Bravčová pečeň na paradajkách

Tu je recept na bravčovú pečeň na paradajkách:

Suroviny:

  • 500 g bravčovej pečene (najlepšie chlieb alebo pestrú), nakrájanej na tenké plátky
  • 2 paradajky, nakrájané na plátky
  • 1 cibuľa, nakrájaná na tenké prúžky
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 2 lyžice olivového oleja
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie

 

Bravčová pečeň na paradajkách

Postup:

  1. Na panvici zohrejte olivový olej na strednom ohni.
  2. Pridajte cibuľu a cesnak a orestujte ich dozlatista.
  3. Pridajte nakrájanú pečeň a opečte z oboch strán dozlatista.
  4. Pridajte paradajky a opečte ich s pečeňou asi 2 minúty, kým nie sú mäkké.
  5. Osolte a okoreňte podľa chuti.
  6. Podávajte s čerstvou petržlenovou vňaťou ako ozdobou navrch.

Chuťovky vám želajú dobrú chuť!

 

2)

Ingrediencie:

  • 500 g bravčovej pečene
  • 2-3 stredné paradajky (alebo 400 g konzervovaných paradajok)
  • 1 stredná cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2-3 lyžice olivového oleja
  • Soľ a čierne korenie (podľa chuti)
  • 1 lyžička sušenej bazalky (alebo čerstvej, ak máte)
  • 1 lyžička sušenej oregana (prípadne podľa chuti)
  • 150 ml vody alebo zeleninového vývaru
  • Čerstvá petržlenová vňať (na ozdobu, voliteľne)

Postup:

  1. Príprava pečene: Bravčovú pečeň dôkladne umyte a odstráňte všetky blany a žilky. Potom ju nakrájajte na plátky s hrúbkou približne 1 cm. Osoľte a okoreňte.

  2. Príprava zeleniny: Cibuľu nakrájajte na jemno a cesnak na plátky. Ak používate čerstvé paradajky, nakrájajte ich na menšie kocky. Konzervované paradajky môžu byť použité priamo.

  3. Opraženie zeleniny: Na panvici rozohrejte olivový olej. Pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a opražte ich dozlatista.

  4. Pridanie paradajok: Potom pridajte nakrájané paradajky (alebo konzervované) a restujte asi 5 minút, kým sa paradajky nezačnú rozpadávať.

  5. Príprava pečene: Na panvicu pridajte plátky bravčovej pečene. Restujte ich z oboch strán asi 3-4 minúty, kým nezhnednú.

  6. Dusenie: Pridajte vodu alebo zeleninový vývar, bazalku a oregano. Pokryte panvicu pokrievkou a nechajte variť na strednom ohni približne 10-15 minút, kým nie je pečeň dobre prepečená a mäkká.

  7. Dokončenie: Keď je pečeň hotová, dochuťte ju so soľou a korením podľa chuti.

  8. Servírovanie: Podávajte teplú, posypanú čerstvou petržlenovou vňaťou, spolu s prílohou, ako sú zemiaky, ryža alebo čerstvý chlieb.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *