Na prípravu kuracieho soté k zemiakovej placke budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:
– 500 g kuracieho mäsa
– 4 veľké zemiaky
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 paprika
– soľ, korenie, cesnakový prášok a sladkú papriku
– olej na vyprážanie
Kuracie soté k zemiakovej placke
Postup prípravy:
1. Kuracie mäso nakrájajte na tenké prúžky a dochuťte soľou.
2. Na panvici zahrejte trochu oleja a opečte nasekanú cibuľu spolu s pretlačeným cesnakom.
3. Pridajte na kocky nakrájanú papriku a krátko ju osmahnite s cibuľou a cesnakom.
4. Do panvice vložte nakrájané kuracie mäso a opečte ho dozlatista.
5. Počas opraženia pridajte korenie, cesnakový prášok a sladkú papriku podľa vlastných preferencií.
6. Zemiaky olúpte a jemne nastrúhajte.
7. Na ďalšej panvici rozohrejte trochu oleja a vytvorte placku zo strúhanky zemiakov.
8. Na pripravenú zemiakovú placku rovnomerne rozložte kuracie soté.
9. Smažte z obidvoch strán, až kým nezískajú zlatistú farbu.
10. Podávajte teplé, posypané nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou a, ak máte záujem, aj s šalátom.
Dobrú chuť!