Potrebujeme nasledovné ingrediencie:
– 4 kuracie prsia
– 250 g hlúbokozelených húb
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 200 ml smotany na varenie
– soľ, korenie, petržlen na dochutenie
– 2 lyžice oleja
Kuracie prsia s hubami na smotane
Postup:
1. Kuracie prsia očistíme a nakrájame na tenké plátky. Osolíme, okoreníme a opečieme na oleji do zlatista. Potom vyberieme z panvice a dáme bokom.
2. Na oleji, v ktorom sme pekli kurča, orestujeme nakrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme nakrájané huby a dusíme do mäkka.
3. Do zmesi pridáme smotanu na varenie a prevaríme. Osolíme, okoreníme a pridáme nakrájanú petržlenovú vňať.
4. Do omáčky vložíme opečené kuracie prsia a necháme ešte chvíľku povariť.
5. Podávame s ryžou alebo cestovinou a posypeme ďalšou čerstvou petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť!