Potrebujeme nasledovné ingrediencie:

– 4 kuracie prsia
– 250 g hlúbokozelených húb
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 200 ml smotany na varenie
– soľ, korenie, petržlen na dochutenie
– 2 lyžice oleja

 

Kuracie prsia s hubami na smotane

Postup:

1. Kuracie prsia očistíme a nakrájame na tenké plátky. Osolíme, okoreníme a opečieme na oleji do zlatista. Potom vyberieme z panvice a dáme bokom.

2. Na oleji, v ktorom sme pekli kurča, orestujeme nakrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme nakrájané huby a dusíme do mäkka.

3. Do zmesi pridáme smotanu na varenie a prevaríme. Osolíme, okoreníme a pridáme nakrájanú petržlenovú vňať.

4. Do omáčky vložíme opečené kuracie prsia a necháme ešte chvíľku povariť.

5. Podávame s ryžou alebo cestovinou a posypeme ďalšou čerstvou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *