Na prípravu marinády pre kuracie prsia si prichystáme nasledujúce suroviny:
– 4 kusy kuracích pŕs (bez kostí)
– 4 lyžice sójového sosu
– 2 lyžice medu
– 2 lyžice olivového oleja
– 2 strúčiky cesnaku (nasekané)
– korenie podľa preferencie
– soľ podľa potreby
– čerstvo nasekaná petržlenová vňať (na posypanie)
Marinované kuracie prsia
Postup:
1. Do misky zmiešame sójový sos, med, olivový olej, nasekaný cesnak, korenie a soľ.
2. Pripravenú marinádu aplikujeme na kuracie prsia a necháme ich marinovať minimálne 30 minút v chladničke (najlepšie je ponechať ich v marináde cez noc).
3. Po uplynutí tejto doby vyberieme kuracie prsia z chladničky a necháme ich aklimatizovať na izbovú teplotu.
4. Kuracie prsia môžeme grilovať, opiecť na panvici alebo vložiť do rúry.
5. Po dokončení pečenia môžeme kuracie prsia posypať čerstvo nasekanou petržlenovou vňaťou.
Kuracie prsia marinované touto chutnou marinádou budú mať výraznú chuť a budú nádherne mäkké a šťavnaté. Servírujte ich napríklad s ryžou alebo zeleninovým šalátom. Prajeme dobrú chuť!