Ingrediencie:
– 4 kusy kuracích stehien
– 2 polievkové lyžice oleja
– Soľ a korenie podľa chuti
– 1 lyžica mletej sladkej papriky
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 mrkva
– 1 paprika
– 1 pohár paradajkového pretlaku
– 200 ml kuracieho vývaru
– Petržlen na posypanie
Kuchyňa Lídla – kuracie stehná
Postup:
1. Kuracie stehná očistíme a osušíme kuchynským papierom. Posolíme, okoreníme a popudruždíme mletou sladkou paprikou.
2. Kuracie stehná opražíme na predhriatej panvici so zahriatým olejom z oboch strán asi 3-4 minúty, kým nezískajú zlatohnedú farbu.
3. Do panvice pridáme nasekanú cibuľu a cesnak a orestujeme dozlatista.
4. Pridáme nakrájanú mrkvu a papriku a dusíme ďalších pár minút.
5. Zalejeme kuracie stehná paradajkovým pretlakom a kuracím vývarom.
6. Pokrytý hrniec necháme dusiť na miernom ohni asi 30 minút, prípadne až kým mäso nie je mäkké.
7. Podávame posypané nasekanou petržlenovou vňatkou.
Dobrú chuť!
Skvelý recept, určite vyskúšam!
Tento recept znie skvelo, milujem kuracie jedlá.
Jednoduché a chutné, ideálne pre mňa.
Takýto recept je presne to, čo som hľadal.
Ďakujem za inšpiráciu, dnes to budem variť!
Naozaj skvelý nápad na kuracie stehná, ďakujem za recept.
Toto je skvelý recept! Určite ho vyskúšam.
Ľahké a chutné jedlo, ideálne na večeru.
Kuracie stehná sú vždy dobrá voľba, ďakujem za recept!
Neviem sa dočkať, kým si to pripravím. Vyzerá to veľmi lahodne.
Mňam, mňam! Už teraz cítim tú vôňu kuracích stehien.