Kuracie prsia na chrumkavej zelenine

Kuracie prsia na chrumkavej zelenine.

  • kuracie prsia
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 lyžice medu
  • 2 lyžice horčice
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 2 šálky zeleniny podľa vašej voľby (napríklad brokolica, mrkva, cuketa), nakrájané na kúsky
  • 1/2 šálky cherry paradajok
  • 1/4 šálky strúhaného parmezánového syra

 

Kuracie prsia na chrumkavej zelenine

  1. Osolte a okoreňte kuracie prsia podľa chuti.
  2. Príprava marinády: V miske zmiešajte olivový olej, med, horčicu a nasekaný cesnak.
  3. Marinovanie kurča: Kuracie prsia položte do misky s marinádou a dobre ich obaľte. Nechajte ich marinovať aspoň 30 minút, aby sa dobre prepojili s arómami.
  4. Rozohrejte rúru: Predhrejte rúru na 200 stupňov C.
  5. Príprava zeleniny: Vložte nakrájanú zeleninu a cherry paradajky do veľkej rúre odolnej forme. Polejte ich trochou olivového oleja a posypte soľou a čiernym korením podľa chuti. Premiešajte, aby sa zelenina dobre obalila olejom a korením.
  6. Položte kurča na zeleninu: Položte marinované kurčacie prsia na vrch zeleniny v rúre odolnej forme.
  7. Pečenie: Vložte formu s kurčaťom a zeleninou do predhriatej rúry a pečte asi 25-30 minút, kým nie je kurča dobre upečené a zelenina je chrumkavá a zlatohnedá.
  8. Posypte parmezánovým syrom: Posypte kurča a zeleninu strúhaným parmezánovým syrom a vráťte ich do rúry na ďalších 5-10 minút, kým syr nezačne topiť a získava zlatohnedú farbu.
  9. Ozdobte bazalkou: Ak používate, ozdobte pokrm čerstvou bazalkou.
  10. Servírovanie: Servírujte teplé a užite si chrumkavú zeleninu a šťavnaté kuracie prsia.

Týmto spôsobom by ste mali byť schopní pripraviť chutné kuracie prsia na chrumkavej zelenine s medovo-horčicovou glazúrou. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *