Nasledujúci recept je pre hovädzie mäso na štave:

Suroviny:

  • 500 gramov hovädzieho mäsa (napríklad rošt alebo plece)
  • 2 cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice oleja
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 500 ml hovädzieho vývaru
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • bylinky na dochutenie (napríklad tymian, rozmarín)
  • príloha podľa vlastného výberu (aranžérstvo, opekané zemiaky, ryža)

 

Hovädzie mäso na štave recept

Postup:

  1. Mäso umyte, osušte a nakrájajte na menšie kúsky.
  2. Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame na jemné kúsky.
  3. V hrnci rozohrejeme olej a pridáme cibuľu a cesnak. Smažíme ich dozlatista.
  4. Pridajte nakrájané mäso a opražte z každej strany, kým nezmení farbu.
  5. Potom pridajte múku a dobre premiešajte, aby sa mäso obalilo v múke.
  6. Nalejte hovädzí vývar do hrnca a premiešajte. Môžete tiež pridať soľ, korenie a bylinky na dochutenie.
  7. Zakryte hrniec a nechajte mäso variť na miernom ohni približne 1,5 až 2 hodiny, kým mäso nebude mäkké a šťava sa zredukuje.
  8. Po varení mäso vyberte z hrnca a nechajte ho chvíľu oddýchnuť.
  9. Šťavu môžete premiešať mixérom alebo rozmixovať v mixéri na hladkú omáčku.
  10. Mäso servírujte so šťavou, prílohou a zeleninou podľa chuti. Dobrú chuť!

Tento recept je skvelým spôsobom, ako si vychutnať lahodné a mäkké hovädzie mäso na šťave. Buďte kreatívni so svojimi prílohami a vychutnajte si tento skvelý pokrm.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *