Samozrejme, tu je jednoduchý recept na prípravu králika s cícerom (conejo con garbanzos) po španielsky:
Potrebné suroviny:
- 1 králik (rozrezaný na kúsky)
- 300 gramov cíceru (nalejte a nechajte ich cez noc namočené vo vode)
- 1 cibuľa (nakrájaná na malé kúsky)
- 3 strúčiky cesnaku (nakrájané na plátky)
- 2 paradajky (nakrájané na kúsky)
- 1 červená paprika (nakrájaná na prúžky)
- 1 zelená paprika (nakrájaná na prúžky)
- 2 olivy (bez kôstok, nakrájané na kúsky)
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 lyžička sladkej papriky
- 1 lyžička mletej rasce
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- 500 ml zeleninového vývaru
Králik s cícerom po španielsky
Postup:
- Nalejte namočený cícer do hrnca s vodou a varíme asi 1 hodinu, alebo kým nie sú mäkké. Potom ich scedíme a necháme bokom.
- Na panvici rozohrejte olivový olej a pridajte naň nakrájanú cibuľu a cesnak. Orestujte ich, kým nebudú mäkké a zlatisté.
- Pridajte do panvice nakrájané paradajky, červenú a zelenú papriku, olivy, sladkú papriku a rascu. Premiešajte a opečte zeleninu asi 5 minút.
- Pridajte kúsky králika do panvice a opečte ich zo všetkých strán, kým nebudú zlatisté.
- Nalejte do panvice zeleninový vývar a nechajte zmes variť na miernom ohni asi 1 – 1,5 hodiny, kým králik nebude mäkký.
- Pridajte uvariť cícer a nechajte všetko prevrieť ešte ďalších 10 minút.
- Podľa potreby dochuťte soľou a čiernym korením.
- Podávajte teplú a, napríklad, s plátmi chleba alebo ryže.
Dobrú chuť!