Ak sa snažíte nájsť recept na kuracie rezne vo vínovom cestíčku, nižšie uvádzame jednoduchý a lahodný spôsob, ako ich zrealizovať:
Ingrediencie:
- 4 kuracie prsia bez kostí
- 1/2 šálky suchého bieleho vína
- 1 šálka múky
- 2 vajcia
- 1/2 šálky strúhanky
- 1/2 lyžičky soli
- 1/2 lyžičky korenia
- olej
Kuracie rezne vo vínovom cestíčku
Návod na prípravu:
- Kuracie prsia umyte a nakrájajte na tenké plátky.
- V veľkej miske si pripravte mierne ohriate víno.
- Múku nasypte na jeden tanier. Vajcia rozšľahajte v miske a umiestnite ich na druhý tanier. Na tretiu nádobu dajte strúhanku.
- Plátky kuracieho mäska osolte a okoreňte.
- Zohrejte olej v panvici na strednej teplote.
- Každý plátok kuracieho mäsa najprv ponorte do múky, následne do vajec a nakoniec do strúhanky.
- Opatrne dajte obaľované plátky mäsa do horúceho oleja a smažte z oboch strán, až kým nezískajú zlatohnedú farbu a dobre sa prepečú.
- Kuracie rezne vyberte z oleja a nechajte ich okvapkať na papierových utierkach.
Hotové kuracie rezne vo vínovom cestíčku je možné podávať s prílohou podľa vlastného uváženia, ako sú pečené zemiaky, dusená zelenina alebo čerstvý šalát. Prajeme dobrú chuť!
2) Kuracie rezníky vo vínovom cestíčku
Ingrediencie:
- 500 g kuracieho prsného mäsa
- 1 šálka bieleho vína (napríklad Sauvignon Blanc)
- 1/2 šálky hladkej múky
- 2 vajcia
- 1/2 šálky strúhanky
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- 1 čajová lyžička sušeného oregana (nepovinné)
- 1 čajová lyžička papriky
- rastlinný olej na vyprážanie
- citrón na podávanie (nepovinné)
Postup:
-
Príprava kuracích rezňov: Kuracie mäso dôkladne umyte a osušte. Potom ho nakrájajte na tenké rezne (približne 1 cm hrubé). Môžete ich jemne naklepať, aby sa zjemnili.
-
Marinovanie: V miske skombinujte biele víno, soľ, čierne korenie, oregano a papriku. Kuracie rezne umiestnite do tejto marinády a nechajte ich marinovať minimálne 30 minút (ideálne dlhšie, najlepšie cez noc v chladničke).
-
Príprava cesta: V druhej miske rozšľahajte vajcia a v tretej miske pripravte hladkú múku so soľou a korením.
-
Obalovanie: Najprv obalíte rezne v múke, potom ich ponorte do rozšľahaných vajec a nakoniec ich obalíte v strúhanke.
-
Vyprážanie: Na panvici rozohrejte rastlinný olej na stredne vysokú teplotu. Keď olej dobre zohrejete, opatrne umiestnite obalené rezne na panvicu (nejezdite to všetky naraz, aby sa nezhlukli). Smažte ich 3-4 minúty z každej strany, až kým nie sú zlatohnedé a chrumkavé.
-
Podávanie: Upečené rezne preložte na papierovú utierku, aby ste odstránili prebytočný olej. Môžete ich servírovať s čerstvým citrónom na pokvapkanie a so prílohou podľa vlastného uváženia, ako je zemiaková kaša, ryža alebo čerstvý šalát.
Prajeme dobrú chuť!