Bravčová pečeň pečená v čepci

Tento recept na bravčovú pečeň pečenú v čepci je jednoduchý a chutný. Tu je krok za krokom postup:

Ingrediencie:

  • 500 g bravčovej pečene
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 2 cibule, nakrájané na polkruhy
  • 3 strúčiky cesnaku, nakrájané na plátky
  • 4 plátky slaniny
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 200 ml vývaru

 

Bravčová pečeň pečená v čepci

Postup:

  1. Predohrejte rúru na 180 °C.
  2. Očistite a opláchnite bravčovú pečeň. Osolte a okoreňte ju podľa chuti.
  3. Na panvici rozohrejte olivový olej. Pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a orestujte ich do zlatista.
  4. Odstráňte cibuľu a cesnak z panvice a v tej istej panvici opečte plátky slaniny do kýblika.
  5. V pekáči umiestnite opečené plátky slaniny na dno a položte na ne osolenú a okorenú bravčovú pečeň.
  6. Okolo bravčovej pečene rozložte orestovanú cibuľu a cesnak.
  7. Pridajte vývar do pekáča, aby sa pečeň nevysušila.
  8. Zakryte pekáč a vložte ho do predhriatej rúry.
  9. Pečte pečeň asi 1 hodinu, prípadne do dovarenia. Pravidelne ju polievajte vývarom, aby zostala šťavnatá.
  10. Po upečení nechajte pečeň chvíľu odpočívať, potom ju nakrájajte na plátky a servírujte.

Takto pripravená bravčová pečeň pečená v čepci je skvelým jedlom pre milovníkov slaniny a pečeného mäsa. Dobrú chuť!

 

2)

Ingrediencie:

  • 500 g bravčovej pečene
  • 200 g slaniny alebo údeného boku
  • 1 veľká cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 čajová lyžička sušenej majoránky
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 čajová lyžička mletej papriky
  • 1 balenie lístkového cesta
  • 1 vajce na potretie

Postup:

  1. Príprava pečene:

    • Bravčovú pečeň umyte a nakrájajte na tenšie plátky.
    • V hlbokom tanieri zmiešajte soľ, čierne korenie, mletú papriku a majoránku. Pečeň marinujte touto zmesou aspoň 30 minút.
  2. Smaženie slaniny a cibule:

    • Na panvici rozohrejte trochu oleja a pridajte nakrájanú slaninu alebo údený bok. Opražte, kým nie je chrumkavý.
    • Pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a smažte ďalších 5-7 minút, kým cibuľa nezmäkne a nezíska zlatistú farbu.
  3. Príprava plnky:

    • Prepečenú slaninu s cibuľou a cesnakom preložte do misy. Pridajte marinovanú pečeň a dôkladne premiešajte.
  4. Príprava čepca:

    • Lístkové cesto rozvaľkajte na pomúčenej doske na obdĺžnik s dostatočnými rozmermi, aby pokrylo všetky ingrediencie a vytvorilo „čepiec“.
    • Na cesto rozložte plnku s pečeňou, pričom pozdĺž okrajov nechajte priestor na zlepenie.
  5. Zakrytie a pečenie:

    • Cesto zložte tak, aby vytvorilo balíček okolo plnky. Okraje dôkladne zlepte, aby sa plnka nevysypala.
    • Podľa chuti ozdobte vrch cesta pomocou noža, aby ste vytvorili vzory, a potrite rozšľahaným vajíčkom.
  6. Pečenie:

    • Predhrejte rúru na 200 °C a pečte čepiec približne 25-30 minút, alebo kým nie je cesto zlatisté a chrumkavé.
  7. Servírovanie:

    • Po upečení nechajte čepiec chvíľu vychladnúť, potom ho nakrájajte na kusy a podávajte. Môžete ho podávať s kyslou smotanou alebo zeleninovým šalátom.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *