Kuracie rezníky vo vínovom cestíčku 

Ak hľadáte recept na kuracie rezníky vo vínovom cestíčku, nižšie je jednoduchý a chutný spôsob, ako ich pripraviť:

Suroviny:

  • 4 kuracie prsia bez kostí
  • 1/2 šálky suchého bieleho vína
  • 1 šálka múky
  • 2 vajcia
  • 1/2 šálky strúhanku
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1/2 lyžičky korenia
  • olej

 

Kuracie rezníky vo vínovom cestíčku 

Postup:

  1. Kuracie prsia umyte a nakrájajte na tenké plátky.
  2. Vo veľkej miske si pripravte trochu zahriate víno.
  3. Múku si dajte na jeden tanier. Vajcia vymiešajte vo vedre a dajte ich na druhý tanier. Na treťom tanieri si pripravte strúhanku.
  4. Plátky kuracieho mäsa osolte a okoreňte.
  5. Zohrejte olej v hrnci na strednej teplote.
  6. Každý plátok kuracieho mäsa ponorte najprv do múky, potom do vajec a nakoniec do strúhanky.
  7. Opatrne vložte obaľené plátky mäsa do horúceho oleja a pečte z oboch strán, kým nebudú zlatohnedé a dobre prepečené.
  8. Vyberajte kuracie rezníky z oleja a nechajte ich odkvapkať na papierových utierkach.

Hotové kuracie rezníky vo vínovom cestíčku môžete podávať s prílohou podľa vlastného výberu, ako sú opečené zemiaky, dusená zelenina alebo šalát. Dobrú chuť!

 

2)

Suroviny:

  • 500 g kuracieho prsného mäsa
  • 1 šálka bieleho vína (napríklad Sauvignon Blanc)
  • 1/2 šálky hladkej múky
  • 2 vajcia
  • 1/2 šálky strúhanky
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 čajová lyžička sušeného oregana (voliteľné)
  • 1 čajová lyžička papriky
  • rastlinný olej na vyprážanie
  • citrón na podávanie (voliteľné)

Postup:

  1. Príprava kuracích rezníkov: Kuracie mäso umyte a osušte. Následne ho nakrájajte na tenké rezníky (asi 1 cm hrubé). Môžete ich jemne naklekať, aby sa zjemnilo.

  2. Marinovanie: V miske zmiešajte biele víno, soľ, čierne korenie, oregano a papriku. Kuracie rezníky ponorte do tejto marinády a nechajte ich marinovať minimálne 30 minút (môžete aj dlhšie, najlepšie cez noc v chladničke).

  3. Príprava cesta: V druhej miske rozšľahajte vajcia a v tretej miske pripravte hladkú múku so soľou a korením.

  4. Obalovanie: Rezníky najprv obalíte v múke, potom ich ponorte do rozšľahaných vajec a nakoniec ich obalíte v strúhanke.

  5. Vyprážanie: Na panvici rozohrejte rastlinný olej na stredne vysokú tepla. Keď je olej horúci, opatrne umiestnite obalené rezníky do panvice (nerobte to všetky naraz, aby sa rezníky neprehustili). Smažte ich 3-4 minúty z každej strany, kým nie sú zlatohnedé a chrumkavé.

  6. Podávanie: Upečené rezníky preložte na papierovú utierku, aby sa odstránil prebytočný olej. Môžete ich podávať s čerstvým citrónom na pokvapkanie a so prílohou podľa vášho výberu, ako je zemiaková kaša, ryža alebo čerstvý šalát.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

16 Komentárov

  1. Filomena Mala píše:

    Vyzerá to naozaj jednoducho, musím to určite vyskúšať!

  2. Bgodolova píše:

    Super recept, pečiem kuracie rezníky veľmi často a tento spôsob vyznieva veľmi chutne.

  3. Kusnirova Medard píše:

    Neviem sa dočkať, kým vyskúšam tento recept. Vyzerá to naozaj skvelo!

  4. Janko123 píše:

    Tento recept je úplne super! Veľmi sa mi páči, ako sú kuracie rezníky chrumkavé a chutné. Určite to vyskúšam cez víkend. Ďakujem za zdieľanie!

  5. Kocurik11 píše:

    Wow, to vyzerá skvele! Kto by si pomyslel, že víno môže takto vylepšiť chuť? Už sa teším na moje varenie. Dobrú chuť všetkým!

  6. CikCak píše:

    Znie to veľmi jednoducho a chutne! Milujem kuracie mäso a tento recept určite vyskúšam. Teším sa na výsledok!

    1. Pohodak píše:

      Aj ja! Vždy hľadám nové recepty na kuracinu a tento vyzerá ako skvelý prírastok do mojej zbierky.

  7. Lukino66 píše:

    Toto je presne to, čo potrebujem na rodinnú večeru! Určite sa s týmto receptom pochválim aj priateľom. Super nápad!

  8. Srdiecko1999 píše:

    …a tiež veľmi rád varím s vínom. Tento recept ma inšpiruje k experimentovaniu v kuchyni!

    1. ZelenyDelfin píše:

      …a áno, víno pridáva skvelú chuť. Určite to bude úspech!

    2. #KuracinaFan píše:

      …a je super, že sú aj rýchlo hotové! Ideálne na večeru po práci.

  9. $Gurmán$ píše:

    …súhlasím, takto pripravené kuracie rezníky musia byť mňam! Už sa neviem dočkať.

  10. Pocitacnik007 píše:

    Skvelý recept! Kuracie rezníky so strúhankou sú mojim obľúbeným jedlom a toto vyzerá fantasticky.

  11. ChutnyReceptik píše:

    Tak toto musím skúsiť, určite budem mať úspech pri varení pre rodinu!

  12. RadoslavKuchyna píše:

    Dobrý tip na večeru! Dobrý nápad podávať so šalátom.

  13. Miska123 píše:

    Recept je veľmi jednoduchý a zdá sa mi úžasný! Už sa teším, ako si pochutnám.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *