Kuracia roláda - plnka

Pokiaľ hľadáte návod na kuračiu roládu s ingredienciami, tu je jednoduchý a chutný recept:

NEZBYTNÉ ZLOŽKY:

  • 500 g mletého kuracieho mäsa
  • 1 cibuľa (jemne nakrájaná)
  • 2 strúčiky cesnaku (jemne nakrájané)
  • 1 vajce
  • 1/2 hrnčeka strúhanky
  • 1/2 čajovej lyžičky soli
  • 1/2 čajovej lyžičky mletého čierneho korenia
  • 150 g šunky (nakrájanej na kolieska)
  • 100 g syra (nastrúhaného)
  • 2 plátky slaniny

 

Kuracia roláda – náplň

PRIEBEH PRÍPRAVY:

  1. V miske zmiešajte mleté kuracie mäso, nasekanú cibuľu, cesnak, vajce, strúhanku, soľ a čierne korenie. Dobre prepracujte, aby sa všetky zložky spojili.
  2. Rozvaľkajte mäso na doske alebo potravinárskej fólii na hrúbku približne 1 cm.
  3. Na rozvaľkané mäso položte na plátky nakrájanú šunku a nastrúhaný syr.
  4. S pomocou fólie alebo dosky opatrne zrolujte mäso do rolády a obalte ho slaninou.
  5. Roládu umiestnite do pekáča a pečte v predhriatej rúre na 180 °C približne 40-45 minút, kým nebude mäso dobre prepečené.
  6. Následne nechajte roládu chvíľu chladnúť, potom ju nakrájajte na plátky a servírujte.

Verím, že tento recept vám bude vyhovovať! Prajem dobrú chuť!

 

Kuracia roláda - plnka - 2

Ako pripraviť lososa v rúre?

Ako pripraviť lososa v rúre?

Čítať viac »

2) Kuracia roláda – plnka

Kuracia roláda je jedným z najobľúbenejších slovenských jedál, ktoré poteší milovníkov mäsa aj vegetariánov. Na prvý pohľad obyčajný pokrm môže byť veľmi kreatívne obohatený rozmanitými náplňami. V tomto návode sa zameriame na originálnu plnku, ktorá dodá vašej roláde nezabudnuteľnú chuť.

Na výrobu kuračej rolády budete potrebovať:

  • 500 g kuracieho prsníka
  • 150 g šampiňónov
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 50 g syra (napríklad eidam)
  • čerstvé bylinky (petržlen, bazalka)
  • soľ a korenie podľa chuti
  • olivový olej

Priebeh prípravy

  • 1. Najprv si kuracie prsné mäso rozkrájajte na plátky, aby sa dalo ľahko naplniť.
  • 2. Na panvici zľahka orestujte nasekanú cibuľu a cesnak do zlata. Pridajte šampiňóny a nechajte ich zmäknúť.
  • 3. V miske spojte šampiňóny, nasekané bylinky, syr, soľ a korenie. Túto náplň naneste na kuracie mäso.
  • 4. Rolády poriadne zrolujte a zabezpečte ich kuchynským špagátom.
  • 5. Opečte ich na panvici z oboch strán, následne upečte v predhriatej rúre pri 180°C približne 25 minút.

Záver a tipy na podávanie

Kuracia roláda s touto jedinečnou náplňou predstavuje skvelé jedlo na nedeľný obed či rodinnú oslavu. Podávajte ju s čerstvým šalátom alebo zemiakmi.

Určite si túto špecialitu zamilujete a s nadšením ju pripravíte aj pre návštevy. Experimentujte s náplňami a prispôsobte si recept svojim predstavám!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

7 Komentárov

  1. Julius Simkova píše:

    Recept na kuraciu roládu vyzerá skvelo. Určite si ho vyskúšam, znie to veľmi chutne.

  2. Adrian Senko píše:

    Ďakujem za recept na kuraciu roládu. Môj obľúbený recept pre rodinné oslavy.

  3. Balasa Daniela píše:

    Kuracia roláda s plnkou je veľmi chutná, milujem ju!

  4. Upasko píše:

    Ďakujem za recept, veľmi jednoduchý a chutný.

  5. Qbutvinova píše:

    Tento recept skúsim zajtra. Znie to veľmi chutne!

  6. Jarmila Lukacova píše:

    Skvelý recept! Kuracia roláda je moja obľúbená jedlo, určite vyskúšam tento recept!

  7. Molnar Barbora píše:

    Recept znie veľmi lákavo. Určite sa do neho pustím.