Krtkova torta na plechu

Samozrejme, tu je recept pre “krtkovu tortu na plechu” napísaný v slovenčine:

Suroviny:

  • 6 vajec
  • 200 g cukru
  • 200 g múky
  • 1 prášok do pečiva
  • 200 g mletých orechov
  • 300 ml sladkej smotany
  • 200 g čokolády na varenie
  • 100 g masla
  • 200 g práškového cukru
  • rum podľa chuti

 

Mole cake on a baking sheet

Postup:

  1. Vajcia vyšľahajte s cukrom, až kým nedosiahnete penistú hmotu.
  2. Pridajte múku, prášok do pečiva a mleté orechy a opatrne premiešajte.
  3. Rozotrite cesto na plech vystlaný pečiacim papierom a pečte v predhriatej rúre na 180 stupňov Celzia asi 20-25 minút, alebo kým kôra nezhnedne a nezíská zlatistú farbu.
  4. Počas pečenia kôry si pripravte krém. Do hrnca dajte sladkú smotanu, čokoládu na varenie a maslo a zohrejte na miernom ohni, kým všetko nezrážka a nespojí sa.
  5. Odstavte krém z ohňa a pridajte práškový cukor a rum. Dobre premiešajte.
  6. Keď je kôra upečená, vyberte ju z rúry a nechajte vychladnúť.
  7. Vychladnutú kôru potrite krémom a nechajte všetko stuhnúť.
  8. “Krtkova torta na plechu” je pripravená na podávanie!

Prajem vám dobrú chuť pri tejto lahodnej pochúťke!

 

2)

Krtkova torta na plechu je obľúbený dezert, ktorý očarí každého svojou výbornou chuťou a jednoduchou prípravou. Tento recept zahŕňa bohatú kombináciu kakového cesta a lahodnej vanilkovej náplne, ktorá robí tortu neodolateľnou. Ideálna je na oslavy, narodeniny alebo len tak na dezert po obede.

Ingrediencie potrebné na Krtkovu tortu

Na prípravu torty budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 2 šálky hladkej múky
  • 1 šálka cukru
  • 1 šálka mlieka
  • 1/2 šálky kakaa
  • 2 vajcia
  • 1/2 šálky oleja
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
  • 400 g kyslej smotany
  • 200 g práškového cukru
  • čokoládová poleva na ozdobu

Postup prípravy Krtkovej torty

Začnite predhriatím rúry na 180 °C. V veľkej mise zmiešajte múku, cukor, kakao, prášok do pečiva, vajcia, olej a mlieko. Dôkladne premiešajte, až kým nezískate hladké cesto. Cesto nalejte do vymastenej a múkou posypanej plechu.

Pečte približne 30-35 minút, alebo kým nie je vrch zlatohnedý a prepečený. Po upečení nechajte cesto vychladnúť. Kým sa cesto chladí, pripravte si náplň zmiešaním kyslej smotany, práškového cukru a vanilkového extraktu. Na vychladnuté cesto naneste náplň a vyhlaďte ju. Nakoniec ozdobte čokoládovou polevou a nechajte tortu skvele vychladnúť v chladničke.

Krtkova torta na plechu je pripravená na podávanie!

Podobné príspevky

3 Komentáre

  1. Adam Bartolomej píše:

    Je to skvelý recept, rozhodne si ho vyskúšam!

  2. Molnarova Matej píše:

    Tento recept sa zdá byť jednoduchý, určite sa do toho pustím.

  3. Dekys Pankrac píše:

    Vyzerá to veľmi chutne, musím si to vyskúšať!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *