Kuracie prsia na jablkovej omáčke

Toto je návod na prípravu kuracích pŕs s jablkovou omáčkou:

Ingrediencie:

  • 4 kusy kuracích pŕs (bez kostí a kože)
  • 2 lyžice masla
  • 1 cibuľa, nasekaná na jemné kocky
  • 2 jablká, ošúpané a nakrájané na tenké plátky
  • 250 ml kuracieho vývaru
  • 100 ml sladkej smotany
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie na dochutenie
  • petržlenová vňať na dekoráciu

 

Kuracie prsia s jablkovou omáčkou

Príprava:

Pečené králičie stehná s rozmarínom

Pečené králičie stehná s rozmarínom

Čítať viac »

  1. Na panvici rozohrejte maslo na strednom ohni.
  2. Pridajte cibuľu a restujte, kým nezmäkne.
  3. Následne vložte kuracie prsia a opražte ich z obidvoch strán, až pokým nezískajú zlatohnedú farbu.
  4. Potom pridajte jablká a varte ešte niekoľko minút, dokiaľ nezviachnu.
  5. Znížte teplo, pridajte kurací vývar a nechajte to vrieť približne 10 minút, aby sa prsia dobre uvarili.
  6. Potom vložte smotanu a nechajte omáčku zovrieť.
  7. Dochutíme soľou a čerstvo mletým čiernym korením podľa vašej chuti.
  8. Servírujte kuracie prsia s jablkovou omáčkou na teplých tanieroch a ozdobte petržlenovou vňaťou.
  9. Podávajte s dusenou ryžou, opečenými zemiakmi alebo čerstvým šalátom.

Prajem vám dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

3 Komentáre

  1. Fbartovic píše:

    Recept vyzerá skvelo, určite vyskúšam!

  2. Vesela Jozef píše:

    Ďakujem za skvelý nápad na večeru, jedlo vyzerá lahodne!

  3. Raduz Souc píše:

    Tento recept je presne to, čo som hľadal. Ďakujem!