Ak hľadáte recept na kuračiu roládu s plnkou, tu je jednoduchý a chutný recept:
POTREBNÉ INGREDIENCIE:
- 500 g mletého kuracieho mäsa
- 1 cibuľa (jemne nasekaná)
- 2 strúčiky cesnaku (jemne nasekané)
- 1 vajce
- 1/2 hrnčeka strúhanku
- 1/2 čajovej lyžičky soľ
- 1/2 čajovej lyžičky mletého čierneho korenia
- 150 g šunka (nasekaná)
- 100 g syr (nastrúhaný)
- 2 plátky slaniny
Kuracia roláda – plnka
POSTUP:
- V mise zmiešajte mleté kuracie mäso, nasekanú cibuľu, cesnak, vajce, strúhanku, soľ a čierne korenie. Dobre premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili.
- Rozvaľkajte mäso na doske alebo potravinárskej fólii na hrúbku asi 1 cm.
- Na rozvaľkané mäso vložte na plátky nakrájanú šunku a nastrúhaný syr.
- Pomocou fólie alebo dosky pevne zrolujte mäso do rolády a zabaľte ho okolo slaniny.
- Roládu vložte do pekáča a pečte v predhriatej rúre na 180 °C asi 40-45 minút, až kým nebude mäso dobre prepečené.
- Potom nechajte roládu chvíľu vychladnúť, potom ju nakrájajte na plátky a podávajte.
Dúfam, že vám tento recept vyhovuje! Dobrú chuť!
2)
Kuracia roláda je jednou z najobľúbenejších slovenských jedál, ktorá osloví ako milovníkov mäsa, tak aj vegetariánov. Zdanlivo obyčajný pokrm sa dá veľmi kreatívne obohatiť rôznymi náplňami. V tomto recepte sa zameriame na originálnu plnku, ktorá dodá vašej roláde nezabudnuteľnú chuť.
Ingrediencie na kuraciu roládu
Na prípravu kuracej rolády budete potrebovať:
- 500 g kuracieho prsníka
- 150 g šampiňónov
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 50 g syra (napríklad eidam)
- čerstvé bylinky (petržlen, bazalka)
- soľ a korenie podľa chuti
- olivový olej
Postup prípravy
1. Najprv si kuracie prsné mäso narežte na plátky, aby sa dalo výborne naplniť.2. Na panvici orestujte nakrájanú cibuľu a cesnak do zlata. Pridajte šampiňóny a nechajte ich zmäknúť.3. V mise zmiešajte šampiňóny, nasekané bylinky, syr, soľ a korenie. Túto plnku naneste na kuracie mäso.4. Rolády dôkladne zrolujte a zabezpečte ich kuchynským twine.5. Opečte ich na panvici z oboch strán, a následne ich upečte v predhriatej rúre na 180°C asi 25 minút.
Záver a tipy na servírovanie
Kuracia roláda s touto jedinečnou plnkou je skvelým pokrmom na nedeľný obed či rodinnú oslavu. Podávajte ju s čerstvým šalátom alebo zemiakmi. Určite si túto delikátosť zamilujete a s vášňou ju pripravíte aj pre návštevy. Experimentujte s náplňami a prispôsobte si recept vlastným chutiam!
Recept na kuraciu roládu vyzerá skvelo. Určite si ho vyskúšam, znie to veľmi chutne.
Ďakujem za recept na kuraciu roládu. Môj obľúbený recept pre rodinné oslavy.
Kuracia roláda s plnkou je veľmi chutná, milujem ju!
Ďakujem za recept, veľmi jednoduchý a chutný.
Tento recept skúsim zajtra. Znie to veľmi chutne!
Skvelý recept! Kuracia roláda je moja obľúbená jedlo, určite vyskúšam tento recept!
Recept znie veľmi lákavo. Určite sa do neho pustím.