Kuracia roláda - plnka

Ak hľadáte recept na kuračiu roládu s plnkou, tu je jednoduchý a chutný recept:

POTREBNÉ INGREDIENCIE:

  • 500 g mletého kuracieho mäsa
  • 1 cibuľa (jemne nasekaná)
  • 2 strúčiky cesnaku (jemne nasekané)
  • 1 vajce
  • 1/2 hrnčeka strúhanku
  • 1/2 čajovej lyžičky soľ
  • 1/2 čajovej lyžičky mletého čierneho korenia
  • 150 g šunka (nasekaná)
  • 100 g syr (nastrúhaný)
  • 2 plátky slaniny

 

Kuracia roláda – plnka

POSTUP:

  1. V mise zmiešajte mleté kuracie mäso, nasekanú cibuľu, cesnak, vajce, strúhanku, soľ a čierne korenie. Dobre premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili.
  2. Rozvaľkajte mäso na doske alebo potravinárskej fólii na hrúbku asi 1 cm.
  3. Na rozvaľkané mäso vložte na plátky nakrájanú šunku a nastrúhaný syr.
  4. Pomocou fólie alebo dosky pevne zrolujte mäso do rolády a zabaľte ho okolo slaniny.
  5. Roládu vložte do pekáča a pečte v predhriatej rúre na 180 °C asi 40-45 minút, až kým nebude mäso dobre prepečené.
  6. Potom nechajte roládu chvíľu vychladnúť, potom ju nakrájajte na plátky a podávajte.

Dúfam, že vám tento recept vyhovuje! Dobrú chuť!

 

 

2)

Kuracia roláda je jednou z najobľúbenejších slovenských jedál, ktorá osloví ako milovníkov mäsa, tak aj vegetariánov. Zdanlivo obyčajný pokrm sa dá veľmi kreatívne obohatiť rôznymi náplňami. V tomto recepte sa zameriame na originálnu plnku, ktorá dodá vašej roláde nezabudnuteľnú chuť.

Ingrediencie na kuraciu roládu

Na prípravu kuracej rolády budete potrebovať:

  • 500 g kuracieho prsníka
  • 150 g šampiňónov
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 50 g syra (napríklad eidam)
  • čerstvé bylinky (petržlen, bazalka)
  • soľ a korenie podľa chuti
  • olivový olej

 

Postup prípravy

1. Najprv si kuracie prsné mäso narežte na plátky, aby sa dalo výborne naplniť.2. Na panvici orestujte nakrájanú cibuľu a cesnak do zlata. Pridajte šampiňóny a nechajte ich zmäknúť.3. V mise zmiešajte šampiňóny, nasekané bylinky, syr, soľ a korenie. Túto plnku naneste na kuracie mäso.4. Rolády dôkladne zrolujte a zabezpečte ich kuchynským twine.5. Opečte ich na panvici z oboch strán, a následne ich upečte v predhriatej rúre na 180°C asi 25 minút.

Záver a tipy na servírovanie

Kuracia roláda s touto jedinečnou plnkou je skvelým pokrmom na nedeľný obed či rodinnú oslavu. Podávajte ju s čerstvým šalátom alebo zemiakmi. Určite si túto delikátosť zamilujete a s vášňou ju pripravíte aj pre návštevy. Experimentujte s náplňami a prispôsobte si recept vlastným chutiam!

Podobné príspevky

7 Komentárov

  1. Julius Simkova píše:

    Recept na kuraciu roládu vyzerá skvelo. Určite si ho vyskúšam, znie to veľmi chutne.

  2. Adrian Senko píše:

    Ďakujem za recept na kuraciu roládu. Môj obľúbený recept pre rodinné oslavy.

  3. Balasa Daniela píše:

    Kuracia roláda s plnkou je veľmi chutná, milujem ju!

  4. Upasko píše:

    Ďakujem za recept, veľmi jednoduchý a chutný.

  5. Qbutvinova píše:

    Tento recept skúsim zajtra. Znie to veľmi chutne!

  6. Jarmila Lukacova píše:

    Skvelý recept! Kuracia roláda je moja obľúbená jedlo, určite vyskúšam tento recept!

  7. Molnar Barbora píše:

    Recept znie veľmi lákavo. Určite sa do neho pustím.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *