Kuracie rezníky vo vínovom cestíčku 

 

Ak sa snažíte nájsť recept na kuracie rezne vo vínovom cestíčku, nižšie uvádzame jednoduchý a lahodný spôsob, ako ich zrealizovať:

Ingrediencie:

  • 4 kuracie prsia bez kostí
  • 1/2 šálky suchého bieleho vína
  • 1 šálka múky
  • 2 vajcia
  • 1/2 šálky strúhanky
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1/2 lyžičky korenia
  • olej

 

Kuracie rezne vo vínovom cestíčku

Návod na prípravu:

  1. Kuracie prsia umyte a nakrájajte na tenké plátky.
  2. V veľkej miske si pripravte mierne ohriate víno.
  3. Múku nasypte na jeden tanier. Vajcia rozšľahajte v miske a umiestnite ich na druhý tanier. Na tretiu nádobu dajte strúhanku.
  4. Plátky kuracieho mäska osolte a okoreňte.
  5. Zohrejte olej v panvici na strednej teplote.
  6. Každý plátok kuracieho mäsa najprv ponorte do múky, následne do vajec a nakoniec do strúhanky.
  7. Opatrne dajte obaľované plátky mäsa do horúceho oleja a smažte z oboch strán, až kým nezískajú zlatohnedú farbu a dobre sa prepečú.
  8. Kuracie rezne vyberte z oleja a nechajte ich okvapkať na papierových utierkach.

Hotové kuracie rezne vo vínovom cestíčku je možné podávať s prílohou podľa vlastného uváženia, ako sú pečené zemiaky, dusená zelenina alebo čerstvý šalát. Prajeme dobrú chuť!

 

Kuracie rezníky vo vínovom cestíčku  - 2

2) Kuracie rezníky vo vínovom cestíčku 

Ingrediencie:

Vykostené kuracie stehná s ryžou

Vykostené kuracie stehná s ryžou

Čítať viac »

  • 500 g kuracieho prsného mäsa
  • 1 šálka bieleho vína (napríklad Sauvignon Blanc)
  • 1/2 šálky hladkej múky
  • 2 vajcia
  • 1/2 šálky strúhanky
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 čajová lyžička sušeného oregana (nepovinné)
  • 1 čajová lyžička papriky
  • rastlinný olej na vyprážanie
  • citrón na podávanie (nepovinné)

Postup:

  1. Príprava kuracích rezňov: Kuracie mäso dôkladne umyte a osušte. Potom ho nakrájajte na tenké rezne (približne 1 cm hrubé). Môžete ich jemne naklepať, aby sa zjemnili.

  2. Marinovanie: V miske skombinujte biele víno, soľ, čierne korenie, oregano a papriku. Kuracie rezne umiestnite do tejto marinády a nechajte ich marinovať minimálne 30 minút (ideálne dlhšie, najlepšie cez noc v chladničke).

  3. Príprava cesta: V druhej miske rozšľahajte vajcia a v tretej miske pripravte hladkú múku so soľou a korením.

  4. Obalovanie: Najprv obalíte rezne v múke, potom ich ponorte do rozšľahaných vajec a nakoniec ich obalíte v strúhanke.

  5. Vyprážanie: Na panvici rozohrejte rastlinný olej na stredne vysokú teplotu. Keď olej dobre zohrejete, opatrne umiestnite obalené rezne na panvicu (nejezdite to všetky naraz, aby sa nezhlukli). Smažte ich 3-4 minúty z každej strany, až kým nie sú zlatohnedé a chrumkavé.

  6. Podávanie: Upečené rezne preložte na papierovú utierku, aby ste odstránili prebytočný olej. Môžete ich servírovať s čerstvým citrónom na pokvapkanie a so prílohou podľa vlastného uváženia, ako je zemiaková kaša, ryža alebo čerstvý šalát.

Prajeme dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

16 Komentárov

  1. Filomena Mala píše:

    Vyzerá to naozaj jednoducho, musím to určite vyskúšať!

  2. Bgodolova píše:

    Super recept, pečiem kuracie rezníky veľmi často a tento spôsob vyznieva veľmi chutne.

  3. Kusnirova Medard píše:

    Neviem sa dočkať, kým vyskúšam tento recept. Vyzerá to naozaj skvelo!

  4. Janko123 píše:

    Tento recept je úplne super! Veľmi sa mi páči, ako sú kuracie rezníky chrumkavé a chutné. Určite to vyskúšam cez víkend. Ďakujem za zdieľanie!

  5. Kocurik11 píše:

    Wow, to vyzerá skvele! Kto by si pomyslel, že víno môže takto vylepšiť chuť? Už sa teším na moje varenie. Dobrú chuť všetkým!

  6. CikCak píše:

    Znie to veľmi jednoducho a chutne! Milujem kuracie mäso a tento recept určite vyskúšam. Teším sa na výsledok!

    1. Pohodak píše:

      Aj ja! Vždy hľadám nové recepty na kuracinu a tento vyzerá ako skvelý prírastok do mojej zbierky.

  7. Lukino66 píše:

    Toto je presne to, čo potrebujem na rodinnú večeru! Určite sa s týmto receptom pochválim aj priateľom. Super nápad!

  8. Srdiecko1999 píše:

    …a tiež veľmi rád varím s vínom. Tento recept ma inšpiruje k experimentovaniu v kuchyni!

    1. ZelenyDelfin píše:

      …a áno, víno pridáva skvelú chuť. Určite to bude úspech!

    2. #KuracinaFan píše:

      …a je super, že sú aj rýchlo hotové! Ideálne na večeru po práci.

  9. $Gurmán$ píše:

    …súhlasím, takto pripravené kuracie rezníky musia byť mňam! Už sa neviem dočkať.

  10. Pocitacnik007 píše:

    Skvelý recept! Kuracie rezníky so strúhankou sú mojim obľúbeným jedlom a toto vyzerá fantasticky.

  11. ChutnyReceptik píše:

    Tak toto musím skúsiť, určite budem mať úspech pri varení pre rodinu!

  12. RadoslavKuchyna píše:

    Dobrý tip na večeru! Dobrý nápad podávať so šalátom.

  13. Miska123 píše:

    Recept je veľmi jednoduchý a zdá sa mi úžasný! Už sa teším, ako si pochutnám.