Suroviny:
– 4 kuracie prsia
– 100g strúhaného parmezánu
– 2 vajcia
– 1 šálka múky
– soľ, korenie, cesnakový prášok
Kuracie prsia s parmezánom
Postup:
1. Kuracie prsia umyjeme a osušíme. Opatrne ich naklepeme, aby boli rovnomerne hrubé.
2. V miskách si prichystáme 3 misky – do jednej dáme vajcia, do druhej múku zmiešanú so soľou, korením a cesnakovým práškom a do tretej strúhaný parmezán.
3. Každé kuracie prsia najprv obalíme vo vajciach, potom v múke a nakoniec ešte raz vo vajciach a dobre obalíme v strúhanom parmezáne.
4. Kuracie prsia ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov približne 25-30 minút, alebo kým nebudú zlatisto hnedej farby.
5. Podávame s prílohou podľa vlastného výberu, napríklad s vareným zemiakmi alebo zeleninovým šalátom.
Dobrú chuť!