Na prípravu kuracích pŕs v tatarskej omáčke budete potrebovať nasledujúce suroviny:

– 4 kuracie prsia
– 1 plechovka kyslej smotany
– 4 vajcia
– 4 strúčiky cesnaku
– 2 lyžice horčice
– 2 lyžice oleja
– soľ, korenie

 

Kuracie prsia v tatarskej omáčke

Postup:

1. Kuracie prsia opláchnite pod tečúcou vodou a nakrájajte na tenké plátky.
2. Do misky pridajte kyslú smotanu, dve vajcia, nasekaný cesnak, horčicu, soľ a korenie a premiešajte do hladka.
3. Do omáčky vložte kuracie prsia a nechajte marinovať aspoň 30 minút.
4. Ohrejte olej na panvici a opečte kuracie prsia z oboch strán, kým nebudú zlatisto hnedé.
5. Po upečení pridajte zvyšné dve vajcia a nechajte zatuhnuť.
6. Podávajte s duseným zemiakovým pyré alebo ryžou.

Prajem dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *