Králik s cícerom po španielsky

Samozrejme, tu je jednoduchý recept na prípravu králika s cícerom (conejo con garbanzos) po španielsky:

Potrebné suroviny:

  • 1 králik (rozrezaný na kúsky)
  • 300 gramov cíceru (nalejte a nechajte ich cez noc namočené vo vode)
  • 1 cibuľa (nakrájaná na malé kúsky)
  • 3 strúčiky cesnaku (nakrájané na plátky)
  • 2 paradajky (nakrájané na kúsky)
  • 1 červená paprika (nakrájaná na prúžky)
  • 1 zelená paprika (nakrájaná na prúžky)
  • 2 olivy (bez kôstok, nakrájané na kúsky)
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžička sladkej papriky
  • 1 lyžička mletej rasce
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 500 ml zeleninového vývaru

Králik s cícerom po španielsky

Postup:

  1. Nalejte namočený cícer do hrnca s vodou a varíme asi 1 hodinu, alebo kým nie sú mäkké. Potom ich scedíme a necháme bokom.
  2. Na panvici rozohrejte olivový olej a pridajte naň nakrájanú cibuľu a cesnak. Orestujte ich, kým nebudú mäkké a zlatisté.
  3. Pridajte do panvice nakrájané paradajky, červenú a zelenú papriku, olivy, sladkú papriku a rascu. Premiešajte a opečte zeleninu asi 5 minút.
  4. Pridajte kúsky králika do panvice a opečte ich zo všetkých strán, kým nebudú zlatisté.
  5. Nalejte do panvice zeleninový vývar a nechajte zmes variť na miernom ohni asi 1 – 1,5 hodiny, kým králik nebude mäkký.
  6. Pridajte uvariť cícer a nechajte všetko prevrieť ešte ďalších 10 minút.
  7. Podľa potreby dochuťte soľou a čiernym korením.
  8. Podávajte teplú a, napríklad, s plátmi chleba alebo ryže.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *