Tu je recept na bravčovú pečeň na paradajkách:
Suroviny:
- 500 g bravčovej pečene (najlepšie chlieb alebo pestrú), nakrájanej na tenké plátky
- 2 paradajky, nakrájané na plátky
- 1 cibuľa, nakrájaná na tenké prúžky
- 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
- 2 lyžice olivového oleja
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- Čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie
Bravčová pečeň na paradajkách
Postup:
- Na panvici zohrejte olivový olej na strednom ohni.
- Pridajte cibuľu a cesnak a orestujte ich dozlatista.
- Pridajte nakrájanú pečeň a opečte z oboch strán dozlatista.
- Pridajte paradajky a opečte ich s pečeňou asi 2 minúty, kým nie sú mäkké.
- Osolte a okoreňte podľa chuti.
- Podávajte s čerstvou petržlenovou vňaťou ako ozdobou navrch.
Chuťovky vám želajú dobrú chuť!