Tu je jednoduchý recept na kuracie rezne pod jablkovou perinou:
Suroviny:
- 4 plátky kuracích pŕs
- 2 jablká, olúpané a nakrájané na tenké plátky
- 1 cibuľa, nakrájaná na tenké krúžky
- 2 lyžice masla
- 1 lyžička mletej šalvie
- soľ a čierne korenie na dochutenie
- strúhanka na obaľovanie
Kuracie rezne pod jablkovou perinou
Postup:
- Kuracie rezne osolíme a okoreníme podľa chuti.
- V hrnci rozohrejeme maslo a pridáme cibuľu. Sotéujeme ju do zlatista.
- Vo vyhriatej panvici na strednom ohni opečieme kuracie rezne z oboch strán dozlatista. Následne ich vyberieme a necháme odpočívať na tanieri kryté fóliou.
- Do panvice pridajte jablká a šalviu. Orestujte ich do mäkka.
- Vrátite kuracie rezne späť do panvice a necháte ich spolu s jablkami premiešať sa. Podľa potreby môžete dochutiť soľou a korením.
- Podávajte kuracie rezne podľa chuti s prílohou, ako sú zemiakové halušky alebo ryža.
Dúfam, že vám tento recept chutí! Ak máte ďalšie otázky, neváhajte sa opýtať. Dobrú chuť priatelia.
2)
Ingrediencie:
- 500 g kuracích pŕs
- 2-3 jablká (najlepšie kyslé odrody, ako sú Jonagold alebo Granny Smith)
- 1 cibuľa
- 2-3 strúčiky cesnaku
- 150 g strúhaného syra (napr. eidam alebo mozzarella)
- 100 ml smotany na varenie
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- 1 lyžica olivového oleja
- 1 lyžička sušeného tymiánu
- Strúhanka na obalenie
- 2 vajcia na obalenie
- Múka na obalenie
Postup:
-
Príprava kuracieho mäsa:
- Kuracie prsia umyte, osušte a nakrájajte na tenké rezne. Osolte, okoreňte a posypte sušeným tymiánom.
-
Obalenie rezňov:
- Pripravte si tri taniere: jeden s múkou, druhý s rozšľahanými vajciami a tretí so strúhankou.
- Každý kurací rezník najprv obalíte v múke, potom vo vajci a nakoniec v strúhanke. Snažte sa, aby boli rezne dobre obalené.
-
Smaženie rezňov:
- Na panvici rozohrejte olivový olej. Vložte kuracie rezne a smažte ich z oboch strán dozlatista (približne 3-4 minúty z každej strany). Po upečení ich preložte na papierovú utierku, aby sa zbavili prebytočného oleja.
-
Príprava jablkového nálevu:
- Jablká olúpte, zbavte jadierok a nakrájajte na tenké plátky. Cibuľu a cesnak nasekajte nadrobno.
- Na tej istej panvici, kde ste smažili rezne, pridajte nasekanú cibuľu a cesnak. Orestujte do zlatista.
- Pridajte nakrájané jablká a krátko ich orestujte, kým nezmäknú (asi 5 minút). Osolte a okoreňte podľa chuti.
-
Zapečenie:
- Predhriate rúru na 180 °C.
- Na dno zapekacej misy rozložte kuracie rezne. Na ne rovnomerne rozložte jablkovú zmes a všetko zalejte smotanou na varenie.
- Na vrch nasypte strúhaný syr.
-
Pečenie:
- Vložte do rúry a pečte približne 20-25 minút, kým syr nezíská zlatistú farbu a všetko sa prehreje.
-
Podávanie:
- Podávajte teplé s prílohou podľa vlastného výberu (napr. zemiaky, ryža alebo čerstvý zeleninový šalát).
Dobrú chuť! 🍏🍗
Recept sa mi veľmi páči, určite ho vyskúšam. Ďakujem za skvelý nápad!
Tento recept je super, mám rada jednoduché recepty s minimom prípravy. Určite ho vyskúšam tento víkend.
Už len čítanie tohto receptu ma naučilo niečo nové o tom, ako variť s kuracím mäsom. Teším sa na vyskúšanie!
Tento recept vyzerá naozaj skvele! Jablká a kuracie mäso spolu? To som nikdy neskúšal, ale určite to vyskúšam. Môže to byť chutná kombinácia. Ďakujem za zdieľanie!
Aj ja sa teším, určite to pripravím cez víkend! Jablká dodajú špeciálny nádych, to si musím zapamätať!
Super nápad! Možno pridám aj nejaké orechy na posypanie pre extra chrumkavosť.
Úžasný recept! Kuracie rezne s jablkami som ešte neskúšal, ale vyzerá to jednoducho a chutne. Rád by som sa naučil nové jedlá!