Domáca pizza recept

A je tu ďalší deň a s ním prichádza opäť nový recept do našej webovej zbierky. Tentokrát sme si pre vás pripravili receptík na jednoduchú domáciu pizzu, ktorá je veľmi jednoduchá, rýchla na prípravu a vhodná aj pre začiatočníkov.
Už nemusíte navštevovať pizzerie a čakať vo fronte na svoj kúsok.

 

Domáca pizza recept

Jednoducho si doma pripravte svojú vlastnú pizzu podľa vaších predstáv a vychudtnajte si ju s celou rodinou. Zdravšia a chutnejšia varianta, ktorú si hneď zamiluje celá vaša rodina. Pevne verím, že po tomto recepte už ani nenavštívite pizzeriu.

Domáca pizza | Viktor Nagy | recepty

Ak chcete vyskúšať niečo iné a pripraviť si svoju vlastnú domácu pizzu, tu je jednoduchý a chutný recept:

Ingrediencie:

  • 300 g múky
  • 1/2 čajovej lyžičky soli
  • 1/2 čajovej lyžičky cukru
  • 1/2 balíčka droždia
  • 200 ml teplej vody
  • 2 lyžičky olivového oleja
  • 200 g paradajkového pretlaku alebo paradajkovú omáčku
  • 200 g nastrúhaného syra
  • Ľubovoľné náplne a prísady (napr. saláma, šunka, klobása, zelenina, huby, olivy)

Postup:

  1. V mise zmiešajte múku, soľ a cukor.
  2. Rozdrvte droždie a pridajte ho k múke.
  3. Pridajte teplú vodu a olivový olej. Dobre premiešajte, kým sa všetky ingrediencie spoja a vytvorí sa cesto.
  4. Cesto premiestnite na pomúčenú dosku a miešajte asi 5-10 minút, kým cesto nezíska hladkú a elastickú konzistenciu.
  5. Cesto nechajte odpočívať na teplom mieste asi hodinu, kým zdvojnásobí svoj objem.
  6. Po vykynutí cesta ho rozvaľkajte na plechu alebo pizzový kameň v oblúku s hrúbkou podľa vášho gusta.
  7. Rozotrite paradajkový pretlak alebo omáčku na cesto a posypte nastrúhaným syrom.
  8. Pridajte ľubovoľné náplne a prísady podľa svojho výberu.
  9. Pizzu pečte v predhriatej rúre na 220°C asi 15-20 minút, kým cesto nezhnedne a syr neztuhne.
  10. Po vybratí z rúry nechajte pizzu chvíľu vychladnúť a potom si ju môžete vychutnať.

 

Prajem dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *