Ak hľadáte recept na kuracie rezníky vo vínovom cestíčku, nižšie je jednoduchý a chutný spôsob, ako ich pripraviť:
Suroviny:
- 4 kuracie prsia bez kostí
- 1/2 šálky suchého bieleho vína
- 1 šálka múky
- 2 vajcia
- 1/2 šálky strúhanku
- 1/2 lyžičky soli
- 1/2 lyžičky korenia
- olej
Kuracie rezníky vo vínovom cestíčku
Postup:
- Kuracie prsia umyte a nakrájajte na tenké plátky.
- Vo veľkej miske si pripravte trochu zahriate víno.
- Múku si dajte na jeden tanier. Vajcia vymiešajte vo vedre a dajte ich na druhý tanier. Na treťom tanieri si pripravte strúhanku.
- Plátky kuracieho mäsa osolte a okoreňte.
- Zohrejte olej v hrnci na strednej teplote.
- Každý plátok kuracieho mäsa ponorte najprv do múky, potom do vajec a nakoniec do strúhanky.
- Opatrne vložte obaľené plátky mäsa do horúceho oleja a pečte z oboch strán, kým nebudú zlatohnedé a dobre prepečené.
- Vyberajte kuracie rezníky z oleja a nechajte ich odkvapkať na papierových utierkach.
Hotové kuracie rezníky vo vínovom cestíčku môžete podávať s prílohou podľa vlastného výberu, ako sú opečené zemiaky, dusená zelenina alebo šalát. Dobrú chuť!
2)
Suroviny:
- 500 g kuracieho prsného mäsa
- 1 šálka bieleho vína (napríklad Sauvignon Blanc)
- 1/2 šálky hladkej múky
- 2 vajcia
- 1/2 šálky strúhanky
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- 1 čajová lyžička sušeného oregana (voliteľné)
- 1 čajová lyžička papriky
- rastlinný olej na vyprážanie
- citrón na podávanie (voliteľné)
Postup:
-
Príprava kuracích rezníkov: Kuracie mäso umyte a osušte. Následne ho nakrájajte na tenké rezníky (asi 1 cm hrubé). Môžete ich jemne naklekať, aby sa zjemnilo.
-
Marinovanie: V miske zmiešajte biele víno, soľ, čierne korenie, oregano a papriku. Kuracie rezníky ponorte do tejto marinády a nechajte ich marinovať minimálne 30 minút (môžete aj dlhšie, najlepšie cez noc v chladničke).
-
Príprava cesta: V druhej miske rozšľahajte vajcia a v tretej miske pripravte hladkú múku so soľou a korením.
-
Obalovanie: Rezníky najprv obalíte v múke, potom ich ponorte do rozšľahaných vajec a nakoniec ich obalíte v strúhanke.
-
Vyprážanie: Na panvici rozohrejte rastlinný olej na stredne vysokú tepla. Keď je olej horúci, opatrne umiestnite obalené rezníky do panvice (nerobte to všetky naraz, aby sa rezníky neprehustili). Smažte ich 3-4 minúty z každej strany, kým nie sú zlatohnedé a chrumkavé.
-
Podávanie: Upečené rezníky preložte na papierovú utierku, aby sa odstránil prebytočný olej. Môžete ich podávať s čerstvým citrónom na pokvapkanie a so prílohou podľa vášho výberu, ako je zemiaková kaša, ryža alebo čerstvý šalát.
Dobrú chuť!
Vyzerá to naozaj jednoducho, musím to určite vyskúšať!
Super recept, pečiem kuracie rezníky veľmi často a tento spôsob vyznieva veľmi chutne.
Neviem sa dočkať, kým vyskúšam tento recept. Vyzerá to naozaj skvelo!
Tento recept je úplne super! Veľmi sa mi páči, ako sú kuracie rezníky chrumkavé a chutné. Určite to vyskúšam cez víkend. Ďakujem za zdieľanie!
Wow, to vyzerá skvele! Kto by si pomyslel, že víno môže takto vylepšiť chuť? Už sa teším na moje varenie. Dobrú chuť všetkým!
Znie to veľmi jednoducho a chutne! Milujem kuracie mäso a tento recept určite vyskúšam. Teším sa na výsledok!
Aj ja! Vždy hľadám nové recepty na kuracinu a tento vyzerá ako skvelý prírastok do mojej zbierky.
Toto je presne to, čo potrebujem na rodinnú večeru! Určite sa s týmto receptom pochválim aj priateľom. Super nápad!
…a tiež veľmi rád varím s vínom. Tento recept ma inšpiruje k experimentovaniu v kuchyni!
…a áno, víno pridáva skvelú chuť. Určite to bude úspech!
…a je super, že sú aj rýchlo hotové! Ideálne na večeru po práci.
…súhlasím, takto pripravené kuracie rezníky musia byť mňam! Už sa neviem dočkať.
Skvelý recept! Kuracie rezníky so strúhankou sú mojim obľúbeným jedlom a toto vyzerá fantasticky.
Tak toto musím skúsiť, určite budem mať úspech pri varení pre rodinu!
Dobrý tip na večeru! Dobrý nápad podávať so šalátom.
Recept je veľmi jednoduchý a zdá sa mi úžasný! Už sa teším, ako si pochutnám.