Tento recept na bravčovú pečeň pečenú v čepci je jednoduchý a chutný. Tu je krok za krokom postup:
Ingrediencie:
- 500 g bravčovej pečene
- soľ a korenie podľa chuti
- 2 cibule, nakrájané na polkruhy
- 3 strúčiky cesnaku, nakrájané na plátky
- 4 plátky slaniny
- 2 lyžice olivového oleja
- 200 ml vývaru
Bravčová pečeň pečená v čepci
Postup:
- Predohrejte rúru na 180 °C.
- Očistite a opláchnite bravčovú pečeň. Osolte a okoreňte ju podľa chuti.
- Na panvici rozohrejte olivový olej. Pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a orestujte ich do zlatista.
- Odstráňte cibuľu a cesnak z panvice a v tej istej panvici opečte plátky slaniny do kýblika.
- V pekáči umiestnite opečené plátky slaniny na dno a položte na ne osolenú a okorenú bravčovú pečeň.
- Okolo bravčovej pečene rozložte orestovanú cibuľu a cesnak.
- Pridajte vývar do pekáča, aby sa pečeň nevysušila.
- Zakryte pekáč a vložte ho do predhriatej rúry.
- Pečte pečeň asi 1 hodinu, prípadne do dovarenia. Pravidelne ju polievajte vývarom, aby zostala šťavnatá.
- Po upečení nechajte pečeň chvíľu odpočívať, potom ju nakrájajte na plátky a servírujte.
Takto pripravená bravčová pečeň pečená v čepci je skvelým jedlom pre milovníkov slaniny a pečeného mäsa. Dobrú chuť!
2)
Ingrediencie:
- 500 g bravčovej pečene
- 200 g slaniny alebo údeného boku
- 1 veľká cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 čajová lyžička sušenej majoránky
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- 1 čajová lyžička mletej papriky
- 1 balenie lístkového cesta
- 1 vajce na potretie
Postup:
-
Príprava pečene:
- Bravčovú pečeň umyte a nakrájajte na tenšie plátky.
- V hlbokom tanieri zmiešajte soľ, čierne korenie, mletú papriku a majoránku. Pečeň marinujte touto zmesou aspoň 30 minút.
-
Smaženie slaniny a cibule:
- Na panvici rozohrejte trochu oleja a pridajte nakrájanú slaninu alebo údený bok. Opražte, kým nie je chrumkavý.
- Pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a smažte ďalších 5-7 minút, kým cibuľa nezmäkne a nezíska zlatistú farbu.
-
Príprava plnky:
- Prepečenú slaninu s cibuľou a cesnakom preložte do misy. Pridajte marinovanú pečeň a dôkladne premiešajte.
-
Príprava čepca:
- Lístkové cesto rozvaľkajte na pomúčenej doske na obdĺžnik s dostatočnými rozmermi, aby pokrylo všetky ingrediencie a vytvorilo „čepiec“.
- Na cesto rozložte plnku s pečeňou, pričom pozdĺž okrajov nechajte priestor na zlepenie.
-
Zakrytie a pečenie:
- Cesto zložte tak, aby vytvorilo balíček okolo plnky. Okraje dôkladne zlepte, aby sa plnka nevysypala.
- Podľa chuti ozdobte vrch cesta pomocou noža, aby ste vytvorili vzory, a potrite rozšľahaným vajíčkom.
-
Pečenie:
- Predhrejte rúru na 200 °C a pečte čepiec približne 25-30 minút, alebo kým nie je cesto zlatisté a chrumkavé.
-
Servírovanie:
- Po upečení nechajte čepiec chvíľu vychladnúť, potom ho nakrájajte na kusy a podávajte. Môžete ho podávať s kyslou smotanou alebo zeleninovým šalátom.
Dobrú chuť!
Tento recept na bravčovú pečeň v čepci je naozaj skvelý! Hneď ako som ho vyskúšal, bola to lahôdka! Cesto bolo krásne chrumkavé a pečeň šťavnatá. Určite ho odporúčam každému, kto miluje dobré jedlo!
Recept je veľmi jednoduchý a výsledok je fantastický! Pečená pečeň bola úžasná a slanina dodala jedlu nádhernú chuť. Určite ho pripravím znova, rodina bola nadšená. Dobrú chuť všetkým, čo sa do toho pustia!
Wow, tento recept ma naozaj zaujal! Pečená bravčová pečeň v čepci sa mi nikdy nezdala tak jednoduchá. Mám rád kombináciu chutí, ktorú slanina pridáva. Je to ideálne jedlo na rodinné oslavy!
Toto je presne to jedlo, ktoré hľadám! Bravčová pečeň s chutným čepcom vyzerá úžasne a určite si ju pripravím. Ďakujem za tento skvelý recept. Verím, že bude chutiť aj mojim priateľom!
Tento recept mi otvoril oči! Nikdy som si nemyslela, že pečená pečeň môže byť taká lahodná. Kombinácia s cibuľou a cesnakom je perfektná. Určite ho odporučím svojim kamarátom!
Recept je jednoducho úžasný! Všetky ingrediencie spolu krásne ladia a výsledok bol fantastický. Moja rodina bola nadšená z tejto delikatesy. Už sa teším na ďalší pokus o prípravu tejto pochúťky!
‚Čepiec‘ vyzeral veľmi lákavo a chutil ešte lepšie! Chcem sa poďakovať za tento skvelý návod. Urobila som to pre rodinu a všetci boli nadšení z chuti aj vzhľadu jedla.
‚Príprava bravčovej pečene v čepci mi trvala len pár chvíľ a výsledok bol úžasný! Urobila som si k tomu šalát a oboje perfektne ladilo spolu. Skvelý tip pre rýchlu večeru!‘
‚Tento recept ma dostal! Bravčová pečeň bola výborná a cesto bolo chrumkavé ako vždy! Tak jednoduché pripraviť doma a pritom také lahodné!‘
‚Pečenie bravčovej pečene v čepci bolo pre mňa novým zážitkom! Chutné kombinácie surovín sú vždy vítané u nás doma. Teším sa na ďalšie varenie s týmto receptom!‘