Recept na kuracie prsia na bylinkovom masle:

Potrebujete:

  • 4 kuracie prsia bez kosti a kože
  • 2 lyžice bylinkového masla
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Čerstvé bylinky (napr. petržlen, tymián, rozmarín) na ozdobenie

 

Kuracie prsia na bylinkovom masle

Postup:

  1. Rozohrejte rúru na 200°C.
  2. Kuracie prsia opláchnite a osušte papierovou utierkou.
  3. Soľte a okoreňte prsia z oboch strán čiernym korením.
  4. V panvici roztopte bylinkové maslo na strednom ohni.
  5. Prsia pridajte do panvice a opečte z oboch strán, kým nezískajú zlatisto-hnedú farbu.
  6. Presuňte prsia na plech vyložený papierom na pečenie a pečte vo vyhriatej rúre asi 20-25 minút, alebo kým nie je vnútro kuracieho mäsa dobre prepečené (interná teplota by mala dosiahnuť 75°C).
  7. Po upečení nechajte prsia chvíľu oddýchnuť pred servírovaním.
  8. Pred podávaním môžete kuracie prsia ozdobiť čerstvými bylinkami.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *