a varte na miernom ohni, kým omáčka nezhustne.
- Zvyšte teplotu a nechajte omáčku zhustnúť na požadovanú konzistenciu. Pridajte maslo, aby bola omáčka hladká a lesklá.
- Mäso vložte späť do hrnca a krátko ho prehrievajte.
- Podávajte králičie mäso na víne s kašou alebo grilovanou zeleninou.
Dúfam, že vám tento recept pomôže v príprave lahodného „Králika na víne“. Prajem dobrú chuť!