Diviak na šípkovej omáčke

Samozrejme, tu je recept na diviaka na šípkovej omáčke:

Suroviny:

  • 1 kg diviaka (prednostne plece a krk)
  • 2 cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 lyžice masla
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 500 ml vývaru (hovädzí alebo zeleninový)
  • 250 ml červeného vína
  • 200 g šípok
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 lyžička mletého morského korenia

 

Diviak na šípkovej omáčke

Postup:

  1. Diviaka opláchnite studenou vodou a osušte. Nakrájajte na kúsky.
  2. Cibuľu a cesnak nasekajte nadrobno.
  3. V hrnci rozohrejte olivový olej a maslo. Pridajte cibuľu a cesnak a orestujte ich dozlatista.
  4. Pridajte diviaka a opečte z každej strany, kým nezískajú zlatohnedú farbu.
  5. Posypeme múkou a miešame, kým sa múka nezarumelí.
  6. Prijemne podlejeme vývarom a vínom a za stáleho miešania necháme zovrieť.
  7. Pridáme šípky a ochutíme soľou, korením a morským korením.
  8. Znížte teplotu na minimum, prikryte hrniec a nechajte variť približne 2 hodiny, kým sa mäso nezmäkne.
  9. Omáčku podľa potreby ešte premiešajte a prípadne dochuťte.
  10. Podávajte s prílohou podľa vlastného výberu, napríklad s knedľou alebo zemiakovou kašou.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *