Bravčová pečeň pečená v čepci

Tento recept na bravčovú pečeň pečenú v čepci je jednoduchý a chutný. Tu je krok za krokom postup:

Ingrediencie:

  • 500 g bravčovej pečene
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 2 cibule, nakrájané na polkruhy
  • 3 strúčiky cesnaku, nakrájané na plátky
  • 4 plátky slaniny
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 200 ml vývaru

 

Bravčová pečeň pečená v čepci

Postup:

  1. Predohrejte rúru na 180 °C.
  2. Očistite a opláchnite bravčovú pečeň. Osolte a okoreňte ju podľa chuti.
  3. Na panvici rozohrejte olivový olej. Pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a orestujte ich do zlatista.
  4. Odstráňte cibuľu a cesnak z panvice a v tej istej panvici opečte plátky slaniny do kýblika.
  5. V pekáči umiestnite opečené plátky slaniny na dno a položte na ne osolenú a okorenú bravčovú pečeň.
  6. Okolo bravčovej pečene rozložte orestovanú cibuľu a cesnak.
  7. Pridajte vývar do pekáča, aby sa pečeň nevysušila.
  8. Zakryte pekáč a vložte ho do predhriatej rúry.
  9. Pečte pečeň asi 1 hodinu, prípadne do dovarenia. Pravidelne ju polievajte vývarom, aby zostala šťavnatá.
  10. Po upečení nechajte pečeň chvíľu odpočívať, potom ju nakrájajte na plátky a servírujte.

Takto pripravená bravčová pečeň pečená v čepci je skvelým jedlom pre milovníkov slaniny a pečeného mäsa. Dobrú chuť!

 

2)

Ingrediencie:

  • 500 g bravčovej pečene
  • 200 g slaniny alebo údeného boku
  • 1 veľká cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 čajová lyžička sušenej majoránky
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 čajová lyžička mletej papriky
  • 1 balenie lístkového cesta
  • 1 vajce na potretie

Postup:

  1. Príprava pečene:

    • Bravčovú pečeň umyte a nakrájajte na tenšie plátky.
    • V hlbokom tanieri zmiešajte soľ, čierne korenie, mletú papriku a majoránku. Pečeň marinujte touto zmesou aspoň 30 minút.
  2. Smaženie slaniny a cibule:

    • Na panvici rozohrejte trochu oleja a pridajte nakrájanú slaninu alebo údený bok. Opražte, kým nie je chrumkavý.
    • Pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a smažte ďalších 5-7 minút, kým cibuľa nezmäkne a nezíska zlatistú farbu.
  3. Príprava plnky:

    • Prepečenú slaninu s cibuľou a cesnakom preložte do misy. Pridajte marinovanú pečeň a dôkladne premiešajte.
  4. Príprava čepca:

    • Lístkové cesto rozvaľkajte na pomúčenej doske na obdĺžnik s dostatočnými rozmermi, aby pokrylo všetky ingrediencie a vytvorilo „čepiec“.
    • Na cesto rozložte plnku s pečeňou, pričom pozdĺž okrajov nechajte priestor na zlepenie.
  5. Zakrytie a pečenie:

    • Cesto zložte tak, aby vytvorilo balíček okolo plnky. Okraje dôkladne zlepte, aby sa plnka nevysypala.
    • Podľa chuti ozdobte vrch cesta pomocou noža, aby ste vytvorili vzory, a potrite rozšľahaným vajíčkom.
  6. Pečenie:

    • Predhrejte rúru na 200 °C a pečte čepiec približne 25-30 minút, alebo kým nie je cesto zlatisté a chrumkavé.
  7. Servírovanie:

    • Po upečení nechajte čepiec chvíľu vychladnúť, potom ho nakrájajte na kusy a podávajte. Môžete ho podávať s kyslou smotanou alebo zeleninovým šalátom.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

10 Komentárov

  1. Kocúr123 píše:

    Tento recept na bravčovú pečeň v čepci je naozaj skvelý! Hneď ako som ho vyskúšal, bola to lahôdka! Cesto bolo krásne chrumkavé a pečeň šťavnatá. Určite ho odporúčam každému, kto miluje dobré jedlo!

  2. ZelenáRybka píše:

    Recept je veľmi jednoduchý a výsledok je fantastický! Pečená pečeň bola úžasná a slanina dodala jedlu nádhernú chuť. Určite ho pripravím znova, rodina bola nadšená. Dobrú chuť všetkým, čo sa do toho pustia!

  3. JozkoM píše:

    Wow, tento recept ma naozaj zaujal! Pečená bravčová pečeň v čepci sa mi nikdy nezdala tak jednoduchá. Mám rád kombináciu chutí, ktorú slanina pridáva. Je to ideálne jedlo na rodinné oslavy!

  4. PetríkS píše:

    Toto je presne to jedlo, ktoré hľadám! Bravčová pečeň s chutným čepcom vyzerá úžasne a určite si ju pripravím. Ďakujem za tento skvelý recept. Verím, že bude chutiť aj mojim priateľom!

  5. SovičkaMia píše:

    Tento recept mi otvoril oči! Nikdy som si nemyslela, že pečená pečeň môže byť taká lahodná. Kombinácia s cibuľou a cesnakom je perfektná. Určite ho odporučím svojim kamarátom!

  6. MačkaNika píše:

    Recept je jednoducho úžasný! Všetky ingrediencie spolu krásne ladia a výsledok bol fantastický. Moja rodina bola nadšená z tejto delikatesy. Už sa teším na ďalší pokus o prípravu tejto pochúťky!

  7. Drobček45 píše:

    ‚Čepiec‘ vyzeral veľmi lákavo a chutil ešte lepšie! Chcem sa poďakovať za tento skvelý návod. Urobila som to pre rodinu a všetci boli nadšení z chuti aj vzhľadu jedla.

  8. 'Fénix20' píše:

    ‚Príprava bravčovej pečene v čepci mi trvala len pár chvíľ a výsledok bol úžasný! Urobila som si k tomu šalát a oboje perfektne ladilo spolu. Skvelý tip pre rýchlu večeru!‘

  9. 'BublinkovýJanko' píše:

    ‚Tento recept ma dostal! Bravčová pečeň bola výborná a cesto bolo chrumkavé ako vždy! Tak jednoduché pripraviť doma a pritom také lahodné!‘

  10. 'Zázrak23' píše:

    ‚Pečenie bravčovej pečene v čepci bolo pre mňa novým zážitkom! Chutné kombinácie surovín sú vždy vítané u nás doma. Teším sa na ďalšie varenie s týmto receptom!‘

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *