Ak máte záujem o jedlo s názvom “Králik na víne”, tu je jednoduchý recept:
Suroviny:
- 1 králik (rozrezaný na kúsky)
- 1 cibuľa (nakrájaná na tenké kolieska)
- 2 strúčiky cesnaku (jemne nasekané)
- 200 ml červeného vína
- 200 ml hovädzieho vývaru
- 2 lyžice oleja
- Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- 1 lyžička cesnakového prášku
- 1 lyžička mletej sladkej papriky
- 2 lyžice hladkej múky
- 2 lyžice masla
Králik na víne
Postup:
- V hrnci ohrejte olej a pridajte cibuľu. Orestujte ju dozlatista.
- Pridajte nasekaný cesnak a králikové kúsky. Orestujte králikové kúsky z každej strany, kým nezískajú zlatohnedú farbu.
- Pridajte červené víno a nechajte zmes vrieť, kým sa alkohol neodparí.
- Pridajte hovädzí vývar, soľ, čierne korenie, cesnakový prášok a sladkú papriku. Znížte teplotu, zakryte hrniec a nechajte králik dusiť sa asi 1,5 – 2 hodiny, kým mäso nebude mäkké.
- Keď je mäso mäkké, vyberte ho z hrnca a udržujte ho teplým.
- V separátore na tuk vytiahnite niekoľko lyžíc tekutiny z hrnca a premiešajte ju s hladkou múkou, kým nevznikne hustá zmes.
- Vráťte smotanu do hrnca a varte, kým omáčka nezhustne.
- Zahrievajte zvýšením teploty a nechajte omáčku zhustnúť na požadovanú konzistenciu. Pridajte maslo, aby omáčka bola hladká a lesklá.
- Mäso vráťte späť do hrnca a nechajte ho zahrievať ešte niekoľko minút, aby sa prehrialo.
- Podávajte králik na víne s kaší alebo grilovanou zeleninou.
Dúfam, že tento recept vám pomôže pri príprave chutného “Králika na víne”. Dobrú chuť!