Krtkova torta na plechu

 

Samozrejme, tu je recept na „krtkovu tortu na plechu“ formulovaný v slovenčine:

Suroviny:

  • 6 kusov vajec
  • 200 g cukru
  • 200 g hladkej múky
  • 1 balenie prášku do pečiva
  • 200 g mletých orechov
  • 300 ml smotany na šľahanie
  • 200 g varenej čokolády
  • 100 g masla
  • 200 g práškového cukru
  • rum podľa vkusu

 

Mole cake on a baking sheet

Postup:

  1. Vajíčka vyšľahajte s cukrom, kým sa nezmenia na nadýchanú zmes.
  2. Pridajte múku, prášok do pečiva a mleté orechy a opatrne všetko zamiešajte.
  3. Rozotrite cesto na plech s pečiacim papierom a pečte v predhriatej rúre na teplotu 180 stupňov Celzia približne 20-25 minút, alebo kým sa povrch nezačne zlatisto sfarbovať.
  4. Počas pečenia cesto pripravte krém. V hrnci zohrejte smotanu na šľahanie, čokoládu a maslo na miernom ohni, kým sa všetko nerozpustí a nespojí.
  5. Odstráňte krém z ohňa a pridajte práškový cukor a rum. Dobre premiešajte.
  6. Až bude cesto upečené, vyberte ho z rúry a nechajte vychladnúť.
  7. Vychladnutý korpus potrite krémom a nechajte stuhnúť.
  8. „Krtkova torta na plechu“ je pripravená na servírovanie!

Prajem vám výbornú chuť pri vychutnávaní tejto chutnej delicie!

Krtkova torta na plechu-2

Zapekane filé so syrom

Zapekane filé so syrom

Čítať viac »

2) Krtkova torta na plechu

Krtkova torta na plechu je obľúbený dezert, ktorý očarí každého svojou intenzívnou chuťou a jednoduchosťou prípravy. Tento recept sa skladá z bohatého kakaového cesta a lahodnej vanilkovej náplne, vďaka čomu je torta neodolateľná. Je ideálna na oslavy, narodeniny alebo len tak ako dezert po jedle.

Potrebné ingrediencie na Krtkovu tortu

Na prípravu torty budete potrebovať nasledujúce zložky:

  • 2 šálky hladkej múky
  • 1 šálka cukru
  • 1 šálka mlieka
  • 1/2 šálky kakaa
  • 2 kusy vajec
  • 1/2 šálky rastlinného oleja
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
  • 400 g kyslej smotany
  • 200 g práškového cukru
  • čokoládová poleva na dekoráciu

Pokyn na prípravu Krtkovej torty

Začnite tým, že predhrejte rúru na 180 °C. Vo veľkej mise zmiešajte múku, cukor, kakao, prášok do pečiva, vajcia, olej a mlieko. Dôkladne premiešajte, kým nezískate hladké cesto. Následne cesto vlejte do vymastenej a múkou posypanej formy.

Pečte približne 30-35 minút, alebo kým vrch nezíska zlatohnedú farbu a nie je dostatočne upečený. Po upečení nechajte cesto vychladnúť. Kým sa cesto ochladzuje, pripravte si náplň zmiešaním kyslej smotany, práškového cukru a vanilkového extraktu. Na vychladnuté cesto potom rozotrite náplň a vyhlaďte ju. Nakoniec tortu ozdobte čokoládovou polevou a nechajte dobre vychladnúť v chladničke.

Krtkova torta na plechu je pripravená na servírovanie!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

3 Komentáre

  1. Adam Bartolomej píše:

    Je to skvelý recept, rozhodne si ho vyskúšam!

  2. Molnarova Matej píše:

    Tento recept sa zdá byť jednoduchý, určite sa do toho pustím.

  3. Dekys Pankrac píše:

    Vyzerá to veľmi chutne, musím si to vyskúšať!