Králik na víne

Pokud máte záujem o pokrm s názvom „Králik na víne“, tu je jednoduchý návod na jeho prípravu:

Zloženie:

  • 1 králik (rozdelený na časti)
  • 1 cibuľa (nakrájaná na tenké krúžky)
  • 2 strúčiky cesnaku (jemne nasekané)
  • 200 ml červeného vína
  • 200 ml hovädzieho vývaru
  • 2 lyžice oleja
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa preferencie
  • 1 lyžička cesnakového prášku
  • 1 lyžička mletej sladkej papriky
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 2 lyžice masla

Králik na víne

Procedúra:

Vykostené kuracie stehná s paprikou a pšenom

Vykostené kuracie stehná s paprikou a pšenom

Čítať viac »

  1. V hrnci zahrejte olej a pridajte cibuľu. Orestujte ju do zlata.
  2. Pridajte nasekaný cesnak a kúsky králika. Opekajte ich z každej strany, až získajú zlato-hnedú farbu.
  3. Prilejte červené víno a nechajte zmes vrieť, kým sa alkohol neodparí.
  4. Pridajte hovädzí vývar, soľ, čierne korenie, cesnakový prášok a sladkú papriku. Znížte teplotu, zakryte hrniec a nechajte králika dusiť asi 1,5 – 2 hodiny, kým nie je mäso krehké.
  5. Po dosiahnutí mäkkej konzistencie, vyberte mäso z hrnca a udržte ho v teple.
  6. V tukovom separátore z hrnca odoberte niekoľko lyžíc tekutiny a zmiešajte ju s hladkou múkou, kým nevznikne hustá pasta.
  7. Vráťte zmes späť do hrnca a varte na miernom ohni, kým omáčka nezhustne.
  8. Zvyšte teplotu a nechajte omáčku zhustnúť na požadovanú konzistenciu. Pridajte maslo, aby bola omáčka hladká a lesklá.
  9. Mäso vložte späť do hrnca a krátko ho prehrievajte.
  10. Podávajte králičie mäso na víne s kašou alebo grilovanou zeleninou.

Dúfam, že vám tento recept pomôže v príprave lahodného „Králika na víne“. Prajem dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *