Kuchyňa Lídla - kuracie stehná

Ingrediencie:
– 4 kusy kuracích stehien
– 2 polievkové lyžice oleja
– Soľ a korenie podľa chuti
– 1 lyžica mletej sladkej papriky
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 mrkva
– 1 paprika
– 1 pohár paradajkového pretlaku
– 200 ml kuracieho vývaru
– Petržlen na posypanie

 

Kuchyňa Lídla – kuracie stehná

Postup:

1. Kuracie stehná očistíme a osušíme kuchynským papierom. Posolíme, okoreníme a popudruždíme mletou sladkou paprikou.

2. Kuracie stehná opražíme na predhriatej panvici so zahriatým olejom z oboch strán asi 3-4 minúty, kým nezískajú zlatohnedú farbu.

3. Do panvice pridáme nasekanú cibuľu a cesnak a orestujeme dozlatista.

4. Pridáme nakrájanú mrkvu a papriku a dusíme ďalších pár minút.

5. Zalejeme kuracie stehná paradajkovým pretlakom a kuracím vývarom.

6. Pokrytý hrniec necháme dusiť na miernom ohni asi 30 minút, prípadne až kým mäso nie je mäkké.

7. Podávame posypané nasekanou petržlenovou vňatkou.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

11 Komentárov

  1. Radomir41 píše:

    Skvelý recept, určite vyskúšam!

  2. Eduard Sindlerova píše:

    Tento recept znie skvelo, milujem kuracie jedlá.

  3. Marcel24 píše:

    Jednoduché a chutné, ideálne pre mňa.

  4. Izidor Malikova píše:

    Takýto recept je presne to, čo som hľadal.

  5. Hanzel Cecilia píše:

    Ďakujem za inšpiráciu, dnes to budem variť!

  6. Luboslava Balog píše:

    Naozaj skvelý nápad na kuracie stehná, ďakujem za recept.

  7. Hortenzia94 píše:

    Toto je skvelý recept! Určite ho vyskúšam.

  8. Zuzana97 píše:

    Ľahké a chutné jedlo, ideálne na večeru.

  9. Cyril33 píše:

    Kuracie stehná sú vždy dobrá voľba, ďakujem za recept!

  10. Stela Pauko píše:

    Neviem sa dočkať, kým si to pripravím. Vyzerá to veľmi lahodne.

  11. Fhajzerova píše:

    Mňam, mňam! Už teraz cítim tú vôňu kuracích stehien.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *