Kuracie soté do zemiakovej placky

Na prípravu kuracieho soté do zemiakovej placky budete potrebovať nasledujúce suroviny:
– 500g kuracieho mäsa
– 4 veľké zemiaky
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 paprika
– soľ, korenie, cesnakový prášok, sladká paprika
– olej na smaženie

 

Kuracie soté do zemiakovej placky

Postup prípravy:
1. Kuracie mäso nakrájajte na tenké rezance a osolte.
2. Na panvici rozohrejte trochu oleja a orestujte nakrájanú cibuľu a pretlačený cesnak.
3. Pridajte nakrájanú papriku a orestujte ju spolu s cibuľou a cesnakom.
4. Pridajte nakrájané kuracie mäso a orestujte ho dozlatista.
5. Počas orestovania mäsa pridajte korenie, cesnakový prášok a sladkú papriku podľa chuti.
6. Zemiaky olúpte a nastrúhajte na jemné strúhadlo.
7. V ďalšej panvici rozohrejte trochu oleja a rozotrite do tvaru placky na zemiakoch.
8. Do vzniknutej zemiakovej placky nalejte pripravené kuracie soté a rozotrite ho po celej ploche zemiakov.
9. Smažte dozlatista z oboch strán.
10. Podávajte ešte teplé posypané nasekanou zelenou petržlenov a prípadne šalátom.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

7 Komentárov

  1. Jaromir53 píše:

    Skvelý recept, určite vyskúšam!

  2. Beata79 píše:

    Tento recept znie veľmi chutne, ďakujem!

  3. Ltalianova píše:

    Mňam, toto sa musím naučiť variť!

  4. Dorota49 píše:

    Vyzeralo to skvele a chutné, ďakujem za návod!

  5. Iholubova píše:

    Tento recept mi dal veľa inšpirácie, ďakujem!

  6. Bozena Tothova píše:

    Wow, skvelý nápad s zemiakovou plackou, určite si to uvarím!

  7. Nnoskova píše:

    Toto sa mi zdá byť veľmi jednoduché na prípravu, skúsime to dnes na obed.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *