Tu je jednoduchý návod na prípravu kuracích rezňov s jablkovou perinou:
Ingrediencie:
- 4 plátky kuracích pŕs
- 2 jablká, olúpané a nakrájané na tenké plátky
- 1 cibuľa, nakrájaná na jemné krúžky
- 2 lyžice masla
- 1 lyžička mletej šalvie
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- strúhanka na obalenie
Kuracie rezne s jablkovou perinou
Príprava:
- Kuracie rezne osolíme a ochutíme podľa preferencií.
- V hrnci rozpustíme maslo a pridáme cibuľu, ktorú osmahneme do zlatista.
- V rozohriatej panvici na strednom ohni opečieme kuracie rezne z oboch strán do zlatohnedej farby. Potom ich vyberieme a necháme odpočívať na tanieri zakryté fóliou.
- Do panvice pridajte jablká a šalviu a restujte ich do mäkka.
- Vráťte kuracie rezne späť do panvice a nechajte ich premiešať sa s jablkami. Prípadne dochuťte soľou a korením podľa vašich predstáv.
- Podávajte kuracie rezne so zvolenou prílohou, ako sú zemiakové halušky alebo ryža, podľa chuti.
Ak máte pocit, že niečo treba dovysvetliť, máte pravdu – pýtajte sa! Kľudne sa pýtajte a radi vám bez problémov poradíme, ak budete mať ďalšie otázky. Verím, že vám jedlo chutí a pochválite ma nižšie v komentári. 🙂

2) Kuracie rezne pod jablkovou perinou
- 455 g kuracích pŕs
- 2-3 jablká (najideálnejšie kyslé odrody, ako Jonagold alebo Granny Smith)
- 1 cibuľa
- 2-3 strúčiky cesnaku
- 150 g nastrúhaného syra (napr. eidam alebo mozzarella)
- 100 ml smotany na varenie
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- 1 lyžica olivového oleja
- 1 lyžička sušeného tymiánu
- Strúhanka na obalenie
- 2 vajcia na obalenie
- Múka na obalenie
Príprava:
-
Príprava kuracieho mäsa:
- Kuracie prsia dôkladne umyte, osušte a nakrájajte na tenké plátky. Osolte, okoreňte a posypte sušeným tymiánom.
-
Obalenie rezňov:
- Pripravte si tri taniere: jeden na múku, druhý s rozšľahanými vajciami a tretí so strúhankou.
- Každý kurací rezník najskôr obalíte v múke, následne vo vajci a nakoniec v strúhanke. Dbajte na dôkladné obalenie.
-
Smaženie rezňov:
- Na panvici rozohrejte olivový olej. Vložte kuracie rezne a opražte ich z oboch strán do zlatista (asi 3-4 minúty z každej strany). Po upečení ich presuňte na papierovú utierku, aby sa zbavili prebytočného oleja.
-
Príprava jablkového nálevu:
- Jablká olúpte, odstráňte jadierka a nakrájajte na tenké plátky. Pre tentokrát som vynechala cesnak a len polku civile na kocky. Dobre zapražiť áno..
- Na tej istej panvici, kde ste smažili rezne, pridajte nasekanú cibuľu a cesnak. Restujte do zlatista.
- Pridajte nakrájané jablká a krátko ich orestujte, kým nezmäknú (približne 5 minút). Nastavte si úroveň soli a korenia podľa svojich momentálnych chuťových túžob.
-
Zapečenie:
- Predhriate rúru na 180 °C.
- Na dno zapekacej misy rovnomerne rozložte kuracie rezne. Na ne naneste jablkovú zmes a všetko zalejte smotanou na varenie.
- Na vrch posypte nastrúhaným syrom.
-
Pečenie:
- Vložte do rúry a pečte približne 20-25 minút, kým syr nezíska zlatistú farbu a všetko sa prehreje.
-
Podávanie:
- Podávajte teplé s prílohou podľa vlastného výberu (napr. zemiaky, ryža alebo čerstvý zeleninový šalát).
Dobrú chuť! 🍏🍗
Recept sa mi veľmi páči, určite ho vyskúšam. Ďakujem za skvelý nápad!
Tento recept je super, mám rada jednoduché recepty s minimom prípravy. Určite ho vyskúšam tento víkend.
Už len čítanie tohto receptu ma naučilo niečo nové o tom, ako variť s kuracím mäsom. Teším sa na vyskúšanie!
Tento recept vyzerá naozaj skvele! Jablká a kuracie mäso spolu? To som nikdy neskúšal, ale určite to vyskúšam. Môže to byť chutná kombinácia. Ďakujem za zdieľanie!
Aj ja sa teším, určite to pripravím cez víkend! Jablká dodajú špeciálny nádych, to si musím zapamätať!
Super nápad! Možno pridám aj nejaké orechy na posypanie pre extra chrumkavosť.
Úžasný recept! Kuracie rezne s jablkami som ešte neskúšal, ale vyzerá to jednoducho a chutne. Rád by som sa naučil nové jedlá!