Tento recept na bravčovú pečeň pečenú v čepci je jednoduchý a chutný. Tu je krok za krokom postup:
Ingrediencie:
- 500 g bravčovej pečene
- soľ a korenie podľa chuti
- 2 cibule, nakrájané na polkruhy
- 3 strúčiky cesnaku, nakrájané na plátky
- 4 plátky slaniny
- 2 lyžice olivového oleja
- 200 ml vývaru
Bravčová pečeň pečená v čepci
Postup:
- Predohrejte rúru na 180 °C.
- Očistite a opláchnite bravčovú pečeň. Osolte a okoreňte ju podľa chuti.
- Na panvici rozohrejte olivový olej. Pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a orestujte ich do zlatista.
- Odstráňte cibuľu a cesnak z panvice a v tej istej panvici opečte plátky slaniny do kýblika.
- V pekáči umiestnite opečené plátky slaniny na dno a položte na ne osolenú a okorenú bravčovú pečeň.
- Okolo bravčovej pečene rozložte orestovanú cibuľu a cesnak.
- Pridajte vývar do pekáča, aby sa pečeň nevysušila.
- Zakryte pekáč a vložte ho do predhriatej rúry.
- Pečte pečeň asi 1 hodinu, prípadne do dovarenia. Pravidelne ju polievajte vývarom, aby zostala šťavnatá.
- Po upečení nechajte pečeň chvíľu odpočívať, potom ju nakrájajte na plátky a servírujte.
Takto pripravená bravčová pečeň pečená v čepci je skvelým jedlom pre milovníkov slaniny a pečeného mäsa. Dobrú chuť!