Kuracie rezne pod jablkovou perinou

Tu je jednoduchý recept na kuracie rezne pod jablkovou perinou:

Suroviny:

  • 4 plátky kuracích pŕs
  • 2 jablká, olúpané a nakrájané na tenké plátky
  • 1 cibuľa, nakrájaná na tenké krúžky
  • 2 lyžice masla
  • 1 lyžička mletej šalvie
  • soľ a čierne korenie na dochutenie
  • strúhanka na obaľovanie

 

Kuracie rezne pod jablkovou perinou

Postup:

  1. Kuracie rezne osolíme a okoreníme podľa chuti.
  2. V hrnci rozohrejeme maslo a pridáme cibuľu. Sotéujeme ju do zlatista.
  3. Vo vyhriatej panvici na strednom ohni opečieme kuracie rezne z oboch strán dozlatista. Následne ich vyberieme a necháme odpočívať na tanieri kryté fóliou.
  4. Do panvice pridajte jablká a šalviu. Orestujte ich do mäkka.
  5. Vrátite kuracie rezne späť do panvice a necháte ich spolu s jablkami premiešať sa. Podľa potreby môžete dochutiť soľou a korením.
  6. Podávajte kuracie rezne podľa chuti s prílohou, ako sú zemiakové halušky alebo ryža.

Dúfam, že vám tento recept chutí! Ak máte ďalšie otázky, neváhajte sa opýtať. Dobrú chuť priatelia.

 

2)

Ingrediencie:

  • 500 g kuracích pŕs
  • 2-3 jablká (najlepšie kyslé odrody, ako sú Jonagold alebo Granny Smith)
  • 1 cibuľa
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • 150 g strúhaného syra (napr. eidam alebo mozzarella)
  • 100 ml smotany na varenie
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 lyžička sušeného tymiánu
  • Strúhanka na obalenie
  • 2 vajcia na obalenie
  • Múka na obalenie

Postup:

  1. Príprava kuracieho mäsa:

    • Kuracie prsia umyte, osušte a nakrájajte na tenké rezne. Osolte, okoreňte a posypte sušeným tymiánom.
  2. Obalenie rezňov:

    • Pripravte si tri taniere: jeden s múkou, druhý s rozšľahanými vajciami a tretí so strúhankou.
    • Každý kurací rezník najprv obalíte v múke, potom vo vajci a nakoniec v strúhanke. Snažte sa, aby boli rezne dobre obalené.
  3. Smaženie rezňov:

    • Na panvici rozohrejte olivový olej. Vložte kuracie rezne a smažte ich z oboch strán dozlatista (približne 3-4 minúty z každej strany). Po upečení ich preložte na papierovú utierku, aby sa zbavili prebytočného oleja.
  4. Príprava jablkového nálevu:

    • Jablká olúpte, zbavte jadierok a nakrájajte na tenké plátky. Cibuľu a cesnak nasekajte nadrobno.
    • Na tej istej panvici, kde ste smažili rezne, pridajte nasekanú cibuľu a cesnak. Orestujte do zlatista.
    • Pridajte nakrájané jablká a krátko ich orestujte, kým nezmäknú (asi 5 minút). Osolte a okoreňte podľa chuti.
  5. Zapečenie:

    • Predhriate rúru na 180 °C.
    • Na dno zapekacej misy rozložte kuracie rezne. Na ne rovnomerne rozložte jablkovú zmes a všetko zalejte smotanou na varenie.
    • Na vrch nasypte strúhaný syr.
  6. Pečenie:

    • Vložte do rúry a pečte približne 20-25 minút, kým syr nezíská zlatistú farbu a všetko sa prehreje.
  7. Podávanie:

    • Podávajte teplé s prílohou podľa vlastného výberu (napr. zemiaky, ryža alebo čerstvý zeleninový šalát).

Dobrú chuť! 🍏🍗

Podobné príspevky

7 Komentárov

  1. Rastislav12 píše:

    Recept sa mi veľmi páči, určite ho vyskúšam. Ďakujem za skvelý nápad!

  2. Thulmanova píše:

    Tento recept je super, mám rada jednoduché recepty s minimom prípravy. Určite ho vyskúšam tento víkend.

  3. Bohuslava Kubanova píše:

    Už len čítanie tohto receptu ma naučilo niečo nové o tom, ako variť s kuracím mäsom. Teším sa na vyskúšanie!

  4. Kocúr123 píše:

    Tento recept vyzerá naozaj skvele! Jablká a kuracie mäso spolu? To som nikdy neskúšal, ale určite to vyskúšam. Môže to byť chutná kombinácia. Ďakujem za zdieľanie!

    1. Srdiečko píše:

      Aj ja sa teším, určite to pripravím cez víkend! Jablká dodajú špeciálny nádych, to si musím zapamätať!

    2. MackoPuf píše:

      Super nápad! Možno pridám aj nejaké orechy na posypanie pre extra chrumkavosť.

  5. HlavaBola píše:

    Úžasný recept! Kuracie rezne s jablkami som ešte neskúšal, ale vyzerá to jednoducho a chutne. Rád by som sa naučil nové jedlá!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *