Čerstvé a lahodné jedlo na nadchádzajúce horúce dni. Rýchla príprava a jednoduché kroky. Zaručujem!
Kuracie nugetky s bielym jogurtom
Jedna z lahodných a rýchlych alternatív na horúce dni sú kuracie nugetky s bielym jogurtom. Tieto kombinácie sú svieže, ľahké a ideálne na letný obed či večeru. Nižšie nájdete jednoduchý recept:
Zložky:
- 500g kuracieho mäsa
- 1/2 šálky múky
- 1/2 šálky strúhanky
- 1 vajce
- 1 čajová lyžička soli
- 1/2 čajovej lyžičky korenia
- 1/2 čajovej lyžičky cesnakového prášku
- 1/4 čajovej lyžičky papriky
- 1/4 čajovej lyžičky čierneho korenia
- Biely jogurt na podávanie
Postup:
- Kuracie mäso nakrájajte na malé kúsky.
- V miske zmiešajte múku, strúhanku, soľ, korenie, cesnak v prášku, papriku a čierne korenie.
- V samostatnej miske rozšľahajte vajce.
- Každý kúsok kuracieho mäsa najprv ponorte do vajíčka a následne do suchej zmesi, dôkladne obalte.
- Uložené nugetky položte na plech s papierom na pečenie.
- Pečte v predhriatej rúre na 200°C približne 20-25 minút, alebo kým nebudú zlatisté a voniať úžasne.
- Podávajte s bielym jogurtom ako prílohou.
Čerstvé kuracie nugetky s bielym jogurtom vám poskytnú chuťové potešenie počas horúcich dní. Môžete si ich vychutnať samotné alebo ich kombinovať s akoukoľvek zeleninovou prílohou. Dobrú chuť!
*Poznámka: Videorecept, na ktorý odkazujete, môže poskytovať ďalšie tipy a triky na prípravu tejto kulinárskej pochúťky.
2) Kuracie nugetky s bielým jogurtom
Ingrediencie:
- 500 g kuracieho prsa
- 1 šálka strúhanky
- 1/2 šálky hladkej múky
- 2 vajcia
- Soľ a korenie podľa chuti
- 1 čajová lyžička papriky (sladkej alebo údenej)
- 1 čajová lyžička cesnakového prášku
- 1 čajová lyžička cibule v prášku
- Olej na vyprážanie
Na jogurtový dip:
- 200 g bieleho jogurtu (najlepšie gréckeho)
- 1 strúčik cesnaku (prelisovaný)
- 1 čajová lyžička citrónovej šťavy
- Soľ a korenie podľa chuti
- Čerstvá petržlenová vňať (voliteľne na ozdobu)
Postup:
-
Príprava kuracieho mäsa: Kuracie prsia dôkladne umyte a osušte. Následne ich nakrájajte na malé kocky alebo prúžky.
-
Príprava obalovania: V jednom tanieri si pripravte hladkú múku, v druhom rozšľahané vajcia a v treťom…Tanier naplňte strúhankou zmiešanou s soľou, korením, paprikou, cesnakovým a cibuľovým práškom.
-
Obalenie nugetiek: Kúsok kuracieho mäsa najprv obalte v múke, následne ho ponorte do rozšľahaného vajca a nakoniec ho dôkladne obalíte v strúhanke. Tento postup opakujte s celým množstvom kuracieho mäsa.
-
Vyprážanie: Na panvici zahrejte olej na strednej teplote. Keď je olej dostatočne horúci, vyprážajte kuracie nugetky dozlatista z oboch strán (2-3 minúty z každej strany). Potom nugetky vyberte a položte ich na papierovú utierku, aby sa odsalo prebytočný olej.
-
Príprava jogurtového dipu: V miske zmiešajte biely jogurt, prelisovaný cesnak, citrónovú šťavu, soľ a korenie. Dobre premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili. Ak chcete, môžete do dipu pridať aj nasekanú čerstvú petržlenovú vňať.
-
Servírovanie: Kuracie nugetky podávajte teplé, spolu s jogurtovým dipom. Môžete ich ponúknuť s čerstvou zeleninou alebo hranolkami ako prílohu.
Dobrú chuť!