Tento recept na bravčovú pečeň pečenú v čepci je jednoduchý a chutný. Tu je krok za krokom postup:

Ingrediencie:

  • 500 g bravčovej pečene
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 2 cibule, nakrájané na polkruhy
  • 3 strúčiky cesnaku, nakrájané na plátky
  • 4 plátky slaniny
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 200 ml vývaru

 

Bravčová pečeň pečená v čepci

Postup:

  1. Predohrejte rúru na 180 °C.
  2. Očistite a opláchnite bravčovú pečeň. Osolte a okoreňte ju podľa chuti.
  3. Na panvici rozohrejte olivový olej. Pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a orestujte ich do zlatista.
  4. Odstráňte cibuľu a cesnak z panvice a v tej istej panvici opečte plátky slaniny do kýblika.
  5. V pekáči umiestnite opečené plátky slaniny na dno a položte na ne osolenú a okorenú bravčovú pečeň.
  6. Okolo bravčovej pečene rozložte orestovanú cibuľu a cesnak.
  7. Pridajte vývar do pekáča, aby sa pečeň nevysušila.
  8. Zakryte pekáč a vložte ho do predhriatej rúry.
  9. Pečte pečeň asi 1 hodinu, prípadne do dovarenia. Pravidelne ju polievajte vývarom, aby zostala šťavnatá.
  10. Po upečení nechajte pečeň chvíľu odpočívať, potom ju nakrájajte na plátky a servírujte.

Takto pripravená bravčová pečeň pečená v čepci je skvelým jedlom pre milovníkov slaniny a pečeného mäsa. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *