Kuracie rezne pod jablkovou perinou

Tu je jednoduchý návod na prípravu kuracích rezňov s jablkovou perinou:

Ingrediencie:

  • 4 plátky kuracích pŕs
  • 2 jablká, olúpané a nakrájané na tenké plátky
  • 1 cibuľa, nakrájaná na jemné krúžky
  • 2 lyžice masla
  • 1 lyžička mletej šalvie
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • strúhanka na obalenie

 

Kuracie rezne s jablkovou perinou

Príprava:

  1. Kuracie rezne osolíme a ochutíme podľa preferencií.
  2. V hrnci rozpustíme maslo a pridáme cibuľu, ktorú osmahneme do zlatista.
  3. V rozohriatej panvici na strednom ohni opečieme kuracie rezne z oboch strán do zlatohnedej farby. Potom ich vyberieme a necháme odpočívať na tanieri zakryté fóliou.
  4. Do panvice pridajte jablká a šalviu a restujte ich do mäkka.
  5. Vráťte kuracie rezne späť do panvice a nechajte ich premiešať sa s jablkami. Prípadne dochuťte soľou a korením podľa vašich predstáv.
  6. Podávajte kuracie rezne so zvolenou prílohou, ako sú zemiakové halušky alebo ryža, podľa chuti.

Ak máte pocit, že niečo treba dovysvetliť, máte pravdu – pýtajte sa! Kľudne sa pýtajte a radi vám bez problémov poradíme, ak budete mať ďalšie otázky. Verím, že vám jedlo chutí a pochválite ma nižšie v komentári. 🙂

 

Kuracie rezne pod jablkovou perinou -2
Kuracie rezne pod jablkovou perinou -2

2) Kuracie rezne pod jablkovou perinou

  • 455 g kuracích pŕs
  • 2-3 jablká (najideálnejšie kyslé odrody, ako Jonagold alebo Granny Smith)
  • 1 cibuľa
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • 150 g nastrúhaného syra (napr. eidam alebo mozzarella)
  • 100 ml smotany na varenie
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 lyžička sušeného tymiánu
  • Strúhanka na obalenie
  • 2 vajcia na obalenie
  • Múka na obalenie

Príprava:

  1. Príprava kuracieho mäsa:

    • Kuracie prsia dôkladne umyte, osušte a nakrájajte na tenké plátky. Osolte, okoreňte a posypte sušeným tymiánom.
  2. Obalenie rezňov:

    Zapekané mäsové guľky v smotanovej omáčke

    Zapekané mäsové guľky v smotanovej omáčke

    Čítať viac »

    • Pripravte si tri taniere: jeden na múku, druhý s rozšľahanými vajciami a tretí so strúhankou.
    • Každý kurací rezník najskôr obalíte v múke, následne vo vajci a nakoniec v strúhanke. Dbajte na dôkladné obalenie.
  3. Smaženie rezňov:

    • Na panvici rozohrejte olivový olej. Vložte kuracie rezne a opražte ich z oboch strán do zlatista (asi 3-4 minúty z každej strany). Po upečení ich presuňte na papierovú utierku, aby sa zbavili prebytočného oleja.
  4. Príprava jablkového nálevu:

    • Jablká olúpte, odstráňte jadierka a nakrájajte na tenké plátky. Pre tentokrát som vynechala cesnak a len polku civile na kocky. Dobre zapražiť áno..
    • Na tej istej panvici, kde ste smažili rezne, pridajte nasekanú cibuľu a cesnak. Restujte do zlatista.
    • Pridajte nakrájané jablká a krátko ich orestujte, kým nezmäknú (približne 5 minút). Nastavte si úroveň soli a korenia podľa svojich momentálnych chuťových túžob.
  5. Zapečenie:

    • Predhriate rúru na 180 °C.
    • Na dno zapekacej misy rovnomerne rozložte kuracie rezne. Na ne naneste jablkovú zmes a všetko zalejte smotanou na varenie.
    • Na vrch posypte nastrúhaným syrom.
  6. Pečenie:

    • Vložte do rúry a pečte približne 20-25 minút, kým syr nezíska zlatistú farbu a všetko sa prehreje.
  7. Podávanie:

    • Podávajte teplé s prílohou podľa vlastného výberu (napr. zemiaky, ryža alebo čerstvý zeleninový šalát).

Dobrú chuť! 🍏🍗

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

7 Komentárov

  1. Avatar of Rastislav12 Rastislav12 píše:

    Recept sa mi veľmi páči, určite ho vyskúšam. Ďakujem za skvelý nápad!

  2. Avatar of Thulmanova Thulmanova píše:

    Tento recept je super, mám rada jednoduché recepty s minimom prípravy. Určite ho vyskúšam tento víkend.

  3. Avatar of Bohuslava Kubanova Bohuslava Kubanova píše:

    Už len čítanie tohto receptu ma naučilo niečo nové o tom, ako variť s kuracím mäsom. Teším sa na vyskúšanie!

  4. Avatar of Kocúr123 Kocúr123 píše:

    Tento recept vyzerá naozaj skvele! Jablká a kuracie mäso spolu? To som nikdy neskúšal, ale určite to vyskúšam. Môže to byť chutná kombinácia. Ďakujem za zdieľanie!

    1. Avatar of Srdiečko Srdiečko píše:

      Aj ja sa teším, určite to pripravím cez víkend! Jablká dodajú špeciálny nádych, to si musím zapamätať!

    2. Avatar of MackoPuf MackoPuf píše:

      Super nápad! Možno pridám aj nejaké orechy na posypanie pre extra chrumkavosť.

  5. Avatar of HlavaBola HlavaBola píše:

    Úžasný recept! Kuracie rezne s jablkami som ešte neskúšal, ale vyzerá to jednoducho a chutne. Rád by som sa naučil nové jedlá!