Toto je návod na prípravu kuracích pŕs s jablkovou omáčkou:
Ingrediencie:
- 4 kusy kuracích pŕs (bez kostí a kože)
- 2 lyžice masla
- 1 cibuľa, nasekaná na jemné kocky
- 2 jablká, ošúpané a nakrájané na tenké plátky
- 250 ml kuracieho vývaru
- 100 ml sladkej smotany
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie na dochutenie
- petržlenová vňať na dekoráciu
Kuracie prsia s jablkovou omáčkou
Príprava:
- Na panvici rozohrejte maslo na strednom ohni.
- Pridajte cibuľu a restujte, kým nezmäkne.
- Následne vložte kuracie prsia a opražte ich z obidvoch strán, až pokým nezískajú zlatohnedú farbu.
- Potom pridajte jablká a varte ešte niekoľko minút, dokiaľ nezviachnu.
- Znížte teplo, pridajte kurací vývar a nechajte to vrieť približne 10 minút, aby sa prsia dobre uvarili.
- Potom vložte smotanu a nechajte omáčku zovrieť.
- Dochutíme soľou a čerstvo mletým čiernym korením podľa vašej chuti.
- Servírujte kuracie prsia s jablkovou omáčkou na teplých tanieroch a ozdobte petržlenovou vňaťou.
- Podávajte s dusenou ryžou, opečenými zemiakmi alebo čerstvým šalátom.
Prajem vám dobrú chuť!