Ak máte chuť na jedlo s indickou chuťou, pripravenie kuracích pŕs na indický spôsob môže byť skvelou voľbou. Tu je jednoduchý recept, ktorým môžete začať:
Kuracie prsia na indický spôsob
Suroviny:
- 500 g kuracích pŕs, nakrájaných na kúsky
- 2 lyžice indického korenistého mixu (garam masala)
- 1 lyžica mletej kurkumy
- 1 lyžička mletej koriandrovej špikuly
- 1 lyžička mletej kajenskej papriky (voliteľné, ak chcete pikantnejšie jedlo)
- 2 strúčiky cesnaku, jemne nakrájané
- 1 palček zázvoru, jemne nakrájaný (alebo zázvorová pasta)
- 2 lyžice oleja
- 1 cibuľa, nakrájaná na tenké kolieska
- 1 lyžička mletej koriandre na dochutenie
- Soľ podľa chuti
- Čerstvá korianderová vňať na ozdobu
Kuracie prsia na indický spôsob
Postup:
- V miske zmiešajte indický korenistý mix, kurkumu, koriandrovú špikulu a kajenskú papriku.
- Prsia osolte a potrite ich v tejto korenej zmesi. Nechajte ich odpočívať aspoň 15 minút, aby sa chuť dobre vstrebala.
- V hrnci alebo panvici zohrejte olej na strednom ohni. Pridajte cesnak a zázvor a orestujte ich asi 1 minútu, kým sa nezačnú vydávať príjemné vône.
- Pridajte cibuľu a orestujte ju dozlatista.
- Pridajte kuracie mäso a opražte ho z každej strany, kým nie je dobre prepečené.
- Pridajte mletú koriandru a premiešajte, aby sa príchuť ešte rovnomerne rozložila.
- Pridajte trochu vody, znížte teplotu a dusíme, kým mäso nie je mäkké a šťavnaté. Prípadne môžete pridávať vodu postupne, aby sa zabezpečila dostatočná tekutosť.
- Podávajte s varenou ryžou alebo naan chlebom. Ozdobte čerstvou koriandrovou vňaťou.
Dúfam, že si vychutnáte toto jedlo na indický spôsob!