Nasledujúci recept je pre hovädzie mäso na štave:
Suroviny:
- 500 gramov hovädzieho mäsa (napríklad rošt alebo plece)
- 2 cibule
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice oleja
- 2 lyžice hladkej múky
- 500 ml hovädzieho vývaru
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- bylinky na dochutenie (napríklad tymian, rozmarín)
- príloha podľa vlastného výberu (aranžérstvo, opekané zemiaky, ryža)
Hovädzie mäso na štave recept
Postup:
- Mäso umyte, osušte a nakrájajte na menšie kúsky.
- Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame na jemné kúsky.
- V hrnci rozohrejeme olej a pridáme cibuľu a cesnak. Smažíme ich dozlatista.
- Pridajte nakrájané mäso a opražte z každej strany, kým nezmení farbu.
- Potom pridajte múku a dobre premiešajte, aby sa mäso obalilo v múke.
- Nalejte hovädzí vývar do hrnca a premiešajte. Môžete tiež pridať soľ, korenie a bylinky na dochutenie.
- Zakryte hrniec a nechajte mäso variť na miernom ohni približne 1,5 až 2 hodiny, kým mäso nebude mäkké a šťava sa zredukuje.
- Po varení mäso vyberte z hrnca a nechajte ho chvíľu oddýchnuť.
- Šťavu môžete premiešať mixérom alebo rozmixovať v mixéri na hladkú omáčku.
- Mäso servírujte so šťavou, prílohou a zeleninou podľa chuti. Dobrú chuť!
Tento recept je skvelým spôsobom, ako si vychutnať lahodné a mäkké hovädzie mäso na šťave. Buďte kreatívni so svojimi prílohami a vychutnajte si tento skvelý pokrm.