Mňamky: pečeňové halušky

Mňamky: pečeňové halušky. Tak ste na správnom mieste, keďže ja sa ich chystým dnes pripraviť. A ukážem vám ako na to. Ako ja postupujem v ich príprave a na čo si dávať pozor.

Ak chcete vyskúšať recept na tradičné slovenské pečeňové halušky, tu je jednoduchý postup:

Prísady:
– 500 g hovädzej pečene
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– soľ, čierne korenie
– 2 šálky polohrubej múky
– 1 vajce

Postup:
1. Najprv si pripravte mäso – očistite ho od šliach a tuku a nakrájajte na menšie kúsky.
2. Na panvici osmahnite na oleji cibuľu a cesnak, pridajte nakrájané mäso a orestujte ho dozlatista. Osolte a okorente podľa vkusu.
3. Medzitým si pripravte halušky – zmiešajte múku a vajce a vypracujte cesto. Cesto rozvaľkajte na pomúčenej doske a nakrájajte na tenké pásiky.
4. Uvarte halušky vo vriacej osolenej vode, kým nevyplávajú na povrch.
5. Vyberte uvarené halušky, nechajte odkvapkať a premiešajte s restovanou pečeňou.
6. Podávajte ešte teplé, môžete ozdobiť nasekanou petržlenovou vňaťou.

Pečeňové halušky sú obľúbeným tradičným jedlom a určite si ich budete užívať! Dobrú chuť!

 

2) Mňamky: pečeňové halušky

Ingrediencie:
– 500 g zemiaky
– 200 g hladkej múky
– 1 vajce
– 100 g mäsa z pečene
– 1 cibuľa
– 2 lyžice oleja
– soľ, korenie, petržlen na dochutenie

Postup:
1. Zemiaky ošúpeme, nakrájame na menšie kúsky a uvarte v osolenej vode, kým nezmäknú.
2. Uvarené zemiaky pretlačíme cez hniezdo, pridáme múku, vajce a soľ a vypracujeme hladké cesto.
3. Cesto necháme odpočívať a zatiaľ si pripravíme omáčku. Na panvici rozpustíme olej, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a orestujeme dozlatista.
4. Pridáme na kocky nakrájané mäso z pečene a restujeme spolu asi 5 minút.
5. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske, nakrájame na tenké pásiky a tie potom na menšie kúsky.
6. Kúsky cesta vložíme do vriacej osolenej vody a uvarte do mäkkosti.
7. Uvarené halušky scedíme a zmiešame s omáčkou z mäsa.
8. Podávame posypané čerstvým nasekaným petržlenom. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *