Králik na víne

Ak máte záujem o jedlo s názvom “Králik na víne”, tu je jednoduchý recept:

Suroviny:

  • 1 králik (rozrezaný na kúsky)
  • 1 cibuľa (nakrájaná na tenké kolieska)
  • 2 strúčiky cesnaku (jemne nasekané)
  • 200 ml červeného vína
  • 200 ml hovädzieho vývaru
  • 2 lyžice oleja
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • 1 lyžička cesnakového prášku
  • 1 lyžička mletej sladkej papriky
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 2 lyžice masla

Králik na víne

Postup:

  1. V hrnci ohrejte olej a pridajte cibuľu. Orestujte ju dozlatista.
  2. Pridajte nasekaný cesnak a králikové kúsky. Orestujte králikové kúsky z každej strany, kým nezískajú zlatohnedú farbu.
  3. Pridajte červené víno a nechajte zmes vrieť, kým sa alkohol neodparí.
  4. Pridajte hovädzí vývar, soľ, čierne korenie, cesnakový prášok a sladkú papriku. Znížte teplotu, zakryte hrniec a nechajte králik dusiť sa asi 1,5 – 2 hodiny, kým mäso nebude mäkké.
  5. Keď je mäso mäkké, vyberte ho z hrnca a udržujte ho teplým.
  6. V separátore na tuk vytiahnite niekoľko lyžíc tekutiny z hrnca a premiešajte ju s hladkou múkou, kým nevznikne hustá zmes.
  7. Vráťte smotanu do hrnca a varte, kým omáčka nezhustne.
  8. Zahrievajte zvýšením teploty a nechajte omáčku zhustnúť na požadovanú konzistenciu. Pridajte maslo, aby omáčka bola hladká a lesklá.
  9. Mäso vráťte späť do hrnca a nechajte ho zahrievať ešte niekoľko minút, aby sa prehrialo.
  10. Podávajte králik na víne s kaší alebo grilovanou zeleninou.

Dúfam, že tento recept vám pomôže pri príprave chutného “Králika na víne”. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *