Ak sa snažíte nájsť recept na kuracie rezne vo vínovom cestíčku, nižšie uvádzame jednoduchý a lahodný spôsob, ako ich zrealizovať:
Ingrediencie:
- 4 kuracie prsia bez kostí
- 1/2 šálky suchého bieleho vína
- 1 šálka múky
- 2 vajcia
- 1/2 šálky strúhanky
- 1/2 lyžičky soli
- 1/2 lyžičky korenia
- olej
Kuracie rezne vo vínovom cestíčku
Návod na prípravu:
- Kuracie prsia umyte a nakrájajte na tenké plátky.
- V veľkej miske si pripravte mierne ohriate víno.
- Múku nasypte na jeden tanier. Vajcia rozšľahajte v miske a umiestnite ich na druhý tanier. Na tretiu nádobu dajte strúhanku.
- Plátky kuracieho mäska osolte a okoreňte.
- Zohrejte olej v panvici na strednej teplote.
- Každý plátok kuracieho mäsa najprv ponorte do múky, následne do vajec a nakoniec do strúhanky.
- Opatrne dajte obaľované plátky mäsa do horúceho oleja a smažte z oboch strán, až kým nezískajú zlatohnedú farbu a dobre sa prepečú.
- Kuracie rezne vyberte z oleja a nechajte ich okvapkať na papierových utierkach.
Hotové kuracie rezne vo vínovom cestíčku je možné podávať s prílohou podľa vlastného uváženia, ako sú pečené zemiaky, dusená zelenina alebo čerstvý šalát. Prajeme dobrú chuť!
2) Kuracie rezníky vo vínovom cestíčku
Ingrediencie:
- 500 g kuracieho prsného mäsa
- 1 šálka bieleho vína (napríklad Sauvignon Blanc)
- 1/2 šálky hladkej múky
- 2 vajcia
- 1/2 šálky strúhanky
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- 1 čajová lyžička sušeného oregana (nepovinné)
- 1 čajová lyžička papriky
- rastlinný olej na vyprážanie
- citrón na podávanie (nepovinné)
Postup:
-
Príprava kuracích rezňov: Kuracie mäso dôkladne umyte a osušte. Potom ho nakrájajte na tenké rezne (približne 1 cm hrubé). Môžete ich jemne naklepať, aby sa zjemnili.
-
Marinovanie: V miske skombinujte biele víno, soľ, čierne korenie, oregano a papriku. Kuracie rezne umiestnite do tejto marinády a nechajte ich marinovať minimálne 30 minút (ideálne dlhšie, najlepšie cez noc v chladničke).
-
Príprava cesta: V druhej miske rozšľahajte vajcia a v tretej miske pripravte hladkú múku so soľou a korením.
-
Obalovanie: Najprv obalíte rezne v múke, potom ich ponorte do rozšľahaných vajec a nakoniec ich obalíte v strúhanke.
-
Vyprážanie: Na panvici rozohrejte rastlinný olej na stredne vysokú teplotu. Keď olej dobre zohrejete, opatrne umiestnite obalené rezne na panvicu (nejezdite to všetky naraz, aby sa nezhlukli). Smažte ich 3-4 minúty z každej strany, až kým nie sú zlatohnedé a chrumkavé.
-
Podávanie: Upečené rezne preložte na papierovú utierku, aby ste odstránili prebytočný olej. Môžete ich servírovať s čerstvým citrónom na pokvapkanie a so prílohou podľa vlastného uváženia, ako je zemiaková kaša, ryža alebo čerstvý šalát.
Prajeme dobrú chuť!
Vyzerá to naozaj jednoducho, musím to určite vyskúšať!
Super recept, pečiem kuracie rezníky veľmi často a tento spôsob vyznieva veľmi chutne.
Neviem sa dočkať, kým vyskúšam tento recept. Vyzerá to naozaj skvelo!
Tento recept je úplne super! Veľmi sa mi páči, ako sú kuracie rezníky chrumkavé a chutné. Určite to vyskúšam cez víkend. Ďakujem za zdieľanie!
Wow, to vyzerá skvele! Kto by si pomyslel, že víno môže takto vylepšiť chuť? Už sa teším na moje varenie. Dobrú chuť všetkým!
Znie to veľmi jednoducho a chutne! Milujem kuracie mäso a tento recept určite vyskúšam. Teším sa na výsledok!
Aj ja! Vždy hľadám nové recepty na kuracinu a tento vyzerá ako skvelý prírastok do mojej zbierky.
Toto je presne to, čo potrebujem na rodinnú večeru! Určite sa s týmto receptom pochválim aj priateľom. Super nápad!
…a tiež veľmi rád varím s vínom. Tento recept ma inšpiruje k experimentovaniu v kuchyni!
…a áno, víno pridáva skvelú chuť. Určite to bude úspech!
…a je super, že sú aj rýchlo hotové! Ideálne na večeru po práci.
…súhlasím, takto pripravené kuracie rezníky musia byť mňam! Už sa neviem dočkať.
Skvelý recept! Kuracie rezníky so strúhankou sú mojim obľúbeným jedlom a toto vyzerá fantasticky.
Tak toto musím skúsiť, určite budem mať úspech pri varení pre rodinu!
Dobrý tip na večeru! Dobrý nápad podávať so šalátom.
Recept je veľmi jednoduchý a zdá sa mi úžasný! Už sa teším, ako si pochutnám.