Králik pečený na zelenine

 

Hmm, zdá sa, že ide o skvelý recept! Tu je možný návod na prípravu králika pečeného so zeleninou:

Ingrediencie:

  • 1 králik (približne 1,5 kg)
  • 2 cibule
  • 2 mrkvy
  • 2 zemiaky
  • 2 paradajky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 4 polievkové lyžice olivového oleja
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • 1 pohár vývaru (hovädzí alebo zeleninový)

 

Králik pečený so zeleninou

Návod na prípravu:

  1. Králika dôkladne očistite, umyte a osušte s papierovou utierkou.
  2. Cibuľu nakrájajte na tenké pásiky, mrkvu a zemiaky na hrubšie plátky a paradajky na tenšie kolieska. Cesnak najemno nasekajte.
  3. Vyklopte pekáč a potrite ho olejom. Do pekáča dajte polovicu nasekanej zeleniny a cesnak. Dochuťte soľou a korením presne tak, ako to máte radi.
  4. Na zeleninovú zmes položte králika a doplňte zvyškom zeleniny. Opäť osolte a okoreňte.
  5. Polejte všetko vývarom a na vrch pridajte ešte jednu vrstvu zeleniny.
  6. Pekáč zakryte a umiestnite do predhriatej rúry na 180°C. Pečte približne 2 hodiny.
  7. Po 2 hodinách odkryte pekáč a nechajte králika dopiecť do zlatista.
  8. Keď je králik dokončený, odstráňte ho z pekáča a nechajte chvíľu odpočívať.
  9. Zeleninu a šťavu v pekáči premiešajte a servírujte ako prílohu k pečenému králikovi.

Dúfam, že vám tento recept pomôže pripraviť chutného králika so pečenou zeleninou! Dobrú chuť!

Králik pečený na zelenine-2

2) Králik pečený na zelenine

Pečený králik so zeleninou je tradičné jedlo, ktoré sa často podáva na slávnostných udalostiach a rodinných stretnutiach. Kompozícia mäsa a čerstvej zeleniny vytvára lahodný pokrm, ktorý očarí vašu rodinu a priateľov. V nasledujúcom návode nájdete spôsob a ingrediencie potrebné na prípravu tohto vznešeného pokrmu.

Sviatočná roláda

Sviatočná roláda

Čítať viac »

Ingrediencie

Na prípravu pečeného králika so zeleninou budete potrebovať nasledujúce zložky:

  • 1 celý králik (približne 1,5 kg)
  • 4 stredné mrkvy
  • 2 cibule
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2 zemiaky
  • 300 g brokolice
  • olivový olej
  • soľ a čierne korenie
  • čerstvý rozmarín a tymián
  • 1 pohár bieleho vína (nepovinné)

Postup prípravy

Najprv si prichystajte králika. Dôkladne ho umyte a osušte s papierovou utierkou. Potom ho dochuťte soľou a korením ak ešte treba. Na väčšej panvici rozohrejte olivový olej a králika na ňom orestujte do zlatohnedej farby.

Následne na tú istú panvicu pridajte nakrájanú cibuľu, mrkvu, cesnak a zemiaky. Všetko miešajte, kým zelenina nezačne zmäknúť. Po niekoľkých minútach pridajte orestovaného králika a zalejte ho bielym vínom. Varte približne 5 minút.

Ja som prehriala súru na 185 stupňov. Potom preložte králika a zeleninu do pekáča, pridajte brokolicu a bylinky. Zakryte pekáč alobalom a pečte približne 1,5 hodiny, kým je králik úplne prepečený. Po dokončení ho nechajte chvíľu odpočívať pred podávaním.

Tento recept na pečeného králika so zeleninou je jednoduchý, ale mimoriadne chutný. Nezabudnite ho servírovať s čerstvým chlebom alebo pohárom vína pre perfektnú večeru!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

5 Komentárov

  1. Avatar of Hanka Hanka píše:

    Čo takto vyskúšať tento nádherný recept na králika pečeného na zelenine? Verím, že si ho zamilujete rovnako ako ja!

  2. Avatar of Hortenzia Holub Hortenzia Holub píše:

    Výborný recept, určite vyskúšam!

  3. Avatar of Adacej Adacej píše:

    Králik na zelenine je moje obľúbené jedlo. Tento recept vyzdvihuje chuť a vôňu králika. Prajem dobrú chuť!

  4. Avatar of Viola94 Viola94 píše:

    Tento recept je pre mňa veľmi užitočný, ďakujem za zverejnenie.

  5. Avatar of Ivesel Ivesel píše:

    Veľmi lákavé jedlo, určite ho čoskoro urobím.