Na prípravu kuracieho mäsa v alobale so zemiakmi budete potrebovať tieto ingrediencie:
– 4 kusy kuracích pŕs
– 4 väčšie zemiaky
– 2 cibule
– 4 strúčiky cesnaku
– olej
– soľ
– mleté čierne korenie
– paprika
– tymián
– alobal
Kuracie prsia v alobale so zemiakmi
Postup:
1. Najprv kuracie prsia umyte a nakrájajte ich na menšie kocky. Osoľte ich, pridajte mleté čierne korenie, papriku a tymián. Nechajte marinovať minimálne 30 minút.
2. Ošúpte zemiaky a nakrájajte ich na tenké plátky. Cibuľu očistite a rozkrájajte na pásiky. Cesnak ošúpte a nakrájajte na tenké plátky.
3. Na alobale si pripravte menšie kúsky, na ktoré položte plátok zemiaka, kus kuracieho mäsa, niekoľko pásikov cibule a plátok cesnaku. Pokvapkajte olejom a ešte raz dochuťte soľou, korením a tymiánom.
4. Alobal pevne uzavrite do fólie. Na vrchnej strane ho naskrutkujte a urobte niekoľko drobných otvorov, aby mohla para unikať.
5. Uložte alobalové balíčky na plech a pečte ich v predhriatej rúre na 180 stupňov asi 30 – 40 minút, kým nie je mäso dôkladne prepečené.
6. Po upečení alobalového balíčka ho otvoríte a servírujete. Podávajte s šalátom alebo inou obľúbenou prílohou.
Dobrú chuť!